Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Co znamená to „sms mu přišlo, že bral 3000,–“? Kolik manžel dluží? S exekutorem jste mluvili? Píšeš hodně málo informací.
Trochu nechápu na co se přesně ptáš. Musí mu zůstat životní minimum…Počítáš se do toho ty a vaše děti
Pravděpodobně vám nechávají jen životní minimum a dokud nezaplatíte vše tak vám nechají jen to minimum. jinak jak píše Kallkapa píšeš toho dost málo
3000 je málo.
Nezabavitelná částka na povinnou osobu je kolem 5841,33 Kč. Plus pokud jste manželé, má vyživovací povinnost na tebe a to výší 1460,33 a pokud máte děti, tak i na děti stejnou částkou.
To mu v práci musí vyplatit. Zbytek co je navíc si bere exe.
@Anonymní píše:
Dobrý den.
dneska měl manžel výplatu a ta mu chodí na můj účet. SMS mu přišlo, že bral 3000,.
Můžete mi prosím někdo napsat, jak to bude s jeho výplatou dál. Bere 21000 a teď měl mít ve výplatě i 10000 odměnu. Exekuci mu strhly z platu u zaměstnavatele.
Ještě hodně záleží zda je to srážka přednostní či nepřednostní ale jen 3000,– mu teda nechat nemůžou!! Asi by bylo dobré skočit si za účetní a optat se tam, ta to bude vědět nejlíp.
Manžel má trvalé bydliště jinde, než spolu žijeme, tak ani neví co by to mohlo být. Kde se dá zjistit o co jde a kolik činí dluh?
@Anonymní píše:
Manžel má trvalé bydliště jinde, než spolu žijeme, tak ani neví co by to mohlo být. Kde se dá zjistit o co jde a kolik činí dluh?
U zaměstnavatele mu řeknou o který EU se jedná.
Dobrý den.
dneska měl manžel výplatu a ta mu chodí na můj účet. SMS mu přišlo, že bral 3000,.
Můžete mi prosím někdo napsat, jak to bude s jeho výplatou dál. Bere 21000 a teď měl mít ve výplatě i 10000 odměnu. Exekuci mu strhly z platu u zaměstnavatele.