Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli si některá z vás lepí Evru, buď začala nedávno a nebo ji tady některá z vás užívá již léta. Přečetla jsem docela dost diskuzí ale většina z nich jsou staršího data.Na doporučení jsem dostala náplasti že prý jsou šetrné k játrům, zažívání a nezpůsobují kvůli stabilní dávce hormonů tak často migrény. Doma jsem se vyloženě zděsila nežádoucích účinků, že se po ní hodně přibírá, jsou nevolnosti a v neposlední řadě je mnohem větší riziko trombózy než u pilulek(užívám Dienille).Na Evru bych měla přecházet příští týden po 7 denní pauze a teď tedy nevím jestli to vůbec risknu. Nehledě na to že pilule jsem zvyklá užívat s minimální pauzou 1-2 ročně na MS to gynekolog ví. Děkuji předem za každou zkušenost, poznatek, uklidnění… ![]()
Užívala jsem necelý tři roky a celkem v pohodě. Ale v lednu jsem si nechala zavést hormonální tělísko.
Lepila jsem 6-7 let. Přestala jsem, protože asi tělo řeklo stop. A náplast přestala držet. Třeba co dva dny se odlepila. Takže jsem přešla na Ornibel kroužek.
@Kelsey Vím že je to individuální ale nějaké nežádoucí účinky třeba ze začátku, přibírání na váze atd? Četla jsem kam lepit a i když tam stehno není tak gynekolog mi řekl že ženský si nejvíc pochvalují nalepení na stehně, že i tak je náplast účinná
@Lekninka91 tělísko mi také nabídl ale to jsem zatím odmítla, možná na něj časem taky dojde
Neměla jsem žádné nežádoucí účinky. Až pak po letech to odlepování. Takže jsem přešla na jinou antikoncepci. Tělísko nechci. Prášky taky ne. Ale moji známé kdysi náplast způsobila brnění v noze. Takže přestala užívat antikoncepci úplně.
@Kelsey Děkuji, tělísko mi také nabídl ale to jsem odmítla. Dienille mi cca po 14 letech s pár nefungujícími výměnami přestává nějak sedět tak proto ta výměna za náplasti
@tygrice píše: Více
já se nad ním rozmýšlela rok a zatím nelituju ![]()
@Lekninka91 To je moc dobře že vám to sedlo, já mám v okolí pár holek které měli problémy ale tak je to se vším.
Zdravím, má tu někdo zkušenosti s Evrou.? Moje přítelkyně to bere pravidelně 3 měsíce a už jsme se konečně rozhodli ze se do ni.. víte co ale bezchybné to bere všechno podle plánu a teď má spozdeni 2 dny s menstruaci… je možnost ze by byla v tom.?
Zdravím, má tu někdo zkušenosti s Evrou.? Moje přítelkyně to bere pravidelně 3 měsíce a už jsme se konečně rozhodli ze se do ni.. víte co ale bezchybné to bere všechno podle plánu a teď má spozdeni 2 dny s menstruaci… je možnost ze by byla v tom.?