Exekuce a děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10584
9.6.12 16:16
@muffinka89 píše:
No jo no.Asi fakt záleží jakej exekutor přijde
:( se z toho slozila a prala jsem ji mesic ja,pritom tu exe splacela
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
9.6.12 16:19
@pipiinka píše:
bohuzel ke zname prisel exekutor a ptze nemel co brat vzal dceri kytaru na kterou hraje v lidusce a nove barbiny,odvezl i pracku(meli novou),prijel dal jimhodinu at si sezenou penize ,nesehnali,tak veci oblepil ,nalozil a odvezl

tak to exekutor postuoval pravděpodobně v rozporu se zákonem. pokud měl prokázáno, že kytara je dcery, neměl ji odvést (otázka je, zda to prokázáno hodnověrně bylo). u barbín je to snad jasné, tam o odvést neměl (pochybnosti by mu mohly teoreticky vzniknout, pokud šlo o nějaké sběratelské kousky za desetitisíce, tam by nemusely patřit dceři, ale rodičům, což ale asi tak nebylo, že :lol: ), u pračky je to diskutabilní, viz výše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taky anonym
9.6.12 16:20

Prostuduj si to zde
Hotovost (u sebe) se už zvedla na cca 6252,– Kč. Jinak lednice - pračka - záleží na exekutorovi, ale můžeš argumentovat tím, že máte malé děti a toto vše potřebuješ, že by to bylo v rozporu s dobrými mravy. Jinak lednici taky nesmí zabavit, když ji potřebuješ na uchovávání léků, které musíš užívat. My máme děti, tak na pračku se ani neptali a lednice sice byla novější, ale já tam mám inzulín, tak jsem mu to řekla. Ale sám mi řekl, že když máme děti, že by ji nevzal…

• Citovat
  • Upravit
muffinka89

Jsou to šmejdi co víc k tomu napsat.Když člověk splácí tak by ale měl být „nedosažitelný“.kamarádka to tak měla.podala žalobu a bylo jí vyhoveno s tím,že splácí tak není důvod k exekuci…

• Citovat
  • Upravit
10584
@El-Brno píše:
tak to exekutor postuoval pravděpodobně v rozporu se zákonem. pokud měl prokázáno, že kytara je dcery, neměl ji odvést (otázka je, zda to prokázáno hodnověrně bylo). u barbín je to snad jasné, tam o odvést neměl (pochybnosti by mu mohly teoreticky vzniknout, pokud šlo o nějaké sběratelské kousky za desetitisíce, tam by nemusely patřit dceři, ale rodičům, což ale asi tak nebylo, že :lol: ), u pračky je to diskutabilní, viz výše.

osobne si myslim,ze to z jeho strany byla hlavne sikana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
9.6.12 16:22

Holky teď mě napadlo zda exekutor i prohledává člověka zda u sebe nemá větší obnos peněz či řetízek nebo mobilní telefon

• Citovat
  • Upravit
5476
9.6.12 16:22
@muffinka89 píše:
Jsou to šmejdi co víc k tomu napsat.Když člověk splácí tak by ale měl být „nedosažitelný“.kamarádka to tak měla.podala žalobu a bylo jí vyhoveno s tím,že splácí tak není důvod k exekuci…

tak s tím nesouhlasím, nedovedu si představit, že by mě někdo dlužil statisíce, spláel třeba po pětitisících měsíčně a já neměla šanci ty peníze dostat. tím spíš, když by mě to mohlo dostat do problémů taky :nevim:
jko co dělají někteří exekutoři se kolikrát rovná té šikaně a je to protiprávní, ale na druhou stranu věřitel by měl mít šanci svoje peníze dostat v rozumné době, a ne čekat, až si to dlužník milostivě dosplácí až se mu zachce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
9.6.12 16:23
@muffinka89 píše:
Holky teď mě napadlo zda exekutor i prohledává člověka zda u sebe nemá větší obnos peněz či řetízek nebo mobilní telefon

myslim ze toto je ta osobni prohlidka,ale nevim,mozna se pletu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
9.6.12 16:25

@El-Brno já myslím,že soud kouká na to kolik máš a počítá kolik můžeš dát a pokud usoudí že dáváš málo tak to zamítne.Tak třeba jako matka dvou dětí má 7600 a splácela 4500 měsíčně což mi přijde jako dostatečná snaha.Kdbyy splácela třeba 1000 měsíčně tak se divit nebudu

• Citovat
  • Upravit
muffinka89
9.6.12 16:26

@pipiinka mazec 8o

• Citovat
  • Upravit
10584
9.6.12 16:28
@muffinka89 píše:
@pipiinka mazec 8o

sila co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5476
9.6.12 16:29

@muffinka89 soud? spíš exekutor. a právě, kouká kolik máš, v čem žiješ, když rostě není co vzít, tak věřiteli splátky stačit musí. ale a priori zavést, že když dlužník bde minimum splácet, že mu do bytu exekutor nemůže, že mu nemůže na účet apod, to mě přijde jako postavené trošku na hlavu, promiň. vem to z pohledu toho, že by někdo dlžil tobě a ty bys neměla pak na splácení vlastních dluhů, to by ti nevadilo, že splácí nějaké minimum a přitom si žije jak prse v žitě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
9.6.12 16:31

@El-Brno Já myslím,že nekouká ale v něčem máš pravdu

• Citovat
  • Upravit
5476
9.6.12 16:32

@muffinka89 jak nekouká? kouká - na účet, do bytu, k zaměstnavateli,… bere všechno, aby uhradil ten dluh :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muffinka89
9.6.12 16:35

To bere všechno.Přítel měl prve srážky ze mzdy pak mu šli do bytu k babičce pak k rodičům a když zjistil že tam nebydlí tak odešel a dal pokoj.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel