Katastr - návrh na vklad

15
14.4.12 09:25

Katast návrh na vklad ....

Přeji hezké ráno … najde se tady dobrá duše, která by mi poradila jak správně vyplnit Návrh na vklad do katastru?? S manželem jsme koupili byt na hypotéku od banky jsme dostali 6 zastavních smluv na jedné musely být ověřené podpisy to jsem zanesla na katast paní si to přebrala, zaplatila jsem 1000,– kolek a šla. Teď mi bylo řečeno, že tam musím jít vložit kupní smlouvu. Šla jsem tam s jednou :nevim:. Paní se mě ptala co po ni chci??? Já, že to chci vložit :nevim: Tak mi dala papír kde chce 6× smlouvu na jedné ověřené podpisy od všech + Návrh na vklad. Papír na návrh na vklad mám, ale nevím vlastně co mám napsat do (PŘEDMĚT SMLOUVY A KATASTRÁLNÍ ÚZEMÍ). Paní na katastru nebyla nijak příjemná řeč s ní nebyla žádná. Možná budu vypadat jak magor, ale já opravdu úřednickým věcem nerozumím :? Budu moc ráda, když mi někdo poradí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Chupita1
14.4.12 10:10

Předmět smlouvy je převod vlastnického práva k nemovitostem. Je třeba napsat ke kterým - to je v kupní smlouvě napsané (je to ten byt č…, umístěný v budově č.p. atd…, tam bude napsané i katastrální území. Jestli katastrální území není ve smlouvě uvedeno, pak se dá najít na internetu, zde: http://nahlizenidokn.cuzk.cz/

• Citovat
  • Upravit
4989
14.4.12 11:14
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
14.4.12 11:38

smlouvy je třeba mít počet účastníku + 2 navíc. Katastrální území a číslo bytu, stavby a tak bys měla mít v kupní smlouvě jak psali už výše, jen si to tam najdi a do návrhu na vklad to opiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
14.4.12 11:39

Moc děkuji jste zlatéé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.12.13 21:00

Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Potřebovala bych poradit. Kupujeme byt na hypotéku a tento týden mě čeká cesta na katastr a ráda bych tam šla pouze jednou :-D Potřebuji poradit s tím interaktivním formulářem :-) stačí ho online vyplnit a poté jít na katastr s kupní smlouvou s ověřeným podpisem + 3 kopiemi (katastr, já+manžel, prodávající) nebo je nutné ho po vyplnění vytisknout a podepsat a poté teprve jít na katastr?
A ještě budeme vkládat zástavní právo ve prospěch banky, jde to udělat vše v jednom formuláři nebo musíme vyplnit 2?
A poplatek budeme platit 2× nebo pouze 1×?
Mockrát děkuji za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
1.12.13 21:41

@Teruna000 formulář bych vytiskla a podepsala a poplatky budou podle mě dva. A to vám majitel podepíše vklad, když ještě nebude mít jistě peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.12.13 21:50

@j.a.n.i1 jj podepíše, máme to ošetřené v kupní smlouvě.
Já jsem právě nikde tu informaci o podpisu nenašla… všude píšou, že si ho potom můžeš stáhnout a uložit do počítače, ale o podpisu nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
1.12.13 21:56

@Teruna000 tak to je celkem optimista :-)
A jinak ten navrh na vklad je určitě potřeba podepsat, pokud se něco nezměnilo (dělali jsme vklad v červnu) tak ta aplikace umožní akorát vyplnění ne elektronické podání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martinis
1.12.13 21:57

Formulář se musí určitě vytisknout a podepsat.

• Citovat
  • Upravit
1319
1.12.13 22:00

Vytisknout z PDF a podepsat. Na kazdy vklad jiny formular a urcite 2 poplatky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
1.12.13 22:03

@Martinis @j.a.n.i1 super, díky moc… :-) a musí to být ověřený podpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
1.12.13 22:09

@Teruna000 ne, stačí normální. Jo a jak si psala o těch 3 kopiích, tak to nesmí byt kopie ale originály s normálním podpisem. Akorát si nejsem jista, zda stačí 3, když vy jste vlastně 2, preventivně bych si připravila 4.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
1.12.13 22:15

Pro každého účastníka 1 vyhotovení + 1 pro katastr. Na jednom by měly být ověřené podpisy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
1.12.13 22:18

@Douby když ja nevím, zda se manžele (SJM) berou jako jeden účastník nebo dva?
Ale jinak je to počet účastníků +2 pro katastr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel