Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Chtěla bych se zeptat dala jsem byvalemu pritely exekuci na plat v patek mi prislo ze soudu ze mu to budou strhavat ale neni tam napsane od kdy. nevíte jak dlouho trva nez mi to prijde? dekuji za vase odpovedi
Ahoj,
nejdřív to musí nabýt právní moci. Tvůj ex se může odvolat, pak to může trvat déle. Jemu musí zaměstnavatel částky srážet, ale bude peníze zadržovat, dokud rozsudek nenabyde právní moci. Pak Ti to pošlou najednou, až se ukáže, že je rozsudek pravomocný.
Já jsem takhle před čtyřmi roky čekala na peníze skoro 3 měsíce, ale pak jsem dostala všechno najednou.
No, dostane nějaký prostor na to, aby se k tomu vyjádřil (myslím, že 7 dnů). Pak jsem dostala já možnost se vyjádřit k jeho vyjádření
(také 7 dnů). Za rámeček si to tedy nedal
. Jenže se rozhodnul, že se odvolá, přestože mu právička radila, ať to nedělá, navíc tam psal takové hlouposti, že bylo vidět, že mu jde jen o to, abych co nejdéle nedostala peníze. Odvolací soud rozsudek potvrdil, ale trvalo ještě cca 3 týdny, než to doručili na mou adresu. Takže já jsem to podávala v první půlce února a peníze jsem dostala na konci dubna.
Musi mi zaplatit cely dluh co mi dluzi nebo mu muzou srazet jen neco?