Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak tím „něco zachránit“ jsi asi nemyslela něco zaplatit, to bys jistě už udělala v každém případě.
Ahoj…nejdřív ti přijde od exekutora oznámení o zahájení exekuce. V tu dobu bude již exekutor zjištěné, jestli máš nemovitost, jestli někde pracuješ, máš např. penzijní pojištění, účet v bance atd., v tu dobu budeš mít již tyhle věci „obstavené“. V tom oznámení bude vyčíslená částka dluhu + příslušenství (úroky, náklady - např. právní zastoupení oprávněného). Bude tam i částka nákladů exekuce a informace, že pokud zaplatíš do 30-ti dnů, tak snížená částka exekutora. Pokud nic nemáš - nemovitost, družstevní podíl, mzdu či účet v bance, tak exekutor povětšinou počká, jestli uhradíš vyčíslený dluh, event. ti povolí splácení dluhu (bývá obvyklé do roka splatit), a pokud nebudeš reagovat, nedohodnete splácení, tak ti může po určité době vykonak tzv. mobiliární exekuci, tudíž označit movitý majetek u tebe doma, pokud nedojde k zaplacení tak jej může nakonec odvézt a zpeněžit. Každý exekutor to dělá jinak (dohody, obstavení movitého majetku) a taky v různých termínehc. Záleží i na věřiteli, co navrhne exekutorovi k výkonu exekuce, t. j. i věřitel svým způsobem rozhoduje o tom, co ti exekutor zabaví či sebere.
Bohužel je to tak, že každý exekutor má jiné „způsoby“. Někdo dá ještě poslední šanci dluh uhradit, tedy pošle dopis. Jiný zase bez ohlášení přijde a zabavuje. Jsou i tací, kteří přijdou, oblepují zabavitelný majetek, ale dají poslední šanci k zaplacení.
Přesně tak… Některý exekutor Ti pošle dopis a vyčká, zda se vyjádříš, uhradíš apod a pak třeba obstaví účet, něco z výplaty atd atd a posléze třeba zaklepe na dveře… Jiný zase jedná na hned, bohužel, nedá se to říct takhle přímo… NO a pak tady je Vrána, to je tedy „Pan Exekutor“, ten se nese*re s ničím…
![]()
Správně je to tak jak píše @kočička Evička a jednej rychle, exekutorům teče do bot, tak se snaží zhodnotit vše co jim přide pod ruce, mají poslední čas jak se hnusně a nechutně napakovat. Vlastní zkušenost, bohužel. ![]()
@majka 4 píše:
Správně je to tak jak píše @kočička Evička a jednej rychle, exekutorům teče do bot, tak se snaží zhodnotit vše co jim přide pod ruce, mají poslední čas jak se hnusně a nechutně napakovat. Vlastní zkušenost, bohužel.
JAk to myslis?
Narazis na planovane prostrizeny kridel(Tejc a spol)??
@farska no chtěji (nevím kdo) jim konečně utnout tipec, já bohužel vyžrala jejich zlaté časy ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý večer, chci se zeptat na jednu věc, která mi není jasná a týká-když už dojde k exekuci, přijde nejdříve dopis od soudu, kde je napsané co a jak ohledně exekuce a termín, kdy se dá něco ještě zachránit-myslím tím zaplatit a nebo rovnou přijde exekutor a zabavuje?
Napiště přesně kdo ví, jak to skutečně je, ne nějaké spekulace.
Děkuji.
přijít Ti nemusí vůbec nic - můžou mít špatnou adresu atd.. Nám naběhli rovnou do bytu a hurá (exekuce se nás netýkala, týkala se bratra mého ex). Ale byt vybílili nám
mmchdm, zmiňovaný pan Vrána je opravdu expert - nám se snažil sebrat i postýlku pro dítě, o zbyteku ani nemluvě ![]()
@martina.se ty vogo, tak to je hustý. A domohli jste se nakonec nějaké spravedlnosti?
@majka 4 píše:
@martina.se ty vogo, tak to je hustý. A domohli jste se nakonec nějaké spravedlnosti?
jo, musel vrátit všechno, zaplatit veškeré výlohy atd. Ale bylo to zbytečné. Od začátku věděl, že na to, co dělá, nemá žádný nárok. A soud trval téměř 3/4 roku. Blbec se ani neomluvil, nic.. ![]()
Dobrý večer,
nechci řešit proč je na mně napsaný auto a nemám řidičák. Chci jen radu mám trvalý pobyt na obecním úřadě. A tam mě chodila pošta od exekutora a já o žádné pokutě nevěděla a na účtě na internetovým bankovnictví jsem zjistila, že mám manuální blokaci a na bance mně řekli, že je to exekuce, tak jsem panu exekutorovy volala a ten mně řekl, že je to za špatně postavený auto. Všechny dopisy chodili na trvaly pobyt ( obecní úřad). Poslední dopis mám v ruce, ale nerozumím mu. Je tam několik papíru a nevím tomu hlavu patu.
Dobrý večer, chci se zeptat na jednu věc, která mi není jasná a týká-když už dojde k exekuci, přijde nejdříve dopis od soudu, kde je napsané co a jak ohledně exekuce a termín, kdy se dá něco ještě zachránit-myslím tím zaplatit a nebo rovnou přijde exekutor a zabavuje?
Napiště přesně kdo ví, jak to skutečně je, ne nějaké spekulace.
Děkuji.