Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Martinis podle me se berou jako 2. Dělám smlouvy v práci a kdyz jsou manželé vzdy ma kazdy svou.
Co vím, tak i v počtu kusů smluv se jednotlivé katastry vzdy lišily, takže ideálně zavolat v případě jakýchkoli pochybnosti na příslušný KU o informaci, taky to tak dělám
@Cricry Katastry se nemají co lišit, to je jasně dané, že počet účastníků +2. Akorát jak píšu, nevím jak je to s těmi manželi, jestli jsou jako 1 nebo jako 2, takže bych je brala jako 2, protože vždycky může člověk na podatelně nechat o jednu smlouvu méně, ale když mu bude chybět, tak si ji tam z prstu nevycucá…
@j.a.n.i1 píše:
@Cricry Katastry se nemají co lišit, to je jasně dané, že počet účastníků +2. Akorát jak píšu, nevím jak je to s těmi manželi, jestli jsou jako 1 nebo jako 2, takže bych je brala jako 2, protože vždycky může člověk na podatelně nechat o jednu smlouvu méně, ale když mu bude chybět, tak si ji tam z prstu nevycucá…
Hele já nosila na katastr pravidelne smlouvy 7 let a nektere mimopražské katastry vzdy požadovaly počet účastníků plus 3! I když že zákona by to mělo být plus dva. Jo a manželé se berou jako dva účastníci.
Holky děkuju, ještě se chci zeptat, jak se vyplňuje ten formulář online, opravdu se nikam ty data neodesílají? Jde o to, že my musíme prvně vyřídit zástavní právo, na to máme formulář už z banky, ale bojím se, že když to teď vyplním o tom převodu, tak se to tam pošle dřív než tam půjdu s tou zástavou a budu v pr…
@Teruna000 Nic se nikam neodesílá… návrh na vklad musí být podepsaný.
@j.a.n.i1 Děkuju
jsem v tomhle trochu plašan…mám radši papírové formuláře
prosím tě a nevíš, jestli tam musí být podpisy všech? teď nevím, jestli jsem se už neptala, ale motám se v tom :-/
@Teruna000 Ano, dej tam všechny, když už budete podepisovat smlouvy, tak není nic jednoduššího, než podepsat i tohle. Myslím, že tam nezbytně nutně být nemusí, ale pak je mám takový pocit katastr obesílá a trvá to o to déle.
@j.a.n.i1 a ještě jeden dotaz
proč chtějí na konci toho formuláře uvést přílohy a počet? To je jenom aby se to tam vytisklo?
Nechci to splést, potřebuju to do pátku dát všechno bance, že je to v řešení.
@Teruna000 Jojo, to je aby se to tam vytisklo, tak to prostě zkus nevyplnit a koukni, jak se to vytiskne, jestli prázdné nebo s 0.
@Douby Ano, u smluv musí mít každý účastník (a tedy i každý manžel) svoji smlouvu. Ale u návrhu na vklad stačí mít 2 podepsané výtisky - jeden odevzdám na podatelně a druhý orazítkovaný si nechám.
@Martinis Tak když to vezmu úplně do detailu, tak ten návrh na vklad mi stačí jeden, ten jim dám a orazítkovaného nebudu mít nic, jen lísteček k číslem řízení… ne že bych to tedy obecně doporučovala, ale u darování v rámci rodiny jsme druhý neřešili.
U formuláře na vklad se manželé SJM berou jako jeden účastník. Jsou tam neověřené podpisy. Jeden originál podepsaného formuláře dáš do podatelny na katastrální úřad a druhý originál si necháš orazítkovat podatelnou a necháš si ho, abys měla doklad, že jsi tam ten návrh na vklad podala. Dostaneš číslo jednací a podle toho čísla můžeš na internetu sledovat stav řízení.