Exekuce a beznaděj

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12868
19.3.12 13:14
Anonymní píše:
ne právě že je to čerstvé. Ve čtvrtek nic a v pátek mu to řekla protože chtel založit trvaly příkaz. Prý dopis přijde do 15 dnu. Zkusime napsat dopis o zažádání splátkového kalendáře. Ale co myslíte máme to řešit už ted nebo čekat na dopis? veškerá pošta chodí sem. ale prostě je to nejaké divné. Holt smůla přítele, že barák je psan na něho.

A ta exekuce je za co, soud vám taky doručoval asi teda k vám ne. S exekutorem se určitě spojte už teď a všechno měj písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4930
19.3.12 13:17

Vždy se zablokuje vše co jde a až pak teprve se o tom dozvídá dlužník. Pokud ještě dopis nedošel, vyčkejte až dorazí a pak okamžitě podejte odvolání k soudu, který usnesení o nařízení exekuce vydával a navrhněte tam i splátky. Exekutor je závislý na nákladech exekuce, takže to že souhlasí se splátkama je jen jeho dobrá vůle a i když na ně přistoupí, nic mu nebrání v tom dál pokračovat ve výkonu rozhodnutí. Prodej movitých a nemovitých věcí bývá až jako poslední varianta, jen nesolidní nebo hodně hrabiví exekutoři se k tomu schylujou okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majkakajka
19.3.12 13:23

Ahoj, ja ale pochybujem, že by Vám došla exekúcia bez toho, aby Vás predtým neoslovila (a určite nie raz) inštitúcia, ktorej dlhujete peniaze. vždy sa dá na začiatku nejako dohodnúť. Keď na to ľudia kašlú, tak sa dostanú potom do takýchto extrémov. Prečo ste to neriešili skôr dohodou o splátkach, alebo podobne? Je mi to síce ľúto, že ste sa dostali do takejto situácie, ale bohužiaľ Vašou vlastnou vinou (resp. vinou priateľa).

• Citovat
  • Upravit
1234
19.3.12 13:40

Ahojky, správně by Vám mělo být nejdřív doručeno usnesení, návrh a výzva. Na kterou máte 15 dní, abyste reagovali, do té doby se bloknout účet a plat myslím si, nemůže..něco jinýho je to s nemovitostí, ty se blokujou hned, takže to klidně začátek být může… Doručuje se vždy na trvalý pobyt, takže pokud ho má někde jinde a nevyzvedl si ho do deseti dní, tak se automaticky háže do schránky a považuje se za doručné, kdyby měl trvalý pobyt na úřadě, tak se to posílá hned zpět na exekutorský úřad a vyvěšuje se na jejich úřední desku a taky je to pak po deseti dnech doručeno a můžou se podniknout další kroky… Docela mě ale zaráží jejich přístup, že to chtějí po třech splátkách…ale bohužel je to na každým úřadě jak se to vede… u nás to takhle drsný teda není… Určitě písemně navrhněte splátky a nejlépe už jim tam nějakou pošlete hned… U nás by tohle šlo, zvlášť pokud ta exekuce běží opravdu ze začátku a povinnej se ozve a komunikuje hned, tak problém se splátkama nebývá…
A ještě co se týká odvolání k soudu, to je myslím zbytečný, protože o povolení splátek rozhoduje sám exekutor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.12 14:31

Ahoj dneska jsem byla řešit zrovna na soudě dluh 57000kč.a bylo mi panem vykonavatelem nevrhnuto vícero splácení,bud hotově hned,což bude můj případ,nebo zaplatit do 3 měsíců pak se neděla žádný soupis majetku,ale je to darda,jak si psala i těch 20000kč.A nebo dlouhodobý splátkový kalendáč,kde by ale musel přijít sepsat majetek.Takhle mi to bylo dnes řečeno,takže domluvit se určitě jde.Zkuste to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.12 14:34

chelsea prosím tě a jak mám tedy napsat tu žádost. a kolikrát jim to poslat? přítel to večer podepíše. a zitra odešle. jen bych potřebovala poradit se sepsáním. mám tam napsat i že jsem těhotná a máme dite? Uvidíme snad se domluvime. Nejhorší je jim poslat 20 000Kč to je fakt mazec. Bude si přinejhorším muset vzít asi nebankovní půjčku protožeto nedáme do hromady.

• Citovat
  • Upravit
711
19.3.12 17:59
Anonymní píše:
a hlavně když se podívám na učet pres net. tak to nikde nevidím, že by to bylo zablokované. prostě to zastihl v začátku. nebo nevím kde to mám vidět. uvidíme po písemné žádosti co prijde

Na účtě to poznáš až když ho budeš chtít vybrat do mrtě. Manžel měl takhle skoro rok exekuci na 2× 500kč od policajtů, ale vzhledem k tomu že tam vždy zbylo více jak 1000,– nepřišli jsme na to. A když jsme na to přišli tak nám ani v bance nemohli říct, kdo tam tu exekuci dal. Dali nám pouze nějaké číslo věřitele a museli jsme hledat na netu ke komu to číslo patři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pst007
19.3.12 22:30

No nevim, mě tam vícero věcí nějak nesedí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.3.12 23:28

lež

promin, nechci bejt hnusná, ale nevěřím ti ani slovo, že nic a najednou exekuce bez toho aby Vám přišla minimálně 2. upomínka od toho komu peníze dlužíte a pak minimálně 2 upomínky od advokátní kanceláře, takže minimálně dva měsíce jste museli vedět, že nemáte na splátky ne?
Půjčení od lichvářů je na nic. Tedka nejste schopni do 3 měsíců splatit 50 tisíc tak mi řekni jak by ste splatili 85tisíc za třeba 6 měsíců? !!!

Jediná možnost je přemluvit známé, rodinu aby si vzali pujčku regulérní v bance a peníze Vám pujčili. Jiná možnost není. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.12 09:33

myslíš, že je to lež. tak si tedy na omylu. myslíš, že bych riskovala exekuci na plat, dům a tak. od advokátní kanceláře nic nepřišlo. nemínim se hádat. Hledala jsem tu pomoc a tu jsem našla. takže ted podle toho ještě dohodnout splátkový kalendář. A uvidime co dál.

• Citovat
  • Upravit
pst007
20.3.12 10:54
Anonymní píše:
myslíš, že je to lež. tak si tedy na omylu. myslíš, že bych riskovala exekuci na plat, dům a tak. od advokátní kanceláře nic nepřišlo. nemínim se hádat. Hledala jsem tu pomoc a tu jsem našla. takže ted podle toho ještě dohodnout splátkový kalendář. A uvidime co dál.
Anonymní píše:
myslíš, že je to lež. tak si tedy na omylu. myslíš, že bych riskovala exekuci na plat, dům a tak. od advokátní kanceláře nic nepřišlo. nemínim se hádat. Hledala jsem tu pomoc a tu jsem našla. takže ted podle toho ještě dohodnout splátkový kalendář. A uvidime co dál.

myslím že anonymní možná nechtěla napsat, že ty lžeš, ale vyjádřit obavu, že je lháno tobě, ten pocit mám taky. buď to, nebo máte hodně zvláštního exekutora. Ta komunikace tam musela být, a museli jste vědět, že vám exe hrozí už dřív.

• Citovat
  • Upravit
mag
12868
20.3.12 13:27
Anonymní píše:

A od soudu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.12 21:12
pst007 píše:
Anonymní píše:

ne myslím to co jsem napsala…člověk si za tyhle problémy může vždycky sám, tisíce lidí dluží kam se podívají, přebíjí pujčku pujčkou , mají exekuce, neplatí, vše je horší a horší a všichni svorně tvrdí JÁ NE, TO NENÍ MOJE VINA.

Anonymní píše:
myslím že anonymní možná nechtěla napsat, že ty lžeš, ale vyjádřit obavu, že je lháno tobě, ten pocit mám taky. buď to, nebo máte hodně zvláštního exekutora. Ta komunikace tam musela být, a museli jste vědět, že vám exe hrozí už dřív.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.12 21:13

ne myslím to co jsem napsala…člověk si za tyhle problémy může vždycky sám, tisíce lidí dluží kam se podívají, přebíjí pujčku pujčkou , mají exekuce, neplatí, vše je horší a horší a všichni svorně tvrdí JÁ NE, TO NENÍ MOJE VINA.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.12 22:49

Děkuji všem za názory.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty