Exekutor vs. dětský účet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ano, já vím, že dětské účty jsou určené dětem, aby se naučily hospodařit s penězi, ale to zkrátka nevylučuje, abych tam nechala posílat výplatu, chápeš? Jde o to, že jsi psala, že se to nesmí, a to prostě není pravda. Když budu chtít, tak ji tam klidně posílat nechám a banka na mě nemůže, i když se budeš stavět na hlavu. Jinak to pásmové úročení mají už od té doby, co jsem účet zakládala, v té době to byl nejvýhodnější dětský účet. Ty dětské účty nejsou žádný zázrak, takže si nemyslím, že by ho lidi zneužívali k zúročení svých milionů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No comment
Zavolej si na pobočku, ne na nějaké zák.centrum a řeknou ti to samé. Tohle fakt nemá smysl. Pokud si myslíš, že to tak dělat můžeš, tak si to tak klidně mysli, ale hlavně to neraď někomu jinému. Člověk který o tom ví jen z pozice klienta totiž radit nemůže.
Mimochodem proč mají banky různé typy účtů (dětské, studentské, pro FO atd.) když by teda vlastně stačil jen jeden typ?
A 2,5% úročení na DÚ teda zázrak je. Asi nemáš moc přehled o tom, jak jsou teď úročeny spořící účty a termínované vklady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
konévka píše:
No commentZavolej si na pobočku, ne na nějaké zák.centrum a řeknou ti to samé. Tohle fakt nemá smysl. Pokud si myslíš, že to tak dělat můžeš, tak si to tak klidně mysli, ale hlavně to neraď někomu jinému. Člověk který o tom ví jen z pozice klienta totiž radit nemůže.
Mimochodem proč mají banky různé typy účtů (dětské, studentské, pro FO atd.) když by teda vlastně stačil jen jeden typ?
A 2,5% úročení na DÚ teda zázrak je. Asi nemáš moc přehled o tom, jak jsou teď úročeny spořící účty a termínované vklady…
Konevko: ale ty ocividne nechapes ze kazdy banka to ma jinak.Jsem psala hned na uvod ze u postovni tohle jde.Nechat si tam posilat vyplatu kdyz mas exekuci.Takze to delat muzes. Me se snazila baba na poste vnutit detsky ucet a ja jsem ji rekla a na co? Podotykam nemam exekuci,A rikam a na co me bude.Tak mi bylo receno ze si tam muzu nechat posilat vyplatu kdyz bych mela exekuci ze mi ju nebloknou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj tomu rozumím, že každá banka to má jinak, ale já už teď řešila jen GE, kde má Raduš.ka44 dětský účet…
A s tou exekucí jak to je, nebo není to nevím
Já tohle nikdy nezjišťovala.
Fakt je ten, že když někomu hrozí exekuce a nechá si posílat peníze na dětský účet u bank kde to jde, tak mu pak stejně můžou dát exekuci přímo na plat u zaměstnavatele, takže je to asi stejně jedno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
konévka píše:
Jj tomu rozumím, že každá banka to má jinak, ale já už teď řešila jen GE, kde má Raduš.ka44 dětský účet…A s tou exekucí jak to je, nebo není to nevím
Fakt je ten, že když někomu hrozí exekuce a nechá si posílat peníze na dětský účet u bank kde to jde, tak mu pak stejně můžou dát exekuci přímo na plat u zaměstnavatele, takže je to asi stejně jednoJá tohle nikdy nezjišťovala.
no jo jenomze kdyz daji exekuci na plat tak ti neseberou vsechno.nez to na ucet jo.A navic vetsina lidi ma v dnesni dobe napsane minimum takze tam toho moc nestrhnou.zbytek dostanou na ruku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vetsinou zamestnanci srazi cast mzdy a zbyde mu to nezabavitelne minimum
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když je exekuce na účtě, tak banka musí vyplatit dvojnásobek životního minima (něco přes 6tis.Kč), ale jen jednorázově. Co bude člověk dělat potom je nezajímá ![]()
Takže ano, pokud ti dají exekuci přímo na plat, tak jsi na tom asi pořád lépe.
O tohle jsem se nikdy nějak dopodrobna nezajímala, takže to nevím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dětský účet je mimo jiné určen pro příchozí platby, a pokud vím, tou je i výplata. Nikde v podmínkách není psáno, že zasílání výplaty na dětský účet je důvodem ke zrušení účtu, já to nenašla, ty taky ne. Tudíž tvoje informace je nepodložená, to, že děláš v bance, neznamená, že víš všechno na 100%. Víc to opravdu řešit nehodlám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me plno lidi si nechava zasilat penize na detsky ucet at uz to je mzda rodicak podpora ci pridavky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Haloooo prober se. V podmínkách je, že DÚ patří dítěti a zák. zástupce se zavazuje jednat jen v zájmu dítěte.
Na 100% všechno fakt nevím a ani to netvrdím. Tohle ale vím jistě.
Už sis volala na tu pobočku? Já jo!
Je opravdu nesmyslné bavit se s laikem o podmínkách banky. Takže končím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to vážně nemůžou dítěti zrušit účet, když si tam rodič bude posílat výplatu, rodičák atd.
sama v bance mi nabídla, že ten účet mohu výhodně využívat já, že to tak dělá spoustu maminek… zjistěte si info ohledně dětských účtú či kontech více v bankách a ohledně exekuce Vám poradí v občanské poradně co a jak ![]()
- Citovat
- Upravit
Na dětské konto exekutor nemůže je na rodné číslo dítěte a ikdyž disponent má exekuji tak tam prostě jít nesmé. Nevím jak jinde ale mě třeba poradil sám šef jedné pobočky KB že se tam mám nechat zasílar dodičák i manželovu výplatu vybírat se může i vše obrat jaký chceš a nikdo nesleduje naco ty peníze použiješ. Ano je to skrýš před exekutorem ale dobrá
- Citovat
- Upravit
Ženský chci se zeptat jestli když bude mít dítko dětský konto konkrétně u poštovní spořitelny, tak jestli vydají k tomu kontu více platebních karet když si o to zažádáte tzn, dítěti, matce, otci, děkuji moc za odpověd
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkopčeno z GE MONEY
Výhody účtu Dětský Genius
zdarma vedení účtu
zdarma jeden vklad a jeden výběr hotovosti na pobočce v měsíci
výchovný efekt na dítě při nakládání s penězi
peníze nejsou vázány žádnou výpovědní lhůtou s penězi mohou nakládat oba rodiče, a to buď společně, nebo každý samostatně
zdarma platební karta Dětské Maestro určená pouze pro výběr hotovosti z bankomatů a/nebo dobíjení mobilního telefonu do celkového limitu 2000 Kč měsíčně
zdarma 2 výběry z bankomatů sítě GE Money Bank v ČR měsíčně
zdarma měsíční výpis zasílaný poštou nebo elektronicky - eVýpis
všechny příchozí platby na účet bez poplatku
výhodný úrok 2,50 % p. a. (z kreditní částky do 29 999,99 Kč)
a 0,01 % p. a. (z kreditní částky od 30 000 Kč)
zdarma pojistný program Dětské pojištění – pojištění trvalých následků úrazu (200 000 Kč) – pojistné hradí GE Money Bank
pojistný program Dětské pojištění Plus – navíc oproti programu Dětské pojištění: finanční náhrada v případě hospitalizace dítěte 100 Kč/den, pojistné krytí v případě chirurgických zákroků (popáleniny, zlomeniny…) až 6 000 Kč, smrt následkem úrazu až dvou zákonných zástupců (300 000 Kč / 600 000 Kč)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit