Exekutor vs. dětský účet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Exekutor vs.detsky ucet
chtela bych se zeptat jak je to s detskym uctem v pripade exekuce zda ho nuze exekutor zablokovat ci nikoliv kdyz mi na detsky ucet bude chodit rodicak a pozdeji mzda treba uz i srazena o urcitou castku co pujde na zaplaceni ex. Jake mate zkusenosti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že to nebude tak jednoduché, okud ti prokazatelně na ten účet budou chodit tvoje peníze, což exekutor prokáže raz dva, že to nejsou peníze dítěte, tak na ně podle mě sáhne, ono taky záleží jak který exekutor, někteří jsou taková slušňáci, zní to vtipně, někteřá jsou fakt už s praktikami na hraně zákona. Ale ano, odůvodní-li, že jsou to tvoje peníze, ještě účelově posílány na dětský účet, do doby exekuce chodily jinam, tak na ně sáhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me prave jde o to jestli to jde abych si to mohla posilat na ten ucet dcery nebo jestli to nejde. Urco se nechci vyhybat zaplaceni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To nevím, ono s těmi dětskými účty je to trochu jinak, je tam omezené vybírání i platebními kartami, to ti asi řeknou v té bance, jak a kdo a za jakých podmínek může disponovat s účtem, jinak úřadu práce je to asi jedno, tam je jen v žádosti číslo účtu, nikdo nepozná, jestli je dětský. Spíš jde o to, jak v té tvé bance mají nastaven režim toho dětského účtu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Taky myslím, že když exekutor přijde na to, kde ti chodí peníze, tak ten dětský účet zablokuje. Nehledě na fakt, že dětský účet je určen pro děti - ne proto, aby tam rodičům chodila výplata, mateřská nebo jakékoliv platby. Nevím, jakou máš banku, ale v těch známých (spořka, RF, GE) jsou dětské účty zdarma a je monitorováno odkud tam chodí peníze. Pokud si je tam nechává posílat rodič, můžou účet dítěti zrušit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
konévka píše:
Ahoj. Taky myslím, že když exekutor přijde na to, kde ti chodí peníze, tak ten dětský účet zablokuje. Nehledě na fakt, že dětský účet je určen pro děti - ne proto, aby tam rodičům chodila výplata, mateřská nebo jakékoliv platby. Nevím, jakou máš banku, ale v těch známých (spořka, RF, GE) jsou dětské účty zdarma a je monitorováno odkud tam chodí peníze. Pokud si je tam nechává posílat rodič, můžou účet dítěti zrušit.
Promiň, ale to je podle mě ptákovina, aby hlídali, odkud jdou peníze na dětský účet a případně ho rušili. I když si tam budu nechávat posílat výplatu, tak kdo mi dokáže, že ji tam neposílám kvůli spoření pro dítě, a ty peníze, které případně vybírám, nevybírám třeba na hračky a oblečení pro dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pracuji v bance, takže to vím. To by potom všichni chytráci měli dětské účty za které se neplatí. ![]()
Na DÚ v žádném případě NESMÍ chodit peníze od zaměstnavatele atd.
Ano, můžeš to řešit tak, že buď dostaneš peníze na ruku, nebo z pracáku na složenku, vybereš na poště a přijdeš to na DÚ vložit ale jinak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo to bude asi nejlepsi reseni nechavat si mzdu vyplacet slozenkou a na du neco vlozit pro dite
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No dětské účty jsou pro běžné užití docela nepraktické, tak proto je asi každý chytrák nemá. Já mám pro malýho účet od GE, to si schválně počtu v podmínkách, jestli něco takového najdu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U postovni sporitelny to jde tam ti na penize nesahnou.Onehda me lanarila baba za postackou a rikala ze lidi si tam nechavaji posilat kdyz maji exekuci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vim ze v kb ti detsky ucet nezablokuji tam je veden na rodny cislo a pry i v postovce by nemeli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Raduš.ka44 píše:
No dětské účty jsou pro běžné užití docela nepraktické, tak proto je asi každý chytrák nemá. Já mám pro malýho účet od GE, to si schválně počtu v podmínkách, jestli něco takového najdu.
U GE to najdeš přímo v produktových podmínkách ![]()
A ano jsou nepraktické přesně proto, aby toho rodiče nevyužívali.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A s tím, jestli by exekutor mohl sáhnout a zablokovat DÚ to nevím
Jen jsem napsala co si myslím, ale jestli v poštovce dokonce radí ať to tak uděláš, tak asi ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit