Jake vozitko na snih pro 9 mes. dite?

35330
16.1.10 07:59

Jake vozitko na hory pro 9 mes. dite?

Dobry den,
na konci unora jedeme s detmi na hory, do Krkonos a me napadlo v souvislosti s hromadami snehu, ktere jsou ted v Praze, jake vzit na hory vozitko? Nejak jsem tak nepocitala s kocarem, ted jsem si potvrdila, ze ten nas by asi nebyla dobra volba. Mam k dispozici jeste jeden „zahradni“, ktery je velmi prostorny a Violka by se tam vesla v pohode a byla krasne v teploucku, ale je to tezky polsky tank, ktery ve snehu nemam vyzkouseny. V nejhorsim bych si mohla pujcit jeste od sestry jeji, ale bydli 100 km a bylo by to trosku komplikovanejsi. Navic kdyz dame do kufru kocarek, uz se nam tam nevejde nic. Tak vaham, je dobry napad jet na hory jen se sankami s ohradkou? Byla bych omezena vychazkami jen v dobe, kdy dite nespi… a take Violka zatim nesedi (ale mozna uz bude) a taky pocasim, kdyz bude foukat nebo snezit, nebudu moct ven vubec. Tak fakt nevim…
Jede nas vetsi parta, az na jednu rodinu vsichni s detmi, nase je ale nejmensi, jedine nechodici. Do autosedacky se uz vejde tak akorat, volba nasazeni autosedacky na kocarek nema smysl, sundavaci korbicku(pripevnit na sanky) nemame.
Chata je navic na samote a dojit se k ni musi od parkoviste 3 km pesky. Pro zavazadla nam snad dojede rolba,mozna by vzala i nas s Violkou. To jeste zjistim.
Tak co myslite, nemate nejaky jiny napad? Jak jste to ev. resily vy na horach?
Jeste me napadlo, co treba takovy ten vozik za kolo, ktery se da pouzit jako kocarek? Pocitam, ze by se dal pujcit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3407
16.1.10 08:41

Ahojky, dávám na sáně autosedačku nebo rovnou celou korbu z kočáru a jedem, může v tom i spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
16.1.10 08:45

Ahoj no nesnadné rady, dělají boby pro malé děti které mají kšíry, dobré jsou sáně s ohlrádkou dítě je alepsoň vysoko! Jinak rolba vás asi s malým dítětem odveze,to by byli hodně nelidští kdyby tě nechaly jít s tak malým děckem!Jinat tě obdivuji, že si jedeš užívat hory s miminem :mrgreen: máš tam s sebou chůvu? Přeji hezké hory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
16.1.10 08:57

Když byl Ondrovi rok, jezdil na sáňkách, k nimž jsem přimontovala korbu od kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
16.1.10 08:58

Mroe nějak mě nic nenapadá,a le jak jsi se ptala na vozík za kolo tak vím, že na nějaký dělají i lyže a dá se použít na běžky - ale v reálu jsem to neviděla a nevím zda to někde půjčují, ale zkusila bych se optat protože by to bylo řešení.

zkusím najít odkaz http://shop.dveplusdve.cz/…-p-1151.html jen bacha ta cena je asi jen za ty lyže k vozíku. Ale takhle to vypadá a asi by to bylo ideální. Zkusila bych se poptat někde kde je půjčují. :wink: A kdybys pak dala vědět jak jsi dopadla - taky by mě to totiž zajímalo. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
16.1.10 09:43

ahojky,
trošku jsem zasurfovala po netu (protože příští rok plánuuji taky s malou, které bude cca také 9 měsíců, na hory a štěstí přeje připraveným)

možnosti

další

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
16.1.10 10:21

Diky za napady, korbu na kocarek bohuzel nemame a nejsem si jista, jestli by se tam Violka jeste ve fusaku vesla…zkusim se poptat po znamych…
Boby jsou pekne, ale vetsinou moc drahe…uz mame doma ruzne druhy,zas tak casto na hory nejezdime…
Ale moc se mi libi odkaz na vozik s lyzemi Croozer nebo Chariot, ja myslim, ze by mozna slo ve snehu jezdit i s tim za kolo, co myslite? Vim, ze existuji pujcovny, ten s lyzemi ale asi sezenu tezko…Manzelovi se to hrozne libi, mozna bychom zvazili i koupi (tedy toho za kolo).
Mate nekdo zkusenost, jestli by se s tim dalo projet ve snehu? Neplanuju dlouhe vyjizdky, sjezdovka je hned u chaty, vsechno ostatni je asi moc daleko… ja sama nelyzuju, spis si pujdu se starsi zabobovat, Violku pohlida manzel…
Taky netusim, jestli se da ten vozik nejak slozit, nevite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
16.1.10 11:14

mroe složit se určitě dá viděla jsem to někde na netu je z toho pak taková placka. Co se týče půjčování tak jsem po něm taky pátrala, ale tady u nás se nepůjčuje - viděla jsem odkazy v praze a na horách. No a po těch lyžích bych se zkusila zeptat právě na těch horách.

Jinak asi záleží na jakých cestách budeš jezdit - kola to má velké, ale poměrně nízko těžiště, tak bych se možná bála abys projela ve hlubším sněhu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.1.10 11:38

Vozík se složit dá, je z něj opravdu placka, na plochu dost rozměrná, ale na něj můžeš naskládat do kufru auta spoustu zavazadel :). Ve sněhu s ním zkušenost nemáme, jen za kolem.
V nejhorším případě by asi šlo půjčit si normálně vozík za kolo a dokoupit jen ten skiset, a pak případně dokoupit i vozík, kdybyste ho využili. Možná budou půjčovny včetně skisetů i na těch horách, záleží, kam přesně jedete, asi by stálo za to kouknout na net nebo někam zavolat, jestli je tam poblíž nějaké infocentrum a tak :think: .

Příspěvek upraven 01.02.10 v 10:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
31.1.10 17:24

ahoj,
vloni jsme Vojtu vozili na saních, i na nich spal, ale byl mu přes rok… a nebo jsme ho nosili v manduce.. v tom taky spí…
letos jsme v létě zakoupili croozer a v říjnu i lyže. bohužel, cenově je to náročné, croozer stojí 9tis. bez odpružení nemá cenu, je to dost tvrdé.. my kupovali za necelých 12tis vozík s odpružením a pylovou síťkou na velofiala.cz, a pak lyže za 5tis, u stejného prodejce. rozhodně na jeho stránkách jsou poměrně rozsáhlé informace, které nám hodně pomohly..

na udusaném sněhu nebo mírném prašanu projede vozík dobře, ale ze zkušeností je mi jasné, že v pořádných závějích nepojede nic…
ty lyže jsou hodně dobré, je to opravdu stabilní, ani při manželově terénní jízdě nešel vozík k zemi..

pokud jezdíte na hory hodně, běžkujete a máte dostatečnou sílu, vozík se opravdu krásně upotřebí..
nebo třeba jestli jezdíte hodně na kolo..

půjčit - vozík samotný jde 100% půjčit. a koukám, že je to trochu jinak než vlétě.. (nešel půjčit chariot cx, který je odpružený a má ruční brzdu..)
http://www.dvaplusdva.cz/index-2.htm
mají tam i lyžařský set..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
15.2.10 14:53

Vozík za kolo jsem teď měli půjčený na horách s lyžařským setem, ale za 4 dny jsme zaplatili 2100 tak nevím kolik by to vyšlo na týden, ale 100% doporučuju, dá se stím jet fajnově na běžky, opravdu bez chyby. Asi budem možná vozík kupovat, i dkyž je to hoděn velká investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí