Agresivní fenka

3108
21.9.12 10:55

Agresivní fenka

Ahoj naše 4letá fenka je to kříženec začala být náhle agresivní vůči lidem (tchýně a na cizí lidi) máme malé dítě a čekám další takže máme strach jít i na zahradu aniž bysme psa zavřeli do té doby (trvá to už víc jak 2měsíce) byla pohodová hrála si i s malým ten jí mohl tahat i za uči a v pohodě pes nic neudělal ale nějak se to zvrtlo a začala být zlá :,( nevím co s tím nemáme jí kam dát a nechat utratit psa to mi příjde hnusné a neměla bych na to sílu nevíte někdo co s tím? zlepší se to? :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
21.9.12 11:09

A co se zeptat veterináře? Třeba jí něco bolí, má nějaký zdravotní problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
21.9.12 11:09

Asi bych zapátrala, co se přihodilo, neměla falešnou březost? Je kastrovaná (nechala bych kastrovat jako první variantu uklidnění? Nemá bolesti (stačí hloupý zánět ucha, bolest kloubů, trn v pacce, abces v hubě) Nezměnilo se něco v jejím životě(dřív byla s vámi doma, nyní jen v kotci atd)?

Jinak dá se to napravit velice lehce pozitivním tréninkem. pokud máš zájem napiš SZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
21.9.12 11:15

Tak u veterináře jsme byli ale nic nezpozoroval, právě že je puštěná ale když jdem na zahradu tak ji zavřu začala jsem jí zavírat až když začala být agresivní jinak nebyl důvod :( tak kastrovaná není a ani to v plánu nemáme příjde mi to stejně na houby fenka se tím nezklidní (neměla ještě štěnata to je možná ten důvod a cítí že jsem těhotná nebo já nevím) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2275
21.9.12 11:24

Fenka k tomu, aby se dala kastrovat nepotřebuje mít štěňata, noapoak by v případě, že by štěňata měla mohla by být její agrese ještě větší. Kastrací se opravdu velice uklidnit může a na houby rozhodně není už ze zdravotního hlediska.

Nevím jak je fenka velká, čeho je kříženec a jakou má výchovu. Jak často se jí věnujete. Kolik času na ni máte. Jakou má povahu, dělá to ze strachu, krčí se, nebo je agresívní z hlediska postupu ve smečce, je to dominant??? Těžko takhle na dálku radit.

Pokud máš dojem, že si chrání tebe, protože jsi těhotná, tak jsi alfa ty a ty musíš zavést pořádek, ne psa jen zavírat, to problém jen prohloubí.

Jak jsem psala doporučuji pozitivní výchovu k řešení problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
21.9.12 11:31

@dorinka01 každý říká něco jiného jeden že je agresivní kvůli tomu nebo tamtomu já fakt nevím,
popis: kříženec husky a asi knírač nebo něco takového vůbec nevím (měl to být čistokrevný hasky jako štěně tak vypadala ale ted v dospelosti to má do huskyho daleko tak fakt nevím ale to by tak nevadilo máme jí rádi…tak času moc není a nikdy nebylo předtím než byl malý tak jsme byli v práci takže nás viděla až večer když jsem jí nesli žrádlo a pohráli si s ní na poli neutíkala ale teď je jak pominutá utíká nejsem si vědoma ničeho co by se mohlo změnit jenom to že jsem otěhotněla ale ráno byla tchýně s malým na zahradě já doma vařila a Jesi na ní vrčela no jak pominutá tak tchyně šla radši pryč protože má s ní strach ale jak jsem já nebo muž na zahradě tak je docela v pohodě protože nás poslechne nemá nějáký tvrdý trenink nikdy jsme jí nebili je nám to proti :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
21.9.12 12:39

Zkusím se nějak pobavit s mužem co budeme dál s jesinkou dělat zajdem na veterinu a uvidíme, objednáme na tu kastraci :zed: :kytka: děkuji za rady snad se spraví a budem spokojení všichni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
21.9.12 16:50
@Kapřík90 píše:
Zkusím se nějak pobavit s mužem co budeme dál s jesinkou dělat zajdem na veterinu a uvidíme, objednáme na tu kastraci :zed: :kytka: děkuji za rady snad se spraví a budem spokojení všichni :)

Já ti sice neporadím, ale naše fenka je teď 14 dní po kastraci a je furt stejná jako předtím… Neustále svádíme „boje“, prostě to, že byla na kastraci nám připomíná jen její jizva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.9.12 20:05

Kastrací nic nevyřešíš. Zkus spíš najít nějakého odborníka na psí chování, cvičitele a pod. (někoho kvalitního). Holt to bude stát nějaké peníze, ale pes je zodpovědnost, nedá se nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný