Exotická dovolená s 18m. dítětem

Anonymni
20.10.09 12:50

Exotická dovolená s 18m. dítětem

Ahoj maminy,
s dcerou letíme v lednu do Thajska. Máme 4 přestupy. Mám z toho velký strach ohledně časového posunu a nejvíc jak to bude dcera zvládat v letadle. Je to strašně živá dračice :twisted: buď se směje nebo brečí a vůbec neposedí. Chci poradit jestli existuje nějaký lék na spaní a jestli máte někdo zkušenosti s takovou destinací nebo podobnou (časové posuny, jídlo atd.)
Děkuji moc za odpovědi!
Přeji hezký den ahoj Lucka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13503
20.10.09 13:02

ahoj
Moje znama ma dum v Dominikanske republice a lita tam s detmi,naposledy s cca rocnim prckem.
Vim ze je domluvena s mudrou ze ji da pro prcka nejaky lek na spinkani takze dite celou cestu prospinka.
Jinak druha kamaradka mi poradila homeopatika,ale s tim zkusenosti nemam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.09 14:18

Hodně záleží na věku dcerky.Některé děti cestování snáší suprově,jiné ovšem i krátkou cestu nesou špatně.Jakákoli změna prostředí je vykolejí.Ale to jistě víš,jaká dcera je-a pokud zvládá cestování bez sebemenších potíží,cesty bych se nebála.Jistě máte dobrý hotel.My jsme jezdili s dětmi pokud byly malý autobusem,i 29 hodin a vše super.JIžní Itálie,Španělsko-cesta se dala zvládnout.Ale je to hodně o povaze.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.10.09 14:19

Nyní jsem si všimla,že věk dcerky je psaný v dotazu.

• Citovat
  • Upravit
6565
20.10.09 15:11

Ahojky, je taky důležitý s kým letíte. My byli v Thajsku před dvěma lety, teda bez dětí a po tý zkušenosti bych s malým dítětem neletěla. cesta tam trvala 11 hodin s mezipřistáním v Ománu a cesta zpátky 17 hodin, to byla celkem síla letělo se proti větru tak proto ten rozdíl. Letěli jsme s Travel Servisem takže jak v dobytčáku. Ale jinak je tam krásně, s časovým posunem jsem měla problém až když jsme se vrátili. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
20.10.09 22:37

Silný odvar z makovic :lol: :lol: :lol: (Teď ze mě mluví čistá závist a nemůžu ji umlčet ;) )
Ne - moc vám to přeju a věřím, že malá to zvládne líp než kdejaký dospělák - i tu cestu i ten posun - děti jsou přizpůsobivé. A pokud jí nedělá cestování obecně problémy, tak bych se toho nebála. Ale já jsem divoženka a nebojím se spousty věcí, takže můj názor ber s rezervou. ;)
Neporadila jsem, ale ten odvar jsem si prostě nemohla odpustit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.10.09 22:42

Byli jsme s Nelčou v 10.měsících v Itálii cestu autem zvládla v pohodě. Jak to zvládne v letadle z toho mám trauma už teď a to letíme až v lednu. Letíme se Švýcarskou společností SAS na dlouhý let cca 11h jsme v business třídě, ostatní přelety máme jen hodinové.
Taminko jestli by bylo možné zjistíš mi něco o těch homeopatikách na spaní :D ?
Zeptám se ještě mudr. ,ale rady od maminek jsou vždycky k nezaplacení.
Předem děkuji všem za odpověď :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.10.09 22:59

Spletla jsem se je to Švédská společnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.10.09 13:45

Na ten dlouhý let neporadím, snad jen načasovat to tak, aby na to vyšlo spaní, prostě ten režim upravit klidně už dopředu podle letu. Na krátké přelety poradím svou zkušenost: teď jsme byli s 19měsíční neposednou dcerou na dovče (let 3 hodiny) a vzala jsem s sebou sešit a pastelky a voskovky. Vydržela cestou tam čmárat celou domu, cestou zpět asi 2 hodiny. Normálně teda doma do té doby pastelky neměla, jen občas obyčejnou tužku nebo propisku, když nám ji vzala ze stolu. Tak si to užívala (hlavně ty voskovky). Časového posunu bych se nebála, ona se srovná, kdyžtak tomu napomůžeš přiměřeným utaháním…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
21.10.09 20:22

Děkuji za rady :D voskovky určitě zkusím a koupím nějaké nové hračky. Dlouhý let letíme večer tak snad bude aspoň chvilinku spinkat.

• Citovat
  • Upravit
1946
28.10.09 16:53

Ahoj,
já byla v Thajsku vloni, opravdu si neumim tu cestu s mrnousem představit a už vubec nevim, co bych ji tam objednala k jidlu (kromě ovoce, tam vše dost pálí), možná ryby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mazlinek
3.11.09 13:28

Nelče budu dávat k obědu skleničky od Hippu atd. ovoce, povezu s sebou i sušenky, kukuřičné křupky a přesnídávky. Jinak mě nic už nenapadá co by tam tak mohla jíst možná neochucenou rýži. Nejspíš budeme mít bydlení i s kuchyní tak mlíčko, které jí ještě dávám uvařím.

• Citovat
  • Upravit
NelinkaV
4.11.09 22:43
nelinkav píše:
Nelče budu dávat k obědu skleničky od Hippu atd. ovoce, povezu s sebou i sušenky, kukuřičné křupky a přesnídávky. Jinak mě nic už nenapadá co by tam tak mohla jíst možná neochucenou rýži. Nejspíš budeme mít bydlení i s kuchyní tak mlíčko, které jí ještě dávám uvařím.
  • Citovat
  • Upravit
365
27.11.09 23:21

No proto - SAS jsou Scandinavian Airlines :lol:
Homeopatika mi moje mudra nedoporučila - nevěří jim :-( a já taky ne!!! V září jsem s malou letěly do Řecka a dostala na cestu půlku Dithiadenu. Sotva se držela na nohou, ale buchla sebou až 20 min. před přistáním. Je totiž taky hyperaktivní čertík takže by jí mohlo něco utéct!!!! Hlavně nové hračky, alespoň jednu oblíbenou panenku (bez ní by jsme se neobešly) a skoro celou dobu byla malá na jogurtech na ovoci a na skleničkách co jsem tam musela draze koupit!!! Nechtěla moc místní kuchyni :evil: Tam si udělala nový režim a pěkně chrněla i po obědě. Koupání a sluníčko jí unavilo. Celou cestu zpátky prospala i bez prášku! Oba lety jsme vyžraly v noci s příletem po půlnoci :twisted: Krásnou dovolenou a ať to zvládnete!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NelinkaV
28.11.09 13:01

Děkuji za odpovědi. Homeopatika jsme nikdy nezkoušely. Minulý týden jsme byly u mudr. dala Nelče na cestu taky Dithiaden (pouze čtvrtku), můžu dát kdyžtak i kinedryl. Doufám,že nám prášek zabere dřív než Vám :-)Nelinka spí každý den po obědě tak snad tam bude taky. Do letadla chci vzít co nejvíc hraček, nejraději má, ale ty hudební to z nás bude celé letadlo nadšený :-D Měli jste malou na klíně? My jsme jí raději koupily sedadlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix