Koupě psa a očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2237
26.9.12 12:52

Tak my koupili psí „slečnu“ jorka v březnu. Taťka je papírový, mamka bez, takže naše Kessinka taky bez. V té době se bez PP prodávali jorci kolem 4.500-5.tis. Byla poslední dvě štěnda, my si mohli vybrat, majitelé si nechali tu poslední. Prodávali ji za 3.500,– a jak dcera řekla, že si na pejska našetřila sama, tak ji dostala za 3.tis. Kessie má 9.měs. žádné chyby jsme „zatím“ ani my ani vet. neshledali a co se vyvrbí časem, to nemá nikdo jistotu ani u psa s PP. Jinak zákal jsme měli i u pudlíka, ale když měl asi kolem 12.let. Taky byl bez PP a že místo trpaslíka jsme měli hraničního „střeďáka“ tak to bylo poslední, co nám vadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
26.9.12 17:39

Tak jsem ještě procházela internet, že bysme si vzali pejska např. z útulku a narazila jsem na inzerát, ve kterém píše paní/slečna, že má 6 měsíčního bígla, kterého si bohužel nemůže nechat (nesouhlasí s tím majitelka bytu, nejspíš se přestěhovali do nového bytu), tak jsem si říkala, že bysme si pejska vzali. Chtěla jsem se zeptat zkušených „pejskařek“, jestli je to pejsek vhodný k dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
26.9.12 17:53
@Katuskka píše:
Tak jsem ještě procházela internet, že bysme si vzali pejska např. z útulku a narazila jsem na inzerát, ve kterém píše paní/slečna, že má 6 měsíčního bígla, kterého si bohužel nemůže nechat (nesouhlasí s tím majitelka bytu, nejspíš se přestěhovali do nového bytu), tak jsem si říkala, že bysme si pejska vzali. Chtěla jsem se zeptat zkušených „pejskařek“, jestli je to pejsek vhodný k dětem?

K detem nejspis ano, ale urcite ne pokud ho chcete dobytu. Potrebuje hodne pohybu, ja bych biglanechtela ani zadaco. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24798
26.9.12 17:59

Bígl je lovecký pes… Myslím, že do bytu jsou mnohem vhodnější plemena…
Nebo nějaký vděčný útulkový vořech třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
26.9.12 18:03

Ano, ano chceme ho do bytu…tak teda budeme hledat dál :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
26.9.12 18:08

Do bytu bígla fakt ne. Taky se mi strašně líbí, ale jsou to psi k neutahání a většinou útěkáři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
26.9.12 18:40

Bígl je živel podobný jako JRT, navíc k dětem je to dost velký pes (mívá 12-15kg), takže když v zápalu hry přiběhne k dítku, tak ho převálcuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
26.9.12 22:31

Já bych si k dětem pořídila raději pejska od úplného štěněte. Já vybírala psa s PP, protože jsem si vybírala plemeno dle povahy a údržby apod. U pejska bez PP v tomhle nikdy nemáš jistotu. Za toho jorkšíra mě těch,– přijde fakt málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.9.12 07:01

http://www.ifauna.cz/…labene-stene proč je dobré si dávat pozor…
(ty diskuse jsou kolikrát zbytečně vyhrocené, ale pro ilustraci, že ty problémy fakt existujou…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
27.9.12 10:46
@Katuskka píše:
@Monika_1192 Já vím, že stojí mnohem víc, ale nechápu tedy, proč když jsem se ptala na cenu pejska mi pán řekl, že chce 2500 Kč za očkování a granule, to je to, co mě zarazilo…

Já myslím, že to pouze špatně podal. Ta cena je naprosto normální, ještě bych řekla, že je nízká. Ta částka není jen za granuule a očkování, ale taky za veterinární péči a výživu, kterou musel fence financovat, když byla březí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
27.9.12 11:08

Bígl je aktivní pejsek a myslím, že se hodí i do byt i k dětem. To jestli váží tolik nebo tolik je vcelku jedno. Ze začátku to chce více opatrnosti než pes pochopí, že např. při vítání atd. nesmí skákat. Mám 3,5 letého syna a je naučený si vždy při vítání lehnot na zem, aby si ho náš pes mohl oblízat. Určitě jsou to ale tvrdohlaví psi a mají silný lovecký pud. Takže to bude chtít pevnou a důslednou výchovu a hlavně spousty pohybu. Pokud má to 6 mešíční štěně ž nějaké základy poslušnosti(což by v tomto věku už mělo mít) a hygienické návyky, nevidím problém, proč si ho nevzít. Ale rčitě zjistěte, jak se k němu u té slečny chovali. Ono je někdy lepší si vzít fakt štěně,2 měsíční a vychovat si ho k obrazu svému, protože tak jde k Vám do rodiny naprosto neposkvrněné a s čistým štítem(pokud jde o dobrého chovatele). Psa bez pp bych rozhodně nekoupila, ta čistota plemene je jedna věc, ale druhá je velké zdravotní komplikace, které mohou nastat a to je většinou dost podmíněno genetikou. U yorkšírů je to např. Luxace pattely-vykloubení kosti spojující kolenní kloub, persistující fontanela-otvor na temeni lebky, který přetrvává pod kůží hlavy, je hmatný i v dospělosti, protože se neuzavřely lebeční švy(stačí malé uhození do hlavy a pes může umřít),progresivní retinální atrofie (PRA)-zákal rohovky, který psíkům způsobí slepotu.

trochu jsem se rozepsala:-D Tyto genetické onemocnění bývají časté u malých plemen psů, takže raději bych zainvestovala a koupila štěně s pp, kde je ten chov hlídaný, než riskovala, kouupila bez pp a pak třeba v budocnu investovala nemalé peníze do jejich léčby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2237
27.9.12 12:08
@Pipet píše:
http://www.ifauna.cz/…labene-stene proč je dobré si dávat pozor…
(ty diskuse jsou kolikrát zbytečně vyhrocené, ale pro ilustraci, že ty problémy fakt existujou…)
článek jsem četla, u mnohých „množitelů“ jorků se stává, že štěně prodávají mladší než ve skutečnosti je, aby vypadalo, že bude malinké. Nejvíc mě baví inzerátu typu „mini“ jorkšír, každý chce mini-mini a nakonec je to chcípáček, jak se patří. Jsem ráda, za tu naši, ať je jaká je, že má v 9.ms. 2,7kg, ať má, ale proběhne se a nekolabuje z toho. Prohání venku i boloňáka od sousedů který ji nestačí a jork od sousedky má 1,5 roku 2kg a jen se v koutku třese, hned je mu zima, hned se unaví.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
27.9.12 12:33
@Anulka píše: článek jsem četla, u mnohých „množitelů“ jorků se stává, že štěně prodávají mladší než ve skutečnosti je, aby vypadalo, že bude malinké. Nejvíc mě baví inzerátu typu „mini“ jorkšír, každý chce mini-mini a nakonec je to chcípáček, jak se patří. Jsem ráda, za tu naši, ať je jaká je, že má v 9.ms. 2,7kg, ať má, ale proběhne se a nekolabuje z toho. Prohání venku i boloňáka od sousedů který ji nestačí a jork od sousedky má 1,5 roku 2kg a jen se v koutku třese, hned je mu zima, hned se unaví.

Přesně tak, mini york neexistuje a myslím, že váhu máte v pohodě na 9 měsíců. Ty 3kg-3,20kg v dospělosti je norma a pokd nejde o výstavy nebo není obézní, tak je to stejně fuk:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
29.9.12 22:09

Vůbec bych se nebála pořízení štěněte z útulku, pokud vám nezaleží na vzhledu. Sama mám doma pět psů, z toho 4 jsou útulkový. Jeden braný v dospělosti, děti ignoruje, nevyhledává je, ani se jich nebojí, prostě je přehlíží. Další dvě (brané sice jako štěnda, ale s dětmi nepřišli do styku)jsou takový rezervovaný, jsou na mě hodně fixovaný. Děti, které znají milují. A čtvtá je zlatíčko, děti miluje všechny bez rozdílu (brána zhruba v šesti měsících). Pátá je s PP, děti má ráda, dělali jsem canisterapii.
Psa bez PP bych si nekoupila nikdy, vzhledem k tomu, že není záruka ničeho, ani toho vzhledu. A pokud chcete jorka, tak asi pro jeho vzhled a vlastnosti, takže z bez PP vám může vyrůst klidně 8mi kilový jorkmut…:-D
PP sice nezaručí zdraví (jak by mohlo, pes je živý tvor), ale zaručí vzhled, předpoklad povahy a předpoklad zdraví. (u většiny plemen jsou do chovu povinné zdravotní vyšetření, u některých povahový test). Pokud jedinec některými těmito testy (ať zdravotními nebo povahovými neprojde, to znamená, že výsledky nemá v pořádku), jeho štěňata nikdy PP nedostanou. Tak si vemte, že si sice koupíte štěňátko za levno, ale po rodičích, kteří jsou nechovní třeba pro nějakou genetickou zdravotní vadu…
Myslím, že pokud pejska oporavdu chcete, není problém si na něj našetřit a mezitím si udělat obrázek o CHS a vybrat si mezi nimi. I mezi chovateli s PP se totiž najdou prasáci, kteří se nechovají zrovna eticky a psi nejsou socializovaní, žijí v klecích apod. - od takového štěně nikdy nebrat, i kdyby vám ho bylo sebevíc líto!!!
Jinak pokud by jste měli zájem o nějakého voříška z útulku, tak třeba tyto jsou boží :-)
 http://www.facebook.com/photo.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.9.12 19:37

A co třeba český teriér s PP? Není jich moc, nejsou přešlechtění, povahy super, jsou malí, ale zároveň k dětem dost bytelní.. Cena by nemusela být moc vysoká ani s PP, protože to není módní plemeno… zkusila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný