Koupě psa a očkování

3624
25.9.12 21:23

Koupě psa a očkování

Hezký večer, rozhodli jsme se pro koupi pejska, pán, od kterého máme pejska mít nám řekl, že cena za pejska je 2500 Kč, a je to cena za očkování a granule. Když jsem se ptala na podrobnosti, tak prý v ceně je jedno očkování, další dvě v 9. a 12.týdnu věku pejska už si budeme muset zaplatit sami. Chtěla bych poprosit o radu vás, které se v tom vyznáte, jestli 2500 Kč není přemrštěná cena za jedno očkování a granule?? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5761
25.9.12 21:29

Ahoj. Myslím, že cena jen za očkování a granule přemrštěná je… Třeba u nás stojí kompletní vakcinace 320,– :nevim: Pejsek je kříženec? Tolik bych za křížence nedala, když se dá „sehnat“ za nula nula prd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
25.9.12 21:29

A co je to za pejska?

Očkování výjde na 400, jestli si dobře pamatuju. Granule asi taky moc nebudou, pokud je ještě s fenou, tak se ještě z většiny bude kojit?

My dávali jezevčíky bez PP za 500kč (odčervení, trojkombinace, strava)

Mimochodem, pokud je očkovaný, požadujte očkovací průkaz, kde má být nálepka a napsáno, že byl pes odčervený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
25.9.12 21:33

Ahoj, předpokládám, že pejsek bude bez PP, a upřímně, za tyto peníze bych ho nekoupila. Nevím, odkud pán je, a např. u nás mají někteří veterináři takové ceny, že je možné, že cena odpovídá nějaké režii, kterou majitel měl. Ale… bez PP kupujete zajíce v pytli a já bych za takovéhoto pejska zaplatila jen symbolickou cenu. Určitě ne v řádech tisíců. Vím, že Ti moc neporadím, určitě se ozvou holky, které pejskům rozumí víc. Pro mě je ale odpověď na Tvou otázku, ano, cena za psa je přemrštěná. Já jsem ale přesvědčená ( vzhledem ke svým zkušenostem ), že je lepší investovat do psa s PP z prověřené chovné stanice s jasným a dohledatelným původem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.9.12 21:35

Je to jorkšír, otec i matka jsou taky jorkšíři, takže kříženec to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
25.9.12 21:37

Tak to je pak dle mě pěkná cena! Naši kupovali yorkšíra za podstatně větší peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.9.12 21:39

@Monika_1192 Já vím, že stojí mnohem víc, ale nechápu tedy, proč když jsem se ptala na cenu pejska mi pán řekl, že chce 2500 Kč za očkování a granule, to je to, co mě zarazilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
25.9.12 21:40
@Katuskka píše:
Je to jorkšír, otec i matka jsou taky jorkšíři, takže kříženec to není…

Aby ses pak nedivila, co Ti z něj vyroste. Opravdových jorků vídám opravdu málo. Věř mi, muž si takto pořídil amstafa. No a nakonec z něj vyrostl krásný kříženec belgického ovčáka a amstafa. Na štěněti to jako laik nepoznal, ale jak čas plynul, bylo jasné, že z pejska asi nebude to, co mělo být. Vím, že je to OT, ale jen, abys sis uvědomila, že je minimálně dobré mít kupní smlouvu, od které půjde odstoupit, či požadovat náhradu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5761
25.9.12 21:40

@Katuskka třeba to jen špatně řekl :nevim: Se na to ještě přeptej a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
25.9.12 21:41
@Katuskka píše:
@Monika_1192 Já vím, že stojí mnohem víc, ale nechápu tedy, proč když jsem se ptala na cenu pejska mi pán řekl, že chce 2500 Kč za očkování a granule, to je to, co mě zarazilo…

No on pán musel něják odůvodnit proč prodává psa nejspíš s nedohledatelným původem za takové peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.9.12 21:42

@Monika_1192 Jj, jasně, pořádně se poptám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
25.9.12 21:44

Nevím, jako jorkšír bez PP za 2500 tisíce mi příjde v pohodě, možná to pán jen špatně formuloval. Co z něj vyroste se holt neví u žádného psa bez PP.

Podle kynologů je kříženec každý pes bez PP. Je to riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.9.12 21:45

@beckie Já nečekám, že z pejska bude jednou výstavní pes, ale myslím, že když uvidíme otce i matku štěněte, tak budeme vědět, co z pejska přibližně vyroste :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
25.9.12 21:46
@Katuskka píše:
@beckie Já nečekám, že z pejska bude jednou výstavní pes, ale myslím, že když uvidíme otce i matku štěněte, tak budeme vědět, co z pejska přibližně vyroste :)

Ale bez PP prostě nevíš, kdo jsou rodiče, ti může ukázat psa od sousedů, PP neslouží k výstavám, je to rodný list psa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
25.9.12 21:48

@LadyTommy Toho se právě bojím a právě proto nechceme koupit pejska u kterého se ani neví, co je zač jeho otec nebo kříženec jaké rasy jsou rodiče..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný