Exém v těhotenství

12134
9.12.10 12:45

exém v těhotenství

ahoj holky, prosím o rady kdo máte jaké zkušenosti, jsem v 23tt a už asi měsíc bojuju se strašným exémem hlavně na rukou, je to slité, červené a strašně to svědí a i bolí, občas se to začne loupat, vyzkoušela jsem snad všechno možný od různých doporučení z lékárny,dehtovou mast od kožaře, bahno z mrtvého moře a ted i dokonce obličejové solárko co máme doma, sluníčko mi to vždycky vyléčilo, ale ted nepomáhá vůbec nic, jediné co mi to trochu vylepšilo byl Locoid, kt. se ale může jen krátce a jak přestanu mazat je to zpátky … Zítra jdu znova na kožní, můj dotaz je, existuje něco účinného na léčbu bez kortikoidů?děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3965
9.12.10 12:52

Ahojky,taky mám exem,a už delší dobu tak rok a půl se mažu Lipobase repair.je to přírodní,žádný kortikoidy a celkem to jde.Sice my to nezahojí úplně,ale když se na mažu tak se my ulevý a přestane svědět. :-) Ale beru taky léky na alergii Xyzal,ale ten se v těhot.nesmý,já ho tedy nejedla v těhot.ta lipobase stojí v lékárně kolem 150kč a je celkem malá,jednu tubu mám tak na týden,a to si mažu jen ty ruce.tak to zkus,třeba ti to taky pomůže,ale nevnucuju ti ho :-) jen má rada,páč jsem taky vyzkoušela kde jakou mast,a tahle my sedí že všech nejvíc :palec: ale každá jsme jiná :-) tak se měj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
9.12.10 12:53

Ahoj,já s tím bojuji také, pomáhá mi indulona dětská červená na opruzeniny, uplně to nevylečí,ale zmizí a zase třeba za tři týdny se to objeví znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.12.10 12:54

hanulko děkuju moc za každou radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.12.10 12:55

Luucíku já právě mažu modrou indulonou a zatím nic…, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
9.12.10 12:59

mě modrá indulona strašně svědila,ale hodně lidem dělá dobře :-) a ještě ti poradím,jestli to máš jen na těch rukou?tak pokud můžeš,nemej nádobí,neškrabej brambory,neloupej citrusy,neper v ruce prádlo práškem a podobný věci,tohle mě nejvíc vadí na ty ruce :cry: a taky ted jsem dělala cukroví,a těsto jak se připravuje rukama tak jsem myslela že to nedodělám,hlavně rohlíčky a pracny kam se dáaj ořechy,tak se toho taky zkus vyvarovat :-) a přenech tuhle práci manželovi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.10 13:02

ahoj, synovi pomohl hodně Infadolan, nic v něm není ale výborně promastí.. jinak kamarádka toto měla taky v těh a hodně hodně moc, už byla zoufalá a moc se s tím dělat nedalo, má to trošku dodnes a dítko už má dva a půl roku :nevim: lítala věčně po kožním alergologii a kde všude a nikde jí bohužel moc nepomohli.. snad bude u tebe líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.12.10 13:05

hanulko já používám na všechno rukavice, bohužel občas něco udělat musím, manža je celý dny v práci…, já to mam trochu i na těle, ale tam to není tak hrozný, na těch rukou je to doslova peklo a hlavně na kloubech prstů, ty už mam tak nateklý, že ani nejsou vidět a když to právě čímkoliv namažu, tak to začne strašně svědit..
Moje alergološka mi ještě doporučila tohle:
http://www.edenshop.cz/…rod_328.html
TAk si to zkusím koupit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
9.12.10 13:06
AngelinaBalerina píše:
ahoj, synovi pomohl hodně Infadolan, nic v něm není ale výborně promastí.. jinak kamarádka toto měla taky v těh a hodně hodně moc, už byla zoufalá a moc se s tím dělat nedalo, má to trošku dodnes a dítko už má dva a půl roku :nevim: lítala věčně po kožním alergologii a kde všude a nikde jí bohužel moc nepomohli.. snad bude u tebe líp

Já se taky bojím, že mi moc nepomůžou, na tohle jsou nejlepší opravdu silné kortikoidy, kt. to zklidní a pak teprve pomůže to promazávání, ale v akutní fázi to podle mě nevyléčí téměř nic, zkouším právě i to horské slunce, jestli to třeba nezahojí, ale nevim, jestli to nemůžu ještě zhoršit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
9.12.10 13:22

to je jasný že musíš doma tyhle věci dělat :-) to já taky,ale rukavice já nesnesu,to mě svědí ještě víc než kdybych je neměla,ale když vím že budu vařit brambory tak my je manža oloupe páč to mě vadí snad nejvíc.Nádobí myju taky,sice máme myčku ale co se nedá do myčky tak meju průběžně při vaření :mrgreen:
jo a to horský sluníčko by ti mohlo pomoc,tím si to ted dělala kamarádka,párkrát a má to hezčí.
a ten krém z konopí už jsem před pár lety taky měla a mě to teda svědilo taky víc :-( asi opravdu záleží na lidech každému svědčí něco jiného,u mě vyhrála ta lipobase,aspon jsem našla něco co my to zmírnuje a tobě taky přeju at ti na to něco sedne a trošku se toho zbavíš :-) páč až porodíš tak ty ruce budou ještě víc namáhavější a bude to horší(teda u mě to bylo o nervy)tak ti držím pěsti,ty přináší štěstí :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.12.10 14:28

