Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@mroe píše:
Boze, co ti lide delali? Radu nemam, jen nechapu… sory…
Já zas nechápu tyto reakce. ![]()
@mroe píše:
Někdy do toho lidi prostě spadnou, ani neví jak…
Omlouvám se zda tímto dotazem někoho obtěžuji
ale myslím si,že do exekuce se dneska může dostat úplně každý(stačí jedna zapomenutá složenka a rázem je z toho desetitisícová položka…A ne pokaždé exekutor dovolí splátky
Zakladatelko, podle mě by mělo být životní minimum i na tebe. Ale je otázka, zda to bude JEN tvé životní minimum či i ostatních členů. Ale fakt nevím. Nepohybuji se v tom. To je jen můj úsudek. I když v našem státě kolikrát ani to minimum nenechají.
Ano, verim, ale OBA partneri? Tak to uz je nejak moc velka nahoda, ne? Teda aby to byla nahoda… a jen tak necekane…
@mroe píše:
Ano, verim, ale OBA partneri? Tak to uz je nejak moc velka nahoda, ne? Teda aby to byla nahoda… a jen tak necekane…
tak si projíždím diskuze a vidím, že tady vždy budou lidi co neumí a nechtějí poradit ale rýpat budou za každou cenu.. že tě to baví
já diskuze co mě vytáčí ignoruju ale ted mi to prostě nedalo nenapsat ![]()
Tak u jednoho to může být náhoda a u druhého ne.Jsem nepsala,že u obou je to náhoda
@mroe píše:
A co je na tom k nepochopení? Když nemáš radu, raději nepiš. Bo nikdy nevíš do jakých nesnází se můžeš někdy sama dostat.
Myslím, že dnes je možny úplně všechno.
A pokud sou společně posuzovaní tak exekuce nekouká a bere vše co ji příjde do ruky. Už mnohokrát se stalo, že exekuce sebrala i úplně nevinejm lidem vybavení bytu, jen proto, že v tom bytě před nimi bydlel dlužník a bylo jim jedno, že byt obývají už jiní obyvatelé. Prostě to tak je, bohužel. ![]()
@mroe píše:
Kdo nic nedělá, nic nezkazí, že? ![]()
Pokud máte každý svou exekuci a nemají spolu nic společného (ani toho exekutora), tak byste měli mít každý své minimum (na sebe + partner + děti).
Právě kvůli takovým reakcím jako má @mroe, píšu anonymně. Ne každý musí vědět, že mám zkušenosti s exekucemi ![]()
@LUCIPERKA-ddub píše:
A co je na tom k nepochopení? Když nemáš radu, raději nepiš. Bo nikdy nevíš do jakých nesnází se můžeš někdy sama dostat.
Myslím, že dnes je možny úplně všechno.
A pokud sou společně posuzovaní tak exekuce nekouká a bere vše co ji příjde do ruky. Už mnohokrát se stalo, že exekuce sebrala i úplně nevinejm lidem vybavení bytu, jen proto, že v tom bytě před nimi bydlel dlužník a bylo jim jedno, že byt obývají už jiní obyvatelé. Prostě to tak je, bohužel.
Jak je tohle možný? To prostě nepochopím, jak si někdo může dovolit přijít a někomu zabavit nmajetek, když tam dlužník nebydlí??
Možné to je.Boužel tam kde se exekutor domnívá,že má dlužník nějaký majetek tak tam jde.Pak musí poškozený podat u soudu vylovačí žalobu s paragony.Nevíte jak je to s tím minimem?Zda když má parner započítaný děti i partnerku v minimu tak může mít partnerka započítané děti a partnera??Nebo jim nechají jedno minimum pro všechny?
@Anonymní píše:
Kdo nic nedělá, nic nezkazí, že?![]()
Pokud máte každý svou exekuci a nemají spolu nic společného (ani toho exekutora), tak byste měli mít každý své minimum (na sebe + partner + děti).
Právě kvůli takovým reakcím jako má @mroe, píšu anonymně. Ne každý musí vědět, že mám zkušenosti s exekucemi
dneska nemusíš mít ani zkušenosti, v telce se to řeší snad denně.. já si tu tak brouzdám a tyto rekce jako má mroe mě fakt točej ![]()
@byron píše:
Jak je tohle možný? To prostě nepochopím, jak si někdo může dovolit přijít a někomu zabavit nmajetek, když tam dlužník nebydlí??
Exekutoři sou svině, a nekoukají doprava doleva. Sice pak musejí všechny zabavené věci vrátit, ale trvá jim to měsíce. Seberou to během pár okamžiků, horší je to ale pak s vracením.
Jak to je,když má chlap exekuci,má v životním minimu připočítané i děti a partnerku a ta partnerka o něco později dostane exe taky(je na rodičáku)?On má to životní minimum a ona nic?
MOC MOC DĚKUJI