Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, tak já bych řekla, že když může být alergie na psa nebo kočku, tak i na křečka. Dcera má alergii na roztoče, takže nemůžeme mít ani andulky
Asi jsem Tě nepotěšila, ale na druhou stranu pokud bude křeček v akvárku, tak by to nemuselo být tak strašné
Tak držím palce ať si prosadíš svou ![]()
Alergenem může být prakticky cokoliv - tedy i křeček - ale to by člověk nesměl vůbec nic, aby se nesetkal s alergeny… To, že ty jsi alergii nikdy neměla neznamená, že tvoje dítě ji mít nemůže. Navíc se může projevit v jakémkoli věku. Takže s rozumem… K tak malému dítěti bych ale křečka nepořizovala.
Alergii muze zpusobit cokoliv. Ale nemyslim si ze je prospesne dite izolovat od vsech potencialnich alergenu…Pokud si nejsi jista tak si zkuste krecka treba na tyden dva pujcit od znamych a uvidite jestli se neco bude dit…Jinak od veci, ja bych krecka nebrala, mame potkany a jsou skveli ![]()
Určitě může být spouštěčem alergie, já sama jsem alergik, ale máme křečka, a ten mi nic nedělá, měli jsme yorka a toho jsme museli dát pryč, protože jsem měla alergickou reakci.
Tak mě je jasný, že dokud to nevyzkouším, nebudu vědět nic. Já jen jak velká je šance tu alergii mít. Doma bych měla peklo- vše nakoupit(klec, domek, přenosku…)poslouchat jak je to zbytečný a na ho..o a po pár dnech zjistit, že to musím dát zase pryč a přítel by měl druhou matějskou…né, že by byl skrblík, nebo mě omezoval,ale..on chtěl hada a na to jsem mu řekla rezolutní NE já.
Je pravda, že hadi bývají dost hypoalergenní…pokud se tedy nekrmí myšičkama, na které ta alergie může být…ale to jsou vlastně holátka bez srsti, tak by to snad nemělo vadit…no ale já bych teda taky radši křečka, než hada. Ale ještě lepší je morče, to se dá i vycvičit ![]()
@Anonymní píše:
Tak mě je jasný, že dokud to nevyzkouším, nebudu vědět nic. Já jen jak velká je šance tu alergii mít. Doma bych měla peklo- vše nakoupit(klec, domek, přenosku…)poslouchat jak je to zbytečný a na ho..o a po pár dnech zjistit, že to musím dát zase pryč a přítel by měl druhou matějskou…né, že by byl skrblík, nebo mě omezoval,ale..on chtěl hada a na to jsem mu řekla rezolutní NE já.
Tak to bych si teda radči „vydupala“ křečka než hada ![]()
@Anonymní píše:
To ti tady nikdo neřekne, jak velká je pravděpodobnost. Jak píšou holky přede mnou, i na křečka může být alergie a nikdo ti nemůže říct, jestli jí tvé dítě mít bude nebo ne.
A co se týče přítele, nemůžete se domluvit na nějakém zvířátku, které byste chtěli oba? Myslím, že to by bylo ideální ![]()
No vidís, když se projeví alergie na křečka, bude mít had aspoň krmení ![]()
vůbec se nedivím ze hada nee
jestli máš možnost půjčit a zkusit, bylo by to skvělý. A když ne, co nejdřív vymyslet nějaký provizorni „domeček“ a pokud to bude dobrý tak pak nakoupit vše nové. Víš, třeba od půjčit aspoň akvarko ve kterým křeček nějakou dobu vydrží
i když se alergie muže projevit kdykoliv.
Mmch. já měla za to, ze jsou alergie „jen“ na srst, prach, roztoče…aj. Ale ze by na určitý druh zvířete? To me nikdy nenapadlo ![]()
Domluvit se na zvířátku…to asi neprojde.On chtěl psa, já ne. Nakonec jsem mu ustoupila a sama psa scháněla. Po narození malého jsem si vydupadala, že půjde z baráku on nebo já s malým- přítel celý dny v práci. Před porodem naklizeno, za těch 5 dní v porodnici zdemolovanel byt (pořídili jsme si ho v 1m těhu), po příchodu miminka domů začal žárlit a dělal mi naschváli. Přítel odmítl něco řešit a vymýšlet-proč když se ho to netýká, že jo. Po tom, co mi chodil pes naschvál blit na malýho na hrací deku, přestal chcajdit a srajdit venku, ale jenom doma pod dětsk. postýlku, atd tad…psa jsem vykopla ke tchýni. Ráda jsem ho měla, ale dítě mám radši a úplně k srdci mi taky nepřirostl, ale chtěla jsem udělat příteli radost…a co had? on od nevidim donevidim v práci, dotáhne nějakýho škrtiče a já budu mít strach kdy z terárka zdrhne? navíc se toho štítím, takže bych ho rozhodně ani nehledala a rovnou se odstěhovala 100km daleko…:) jiná zvířata nechce a on nechce žádný, která já a já jednou kompromis udělala-je na řadě on:)
Tak ja mam alergii na morce a je to alergie ziskana, jako mala jsem na ne urcite alergii nemela, ale zrejme jsem k tomu mela sklony, navic se mnou morce spalo v jedne mistnosti, coz jsem se pozdeji dozvedela, ze byla chyba, ale to jsem jako prcek nemohla vedet
Ahoj, no alergie na hlodavce jsou teď celkem rozšířené. Ja si pořídila dva potkyše vše bylo v pohodě a cca po 3 měsících z ničeho nic alergie jak blázen měla jsem z toho celkem veliky zánět na dýchacích cestách a když jsem na ně sáhla tak jsem se celá osypala. Důležité je čistit pravidelně klec a nemit je v mistnosti kde se spí, já to udělala a v poho a to ted ani v těhu neberu léky.
Máme osmáky několik let a před rokem se mojí mamce objevila alergie na ně..Přišla k nám a od nás odcházela s potížemi s dýcháním a tlakem na hrudníku. Několikrát se to opakovalo vždy po návštěvě u nás, šla na alergologii a zjistili pozitivní alergen na křečka(moč). Nechodí k nám často tedy a když už, tak si vezme Zyrtec a v pohodě. Takže alergie na křečka se může vyvinout kdykoli nebo naopak nemusí…Moje děti zatím nic.
Ahojte chtěla bych se zeptat…mám doma 14m chlapečka a děsnou touhu si pořídit křečka (zlatého nebo sirského).Přítel mi to rozmlouvá, ale chtěla bych si tak nějak prosadit svou-musím ale pro něj vše koupit a nerada bych zbytečně utrácela na truc příteli. Je nějaká možnost, že by mohl křeček působit pro syna jako alergen, když já i přítel měli jako děcka hafo křečků bez alergie? Díky