I krátká cesta autem je utrpením

1845
26.10.09 13:05

I krátká cesta autem je utrpením

Náš 16-ti měsíční Honzík nesnáší jízdu autem.. Zvládne jakž takž v klidu cestu do vzdálenosti 10 km.. V případě delší cesty řve a řve jako tur.. :roll:
Ani jako malinké miminko nikdy v autě nespal a většinu času probrečel.. Pak kolem 12. měsíce se to trošku srovnalo.. sice nespal, ale vydržel si alespoň chvíli hrát nebo koukat..
V současné době je to tak, že nechce spát, hrát si vydrží 10 min.. a pak řve a řve..
Teď jsme jeli cca 50 km a on celou cestu prořval a řval tak, že se z toho dokonce 3× poblinkal..
Vůbec nevím, co s tím.. jak ho zabavit..
Vzadu sedí sám.. nemá velký efekt, když tam budu sedět s ním, navíc mi vzadu nebývá dobře od žaludku..
Uvítám jakoukoli radu.. Je to fakt záhul na naše nervy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8297
26.10.09 13:14

A není mu taky šoufl od žaludku? Nemusí blít hned, ale třeba se mu pak začne houpat žaludek a nedělá mu to dobře. Něco jako kynedril jste zkoušeli? (nevím, zda se to ještě vyrábí…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
26.10.09 13:20

Nas to jeste teprve ceka, napada me jen dat mu pred cestou Kinedril, krom toho, ze nebude blejt, po tom mozna i usne.
Nevim teda od jakeho veku se muze dat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
26.10.09 13:21

Muze mu byt spatne od zaludky, zkusila bych taky ten Kinedryl
mate sedacku po smeru nebo proti smeru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.10.09 13:22

Jak na něj ti asi neporadím. Máme doma to samé. Naší 1. holčině jsou 4 roky a zvrací skoro pořád. Nám stačí i 5 km dlouhá (krátká) cesta. Ale u nás je to nějaký psychický blok v hlavě, protože když jedeme odněkud domů, je to v pohodě a nezvrací. Jenom pokud jedeme někam pryč. Jako miminko spávala v autě skvěle - sotva zavrčel motor, spala jak zabitá.

Ale jestli je blbě vzadu i tobě, tak se malému moc nedivím. Já nevím, jak je to s Kynedrilem (od kolika let, měsíců). Zkuste po něčem takovém zapátrat. Nám nepomůže ani sv. Petr, je-li to v hlavě, zkoušeli jsme snad všechno, a blije statečně dál. Vozíme s sebou kyblík na zvracení a minimálně dvoje oblečení navíc, ať je do čeho převlíknout.
Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
26.10.09 13:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
26.10.09 13:31

Tak kinedryl od 2 let :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
26.10.09 13:45

Vyloučit kinetózu a pokud ho už třeba zajímají Telettubies nebo Krteček, zkusit přenosné DVD. Nejdřív bych si ho od někoho vypůjčila a kdyby to klaplo, tak koupila. U nás investice k nezaplacení, mladší syn má své cca od 18-ti měsíců.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
26.10.09 14:08

No, to mě nenapadlo, že by mu bylo špatně.. Mně spíš přijde, že ho to tam nebaví a myslí si, že když bude dostatečně dlouho řvát, tak že ho vyndáme ze sedačky.. Sedí normoš po směru jízdy.
S tím blinkáním.. blinkal proto, že tak strašně řval.. tohle nebylo z nevolnosti.. Tohle bylo, že tak ječel, až se začal dávit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
26.10.09 14:56
Eviškaa píše:
No, to mě nenapadlo, že by mu bylo špatně.. Mně spíš přijde, že ho to tam nebaví a myslí si, že když bude dostatečně dlouho řvát, tak že ho vyndáme ze sedačky.. Sedí normoš po směru jízdy.
S tím blinkáním.. blinkal proto, že tak strašně řval.. tohle nebylo z nevolnosti.. Tohle bylo, že tak ječel, až se začal dávit..

Znám, zlepšilo se to až ve dvou letech. Do té doby jsme nic moc nejezdili, protože hrozilo, že z toho řevu to chlop raději dobrovolně napálí do svodidel… :roll: :lol: Blbě jí určitě nebylo, prostě se extra nudila a nesnášela jen tak sedět v sedačce :roll: Pamatuju jednu cestu na chatu ke kámošovi vzdálenou hodinku cesty - celou dobu jsem musela trdlovat vzdadu s knížkama a zpívat jak magor (když došel repertoár tak aj hymnu :roll: ). Cesty jsme plánovali většinou těsně před jejím usnutím a pak jsem to valili domů co to dalo… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.10.09 15:17

Eviško a zkoušelas s ním vzadu být a bavit, rozptylovat ho? Nebo manžel, ty můžeš řídit. Náš malej začal jezdit v zadu sám až skoro ve dvou letech, do té doby to prostě nesnášel a děsně prudil. No já se ani nedivím, jsou připoutaní, většinou z té sedačky ani pořádně neviděj ven, prostě se nuděj tak ječej.

Na kinetozu jsou i nějaká homeopatika, to bude moct určitě i mladší dvou let no a pokud mu není blbě, tak prostě zábavičku zábavičku zábavičku … a on z toho časem určitě vyroste.

Jé zase nepřihlášená, takže Aghata

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
26.10.09 17:34

Meli jsme podobne, nejlepsi efekt ma,kdyz sedim s nim vzadu,nechat ho tam jeciciho samotneho by me teda ani nenapadlo, a hraju mu divadlo s manaskem, zpivam pisnicky, jezdim s autickem,povidam pohadku a navic u predniho sedadla,co je pred nim, oddelame vzdy operku hlavy ,aby videl dobre dopredu…me je taky vzadu blbe, tim vic,kdyz sem otocena na malyho a delam na neho opicky,ale co bysme pro ty deti neudelaly,ze? :-) kazdopadne se snazime cestovat co nejkratsi trasy,jinak jsem uplne vyrizena…
 Ela

• Citovat
  • Upravit
4874
26.10.09 18:24

Ahoj, u nas taky perfektne zabira prenosne DVD…Klara je ale maniak i doma na pohadky… Mame ho ted od 19 mesicu (hity jsou Krtek, Traktor Tom…)…

A nikdy jsme si nesedali vzadu, o to vic mi prislo, ze Klara brecela, proste mela pocit, ze si vyndani musi vyrvat. Jak jsme jeli oba vpredu, tak to za chvili vzdala…ja treba vubec nesmela promluvit, komunikoval jen tata (na toho slzicka hned tak neplati jako na mamu :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2457
27.10.09 12:12

U nás zabralo přenosné DVD. Nedávno Terka vydržela i 2 hod. cestu do Prahy a díky koloně 3,5 hod. cestu zpátky. Měla jsem z toho panickou hrůzu, ale díky pohádkám to zvládla skvěle. Pak ještě zabírá zpívání a nebo kus žvance do ruky.
A taky začne být protivná a řvát, když je jí špatně. Dr. nám doporučila dávat 1/4 Kinedrylu. Homeopatika zabírala tak na 50 %

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
28.10.09 06:16

My měli totéž. Běžně jsme zvládali cesty max. desetiminutové do supermarketu a nad 15 minut začínal hysterčit - nesnášel tak dlouhé omezení pohybu. U nás to chtělo čas. Delší cesty začal snášet až tak v 3,5 letech. Taky nám zabíralo sundání přední opěrky hlavy, aby viděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí