Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
a nikdo z rodiny a přátel by vám nepůjčil? Nebo nemáte něco, co byste mohli prodat?
Ahoj, nedávno jsem se dívala na Máte slovo, bavili se o exekucích a říkali tam, že exekutor musí o hrozící exekuci informovat nejprve písemně, kdy vám dá 15 dní na vyrovnání dluhu a až pak může podniknout další kroky. Pokud to tak nebylo, můžete podat stížnost a než se to vyřeší, máte šanci penízky sehnat. Být tebou podívám se do archivu pořadu Máte slovo (byl to myslím poslední díl) a tam se spoustu dozvíš a možná tě navedou, co dělat ![]()
tomikadze píše:
Ahoj, nedávno jsem se dívala na Máte slovo, bavili se o exekucích a říkali tam, že exekutor musí o hrozící exekuci informovat nejprve písemně, kdy vám dá 15 dní na vyrovnání dluhu a až pak může podniknout další kroky. Pokud to tak nebylo, můžete podat stížnost a než se to vyřeší, máte šanci penízky sehnat. Být tebou podívám se do archivu pořadu Máte slovo (byl to myslím poslední díl) a tam se spoustu dozvíš a možná tě navedou, co dělat
Ne, tak to určitě v současné době neplatí a mám pocit, že i v návrhu je tím myšlen věřitel, ne exekutor. Pokud by exekutor dával vědět o exekuci dopředu, mohl by být zmařen její účel.
Zakladatelko, pokud už to má exekutor, je jenom na jeho dobré vůli, jak vysoké splátky ti umožní, tohle jste měli řešit u soudu, ten může stanovit závazně výši splátek dle vašich příjmů.
Moc se mi nezda, ze by bylo tolik exekuci (ucet, dum, plat) a zadny dopis…
Barca12345 píše:
Tak možná dopis poslali, ale třeba na adresu kde už dlouho nebydlí, k rodičům a pod.
Mišela1 píše:Barca12345 píše:Tak možná dopis poslali, ale třeba na adresu kde už dlouho nebydlí, k rodičům a pod.
Kdyz je exekuce na plat, nejde si toho nevsimnout!!!!!!
Mišela1 píše:Barca12345 píše:Tak možná dopis poslali, ale třeba na adresu kde už dlouho nebydlí, k rodičům a pod.
No pokud mám někde trvalý pobyt, tak si musím hlídat poštu, to zase není žádný problém, nebo si udělat dosílku.
mag píše:Mišela1 píše:No pokud mám někde trvalý pobyt, tak si musím hlídat poštu, to zase není žádný problém, nebo si udělat dosílku.Barca12345 píše:Tak možná dopis poslali, ale třeba na adresu kde už dlouho nebydlí, k rodičům a pod.
No mag mně je to jasné. Plno lidí to ale asi za důležité nepokladá. Mně přijde, že je těch exekucí čím dál víc i tady na emimi.
ne právě že je to čerstvé. Ve čtvrtek nic a v pátek mu to řekla protože chtel založit trvaly příkaz. Prý dopis přijde do 15 dnu. Zkusime napsat dopis o zažádání splátkového kalendáře. Ale co myslíte máme to řešit už ted nebo čekat na dopis? veškerá pošta chodí sem. ale prostě je to nejaké divné. Holt smůla přítele, že barák je psan na něho.
Anonymní píše:
ne právě že je to čerstvé. Ve čtvrtek nic a v pátek mu to řekla protože chtel založit trvaly příkaz. Prý dopis přijde do 15 dnu. Zkusime napsat dopis o zažádání splátkového kalendáře. Ale co myslíte máme to řešit už ted nebo čekat na dopis? veškerá pošta chodí sem. ale prostě je to nejaké divné. Holt smůla přítele, že barák je psan na něho.
POkud dopis jeste neprevzal, mohl by okamzite dum darovat… ale je to osemetne, nevim, jestli se uz zakon nezmenil…Mag???
a hlavně když se podívám na učet pres net. tak to nikde nevidím, že by to bylo zablokované. prostě to zastihl v začátku. nebo nevím kde to mám vidět. uvidíme po písemné žádosti co prijde
Anonymní píše:
Barco to už nejde je uz na katastru exekuce.
NO, tak to uz urcite neni zacatek… ![]()
no to si oni zjištují co muzou zablokovat, aby to neprodal, nedaroval. Takže bohužel mate smůlu. Musite to zaplatit. zkuste jim napsat doporučene dopis a vše vysvetlit.
Ahoj všem. Prosím může mi někdo poradit. Přítel dostal exekuci na plat, vvůbec o tom nevěděl. Ani dopis zatim nepřišel. Zjistila jsem, že i nemovitist je exekucne zabavená. Zkoušel tam volat a dohodnout se na splátkách. Dluží prý 50 000Kč a chtejí to po 3 splátkách nejdřív 20 000Kč pak take a pak zbytek. Ale chci se zeptat můžou to tak chtit když vyděláva cca 14 000 Kč já jsem na rizikovém tehotenství a mame 6ti leté dite. Chtel by platit mín cca aspon 5000kč, ale řekly mu že pokud nezaplatíme do 3 měsicu vše tak příde dražitel a zabaví barák. Jsem v koncich nemáme z čeho to zaplatit.
.