Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Osobně si myslím, že nevěra je cesta do pekel i když si to teď jakoby omlouváš. Já jsem byla nevěrná před rokem a půl. S manželem jsme spolu 16 let a byl můj první. Před 2 lety to začalo skřípat, stereotyp, jeho kecy no je to na dlouho. Prohrávala jsem si s myšlenkou rozvodu, ale zase jsem si říkala, že jinde ta tráva určitě zelenější není a prostě je to takový no, manželství po 20 letech. Ono se říká oživit manželství, ale mě manžel už dlouhodobě nebere, jeho sex je prostě na 10 min a končí to slovy určitě ses taky udělala. Což se nestalo už pár let. No a naskočil do toho všeho můj kolega a dávná láska. On zadaný, já vdaná. Nejdřív lichotky, porozumění a bla bla. A pak jsme se spolu začali tahat. Já výčitky neměla vůbec říkala jsem si a co jako dělá to každý a i já si chci od života urvat víc. No jenže mě doma manžel začal neskutečně vadit. Milence přítelkyně mi nevadila, mému milenci můj muž ano. Nakonec jsme šli od sebe, byl to dlouhý a bolestivý rozchod. A když ze mě opadla ta euforie z něj, tak přišly ty výčitky. Po roce, hrozný zklamání ze sebe sama, ne vůči manželovi, ale vůči sobě. Užila jsem si hezký chvíle, zvedlo mi to sebevědomí, ale dohromady mi to za to vlastně vůbec nestalo a dneska s odstupem už toho jenom lituju. Myslím si, že jak máš potřebu si s ním vypisovat a nepustíš ho z hlavy, tak je to průšvih. ![]()
@Booblina píše: Více
No, nechtěla bych být na místě tvého chlapa, který si myslí jak jste jako rodina v pohoě, nikomu nic nechybí, paráda život. A ty si rozmumíš hlavně v posteli se svým ex. Hlavně že se nechceš rozvádět a opouštět rodinu ![]()
@Anonymní píše: Více
Nejhorší je, že si tohle všechno uvedomuju.
Vím, že je to průšvih nebo spíš jednou bude.
A samozřejmě, že si to omlouvám… jsou dny kdy je mi ze sebe na nic.
Nechci odcházet, jen e nechci vzdát ani jednoho.
Ale ten únik je prostě super…
Achachach…
Překročila jsi čáru.. a nové je vždycky neokoukane a zajímavější..zvlášť s ex, kde se ten příběh před lety úplně neuzavrel..
Teď nepřemýšlíš hlavou. Že ubližuješ manželovi a ohrožuje spokojeně dětství svých dětí víš asi taky, že?
Cena za šťastný monogamni vztah spočívá prave v monogamii. Je na tobě, jestli zachranis, co se dá, utnes vztah s ex nebo budes i nadale podnikat vylety do raje se stále se zvyšující pravdepodobnosti, ze všechno praskne.
Ale třeba tvůj muž taky touží po otevřeném vztahu, zkus mu to nadhodit a vy se dokážete preklopit do šťastného vztahu i s tichou účasti dalších osob.
Ať si to každý udela, jak potrebuje, nesoudim. Jediné, co se mi příčí, je lež. A v té zrovna teď žiješ.
No jo, ono je vždy sousedovic tráva zelenější než u vás doma. Nevím, zda něco v manželství řešíte za problém nebo tohle vzniklo jen tak z nudy, ale zadělala sis na malér, který (pokud se to provalí) odneseš nejen ty, ale hlavně tvoje (zatím ještě spokojená) rodina. Doporučovala bych kontakt úplně přerušit a máknout na vztahu s manželem - ale to bude zřejmě pro tebe teď těžké, lítáš si na obláčku a mozkem nepřemyslíš….
Tohle je věčný kámen úrazu „vztahů“, v nichž má jít jen o sex. Oba si odpřísáhnou, že v tom city nebudou, ale dodrží to zpravidla jen muž. Ženě to na 90 % časem ulétne k citům. Co jsem stačila vypozorovat, tak muž obvykle na základě sexu nenavazuje emoční spojení. Žena bohužel ano. A pak má ještě tendenci doufat, že on se třeba taky zamiloval… Ve vzácných případech se to stát může, ale vyžaduje si to, aby ti dva spolu trávili čas i mimo postel, aby se sobě svěřovali s těmi nejniternějšími záležitostmi. Pokud je to čistě jen o sexu a pár slovech v posteli, tak tam je šance dost mizivá. Prakticky žádná.
Muži v tomhle bývají dost upřímní. Když řeknou, že chtějí být singl a s vámi jen spát, myslí to tak. A dokud vysloveně neřeknou, že se to změnilo, tak počítejte vždycky s tím, že se nic nezměnilo… Myslím, že kdyby ten chlap alespoň trochu zvažoval to, že byste někdy mohla být jeho skutečná partnerka, nebude se vyjadřovat ohledně toho, zda hodlá zůstat single. Tak s variantou, že se do vás taky zamiluje, bych nepracovala. Zvážila bych, jestli opravdu chci spát s mužem, do kterého jsem se zabouchla, ale pro kterého jsem jenom povyražení a budu se pro něj nejspíš čím dál tím víc trápit. Anebo jestli to skončím, dokud v tom ještě nejsem tak hluboko, odtrpím si to a pak budu dobrá…
@andiedvorakova Problém mnoha lidí, obzvlášť žen a u sebe tento povahový rys vnímám velmi silně, že dokud mám aspoň minimální naději, stále doufám. V tomto případě já osobně bych stále doufala, že dokud on se mnou spí a zdá se být spokojen s náplní společného volného času, stále je šance, že i city se u něj dřív nebo později projeví. Jsem v tomhle nenapravitelně naivní a romantická. Jestli to má zakladatelka jinak a pragmaticky dokáže tento ne/vztah utnout dříve, je silná a vlastně vyhraje.
Užila sis, zvedla sebevědomí, rodina o ničem (zatím) nic neví. Je čas to ukončit nebo jít s barvou ven. Promysli si důkladně, co nastane, až manžel zjistí co a jak.
Odmiluj se, protože tenhle cit vůbec není vzájemný.
No a s manželem se ti vztah zlepšil? Už te nesejří? Sex je lepší? A proč mu neřekneš, že ses neudělala ani dnes ani několik let zpět? Já nerozumím tomu, že lidi, co jsou spolu 16 let, se o tomto neumí bavit. To je jak dva cizí. ![]()
@bigl
Ne vztah se nám nezlepšil. Jen mě moje nevěra utvrdila v tom, že ho nemiluju a co hůř ani ho nemám ráda. Já jsem po tom všem chtěla rozvod, on s tím nesouhlasil a vydíral mě skrz děti. Špatně se to vysvětluje v pár větách. Sexuální život je už jen odraz toho všeho. A u něj už dávno není prioritou aby se mi to s ním líbilo. My se můžeme bavit o všem a prodebatovali jsme spolu hodiny a hodiny. Ale je to k ničemu. Věřím tomu, že časem půjdeme stejně od sebe. Doufám v to. Ale teď to ještě ne.
Tak pak nerozumím tomu, proč lituješ té nevěry. Stejně ten vztah stál za prd tehdy i teď. V takovém vztahu je ta nevěra už jedno, ne?
Já ano. Občas se sejdu s bývalým. V posteli je to dokonale, ale žít spolu nedokážeme. Prostě on pro život není. Občas si to spolu zpestříme. Dál to nijak neřeším. Prostě nedokážeme být spolu ani bez sebe.
takže muž o tomto ví? mě zase muž vydíral, že pokud mu zahnu tak se můžu s dětmi rozloučit a řekne jim, proč máma opustila rodinu
As
Příspěvek upraven 17.06.25 v 22:31