Bez kortikoidů bych umřela, a to i v těhotenství. Můj gynekolog, kterému mě bylo líto, zavolala kamarádce kožařce a po poradě s ní mi napsal nějakou míchanou mast s kortikoidy. Ta pomohla výborně. Mazala jsem se i Elocomem, což jsou taky kortikoidy. Jinak mi hodně pomáhala modrá Indulona, což tobě nepomáhá. Dál mi pomáhal Balmandol olej do sprchy, taky mýdlo s bílým ichtamolem (ale to hodně svědí během působení), klasika Excipial, docela obyčejná Nivea, taky Maryna (asi mi dělal dobře mandlový olej, který je i v tom Balmandolu), měla jsem nějaké míchané na promázávaní a tak dále. Co pomohlo ale nejvíc, to byl porod, po něm se mi to pomalu vrátilo k normálu, já totiž měla v těhotenství ekzém po celém těle. Koukám, že ti byl doporučený krém s konopím, nevím, jestli tě na to upozornili, ale po něm se může ekzém nejprve prudce zhoršit, to je normální reakce, je třeba to ustát a ono se to pak začne lepšit. Ale vyzkoušené to nemám, nějak se mi do toho nechce vrážet peníze. Lipobase repair, která tu už padla, je taky super, za to pouze Lipobase už mi třeba nevyhovuje, měla by promašťovat, ale dělají se mi po ní praskliny na rukou. :nevim: Co bych ti ještě poradila.. Když nemám Indulonu, mažu se Bepanthenem, taky to pomáhá, fajn je taky řepíková mast, jejímž základem je sádlo, úžasná je údajně Bioderma, ale za ty prachy se mi to nechce zkoušet. No snad najdeš to, co ti bude vyhovovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
9.12.10 14:32

Ahoj, mě docela pomáhá Linola a v těch mrazech na ven rukavice, jinak je to ještě horší. Jinak rukavice nesnáším, ale fakt jsem zjistila že mi to pomáhá hodně.
A brambory mi taky vadí, nenapadlo mě to dlouho, že to má souvislost, ale po každým loupání mě ty ruce strašně svědí, to samý mrkev. Nádobí mi nevadí :nevim:
Když musím loupat brambory nebo něco, tak si pak okamžitě umyju ruce a namažu a je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.12.10 14:32
hanulka78 píše:
to je jasný že musíš doma tyhle věci dělat :-) to já taky,ale rukavice já nesnesu,to mě svědí ještě víc než kdybych je neměla,ale když vím že budu vařit brambory tak my je manža oloupe páč to mě vadí snad nejvíc.Nádobí myju taky,sice máme myčku ale co se nedá do myčky tak meju průběžně při vaření :mrgreen:
jo a to horský sluníčko by ti mohlo pomoc,tím si to ted dělala kamarádka,párkrát a má to hezčí.
a ten krém z konopí už jsem před pár lety taky měla a mě to teda svědilo taky víc :-( asi opravdu záleží na lidech každému svědčí něco jiného,u mě vyhrála ta lipobase,aspon jsem našla něco co my to zmírnuje a tobě taky přeju at ti na to něco sedne a trošku se toho zbavíš :-) páč až porodíš tak ty ruce budou ještě víc namáhavější a bude to horší(teda u mě to bylo o nervy)tak ti držím pěsti,ty přináší štěstí :kytka: :mavam:

A zkoušela jsi různý druhy rukavic? Mě taky nekteré nedělají dobře, ruce se mi v nich hned zpotí a pak se musím škrábat celý zbytek dne. Vyhovují mi rukavice z dm, větší balení za nějakých 80 Kč, pokud jde o ty jednorázové rukavice, klasické velké gumové rukavice si musím kupovat lepší, ne ty obyčejné za deset korun, musí mít bavlněnou vrstvu uvnitř, pak je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.12.10 14:33
MR píše:
AngelinaBalerina píše:
ahoj, synovi pomohl hodně Infadolan, nic v něm není ale výborně promastí.. jinak kamarádka toto měla taky v těh a hodně hodně moc, už byla zoufalá a moc se s tím dělat nedalo, má to trošku dodnes a dítko už má dva a půl roku :nevim: lítala věčně po kožním alergologii a kde všude a nikde jí bohužel moc nepomohli.. snad bude u tebe líp
Já se taky bojím, že mi moc nepomůžou, na tohle jsou nejlepší opravdu silné kortikoidy, kt. to zklidní a pak teprve pomůže to promazávání, ale v akutní fázi to podle mě nevyléčí téměř nic, zkouším právě i to horské slunce, jestli to třeba nezahojí, ale nevim, jestli to nemůžu ještě zhoršit…

chodil na to slunce synovec, ten má šílenej ekzém od dětství plus těžké astma a mu to na čas pomohlo trochu zmírnit.. jednou se tam spálil že mu nějak nepohlídali čas nebo co, což je taky super tak na to bacha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
9.12.10 15:18

me vzdycky na ruce pomuze eucerin s 5%ureu - pro me je to zazrak :wink: krem bioderma na ruce me moc nepomohl, kazdymu nesedne zinek, ale je fakt, ze hodne lidi si ho chvali, ale asi mysli spis bioderma atoderm - ta na ruce je parfemovana :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí