Ex a sebedestrukce

2069
21.8.13 20:34

Ex a sebedestrukce

Tezko rict, kam toto zaradit, ale ex ma momentalne sebedestruktivni az sebevrazedne sklony. Nevim, nakolik to mysli vazne. Uz pred casem, nez zase zacal s agresi, mel litostne sklony, vyhrozoval sebevrazdou, ale nic takoveho neudelal. Ocividne se behem techto vylevu dobre bavil po hospodach, takze nevim, jak moc to bylo nebo je vazne. Ted agresivita neni, ale zase je tu ta depresivni stranka.
Rekli byste o tom jeho rodicum (nemluvi s nimi)? Nebo delali byste vubec neco?
Mam s nim deti a jinak dost spatny vztah kvuli agresi, ale deti ho miluji a nechtela bych, aby se mu neco stalo. Ale neda se s nim mluvit. Kde prebyva nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
JLP
4646
21.8.13 20:38

Nemáš spíš kontakt na nějakého jeho dobrého kamaráda? Je otázka, jestli není takový jen ve vztahu k Tobě a před kamarády je úplně v pohodě… Takže zjistit stav a zároveň informovat někoho z jeho blízkého okolí… U těchto „demonstrantů“ nikdy člověk neví, co se stane. Ale ať se stane cokoliv, tak jsou to dospělí lidi a rozhodnutí je vždy na nich - takže hlavně žádné sebeobviňování v tom duchu, jestli pro něj děláš dost… Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
21.8.13 20:46

Pred kamarady bych rekla, ze je v pohode a bavi se uplne normalne, ale i to nekdy muze byt hrane, aby nic nepoznali. Vzhledem k tomu, ze dost veci mi dava za vinu, tak je pochopitelne, ze se s timto depresivnim stavem obraci prave na me. Zkusim kdyztak napsat tomu kamaradovi. To me nenapadlo. Kdyz by se rozhodl odejit, tak se vsi paradou, cimz myslim minimalne dopis o tom, ja to vsechno je kvuli mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
21.8.13 20:49

@zrnko
Proto by někdo měl vědět, že to tak není - jestli je před kamarády v pořádku, měl by někdo vědět, že takto „útočí“ pouze na Tebe… Uf, musí to být fakt nepříjemná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
21.8.13 20:51

@zrnko Já bych to nepodceňovala, očividně není psychicky v pořádku. Takový taky jeden v okolí byl, vyhrožoval, nikdo nevěřil a pak ho našli mrtvého. Měl děti a manželku. Nechci tě ale strašit, může fakt jen vyhrožovat. Jenže dělá to někdo z nás? Asi to v něm bojuje. a on ti to píše? A děti si nebere, že nevíš, kde přebývá? Možná bych zkusila ty rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
21.8.13 20:51

A jinak na jeho smsky radeji nereagovat? A rodicum radeji nic? Bojim se, jak by jim bylo, kdyz by se v nejhorsim neco stalo a oni zjistili, ze jsem o tom vedela, nic jim nerekla a tak nemeli moznost s nim aspon promluvit. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
21.8.13 20:52

@zrnko
Pokud s nima nemluví, tak je to docela ožehavé téma… Může to prospět věci, ale taky to může zhoršit jeho vztah k Tobě… Jak spolu vycházíte? Ty a jeho rodiče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
21.8.13 20:53

@zrnko aha, takže to spíše háže špínu a vinu… Abys měla výčitky. Ale tak tvoje rodina ví, jak co bylo, ne? Tak to je fakt pako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
21.8.13 20:55

@zrnko Vycházíš s nimi dobře? Pokud ano, určitě to s nima prober…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
21.8.13 20:58

Deti nevida, protoze na to pry nema. ja jsem ta, co mu je pry vzala a nechce je vidat jen nekdy. obcas je vidi, ale nic valneho. drive se na me pri tom slovne vrhal, nekdy byl v klidu a bavil se normalne, nekdy urazene „utekl“,no a nekdy „utekl“ kvuli tomu, jak je nestastny, kdyz vidi, ze to deti taky blbe nesou. No aby nenesly, kdyz ho skoro nevidi a pak jen na par minut.
S rodici ja vychazim a on ne prave kvuli nasemu dobremu vztahu. Je to samozrejme hrozne trapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
21.8.13 21:04

@zrnko
Tak potom jim to řekni. Vypadá to, že se jeho vztah k Tobě nezlepší, takže je nesmysl snažit se ho „zachránit“, když on chce Tebe jen trápit… Navíc, potřebuješ taky porozumnění ve svojí situaci taky od někoho, kdo vás oba zná. Takže jestli si s jeho rodiči rozumíš, pak jim to řekni a promluvte si, ulev si a já jako silně nad věcí v tom vidím i další pozitivum, které zatím pro Tebe nemusí být prioritní, ale časem se v tom nejhorším případě může „hodit“, že oni vědí o tom, že ses snažila… Jak jsi uvedla, bojíš se, aby nezanechal případně dopis, kde to hodí na Tebe - tak mu udělej čáru přes rozpočet… Ať ztratí případnou munici… Ale hlavně si ulevíš Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1976
21.8.13 21:37

Já v životě zažila situaci se svým blízkým - choval se sebedestruktivně (trošku jiným způsobem) a ˇvěděla jsem, že to může dopadnout špatně. Zároveň jsem byla ta, které občas přišla smska, zoufalý telefonát.. A hlavně zároveň mě to velmi zraňovalo, bála jsem se. Věděla jsem, že nedokážu zároveň pomoc a zároveň z toho vyjít bez bolesti. Chystala jsem se obrátit na radu na odborníka - psychologa, poradce.. Bohužle jsem zaváhala a nestihla to. Asi by to v tu chvíli přímo nepomohlo, ale možná mě by z toho na konci bylo trošku líp.
Takže za mě… každá situace je jiná, záleží na okolnostech. V každém městě jsou rodinné poradny - zdarma, v takové situaci dokáží poradit, a třeba u nás ve městě tam dělají opravdu skvělí psychologové. Stačí si o tom hoďku s někým popovídat, s někým kdo má zkušenosti a můžete najít nejlepší způsob postoje k této situaci.
Jsem si už teď jistá, že tohle je nejlepší řešení - tak aby si dokázala z téhle sizuace vyjít nejméně zraněná ty, děti i expartner;)
 http://www.poradnaprahazv.eu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
21.8.13 21:45

Prvni muzsky vyhrozoval a ja to dala rok, brala telefony a povidala si. A k cemu to vedlo, ze se mi postupne rozbilbdalsi vztah. Kdyz jsem to nevydrzela a rekla at teda sedne do auta a napali to tam kam chce tak to ustalo. No a zije dodnes. Takze pro mne to bylo ponauceni, ze ti co se ke mne chovali hnusne ve vztahu, pak vydirali a delali peklo.
Takze za mne, nedelat nikomu psychologa kdyz nim nejsem, protoze jediny koho to semele jste vy. A ti co si chteji ublizit to udelaji tise a ti co vykrikuji jen vyhrozuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
21.8.13 21:52

Jo můj ex měl tyto sklony také mimo jiné. Nejvíce po požití alkoholu a kdovíčeho ještě…doteď mi od něj chodí chuťovky v podobě sms. Já už si ho nevšímám. Teď se mě pokouší zas citově vydírat jakou udělal chybu, že se na nas vys-al. :roll: A podobně…zažila jsem s ním hrozné věci. A už si ho fakt nevšímám to jediné pomáhá. Psychologa bych mu fakt nedělala to bych na něj za chvíli byla zralá i já…a potom všem co mi udělal ani náhodou :zed: Myslím, že to je i nějaká forma uvědomění si, jak si to chlapec zpackal sám…v životě a teď se lituje a dělá ze sebe chudáka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
22.8.13 07:52
@Minki píše:
Prvni muzsky vyhrozoval a ja to dala rok, brala telefony a povidala si. A k cemu to vedlo, ze se mi postupne rozbilbdalsi vztah. Kdyz jsem to nevydrzela a rekla at teda sedne do auta a napali to tam kam chce tak to ustalo. No a zije dodnes. Takze pro mne to bylo ponauceni, ze ti co se ke mne chovali hnusne ve vztahu, pak vydirali a delali peklo.
Takze za mne, nedelat nikomu psychologa kdyz nim nejsem, protoze jediny koho to semele jste vy. A ti co si chteji ublizit to udelaji tise a ti co vykrikuji jen vyhrozuji.

mám podobnou zkušenost, osobně nesnáším citové vydírání a už vůbec ne vyhrožování sebevraždou po rozchodu… zažila jsem to jen jako velmi mladá, asi v 17, vyhrožoval, že si něco udělá, podřeže si žíly atd, ale po mojí reakci, kdy jsem mu na to řekla: A co chceš po mě? Nůž? toho rychle nechal a zas přišel s jiným stupněm „agrese“, a to tak, že vyškrabával špendlíkem na společné fotce můj obličej nebo oči atd a nechával to tak, abych to našla…

faktem je, že kdyby si něco doopravdy udělal, tak bych si to nejspíš vnitřně vyčítala, i když ve skutečnosti bych si nemyslela, že je to moje vina…

zakladatelko, u tebe mi ovšem taky přijde, že ti jen chce ublížit, nebo tak mi to z toho popisu vyznívá, že nemá žádné sebedestruktivní sklony a jen si ti stěžuje, aby ses nenáviděla a jeho litovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí