Evra v roce 2024

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
79
7.4.24 15:13

Evra v roce 2024

Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli si některá z vás lepí Evru, buď začala nedávno a nebo ji tady některá z vás užívá již léta. Přečetla jsem docela dost diskuzí ale většina z nich jsou staršího data.Na doporučení jsem dostala náplasti že prý jsou šetrné k játrům, zažívání a nezpůsobují kvůli stabilní dávce hormonů tak často migrény. Doma jsem se vyloženě zděsila nežádoucích účinků, že se po ní hodně přibírá, jsou nevolnosti a v neposlední řadě je mnohem větší riziko trombózy než u pilulek(užívám Dienille).Na Evru bych měla přecházet příští týden po 7 denní pauze a teď tedy nevím jestli to vůbec risknu. Nehledě na to že pilule jsem zvyklá užívat s minimální pauzou 1-2 ročně na MS to gynekolog ví. Děkuji předem za každou zkušenost, poznatek, uklidnění… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12006
7.4.24 15:34

Užívala jsem necelý tři roky a celkem v pohodě. Ale v lednu jsem si nechala zavést hormonální tělísko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.4.24 15:37

Lepila jsem 6-7 let. Přestala jsem, protože asi tělo řeklo stop. A náplast přestala držet. Třeba co dva dny se odlepila. Takže jsem přešla na Ornibel kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
7.4.24 15:42

@Kelsey Vím že je to individuální ale nějaké nežádoucí účinky třeba ze začátku, přibírání na váze atd? Četla jsem kam lepit a i když tam stehno není tak gynekolog mi řekl že ženský si nejvíc pochvalují nalepení na stehně, že i tak je náplast účinná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
7.4.24 15:44

@Lekninka91 tělísko mi také nabídl ale to jsem zatím odmítla, možná na něj časem taky dojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
7.4.24 15:47

Neměla jsem žádné nežádoucí účinky. Až pak po letech to odlepování. Takže jsem přešla na jinou antikoncepci. Tělísko nechci. Prášky taky ne. Ale moji známé kdysi náplast způsobila brnění v noze. Takže přestala užívat antikoncepci úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
7.4.24 15:54

@Kelsey Děkuji, tělísko mi také nabídl ale to jsem odmítla. Dienille mi cca po 14 letech s pár nefungujícími výměnami přestává nějak sedět tak proto ta výměna za náplasti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12006
7.4.24 18:19
@tygrice píše: Více

já se nad ním rozmýšlela rok a zatím nelituju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
7.4.24 18:32

@Lekninka91 To je moc dobře že vám to sedlo, já mám v okolí pár holek které měli problémy ale tak je to se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.7.24 16:27

Evra

Zdravím, má tu někdo zkušenosti s Evrou.? Moje přítelkyně to bere pravidelně 3 měsíce a už jsme se konečně rozhodli ze se do ni.. víte co ale bezchybné to bere všechno podle plánu a teď má spozdeni 2 dny s menstruaci… je možnost ze by byla v tom.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
30.7.24 16:30

Evra

Zdravím, má tu někdo zkušenosti s Evrou.? Moje přítelkyně to bere pravidelně 3 měsíce a už jsme se konečně rozhodli ze se do ni.. víte co ale bezchybné to bere všechno podle plánu a teď má spozdeni 2 dny s menstruaci… je možnost ze by byla v tom.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí