Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj naše 4letá fenka je to kříženec začala být náhle agresivní vůči lidem (tchýně a na cizí lidi) máme malé dítě a čekám další takže máme strach jít i na zahradu aniž bysme psa zavřeli do té doby (trvá to už víc jak 2měsíce) byla pohodová hrála si i s malým ten jí mohl tahat i za uči a v pohodě pes nic neudělal ale nějak se to zvrtlo a začala být zlá
nevím co s tím nemáme jí kam dát a nechat utratit psa to mi příjde hnusné a neměla bych na to sílu nevíte někdo co s tím? zlepší se to?
![]()
A co se zeptat veterináře? Třeba jí něco bolí, má nějaký zdravotní problém.
Asi bych zapátrala, co se přihodilo, neměla falešnou březost? Je kastrovaná (nechala bych kastrovat jako první variantu uklidnění? Nemá bolesti (stačí hloupý zánět ucha, bolest kloubů, trn v pacce, abces v hubě) Nezměnilo se něco v jejím životě(dřív byla s vámi doma, nyní jen v kotci atd)?
Jinak dá se to napravit velice lehce pozitivním tréninkem. pokud máš zájem napiš SZ.
Tak u veterináře jsme byli ale nic nezpozoroval, právě že je puštěná ale když jdem na zahradu tak ji zavřu začala jsem jí zavírat až když začala být agresivní jinak nebyl důvod
tak kastrovaná není a ani to v plánu nemáme příjde mi to stejně na houby fenka se tím nezklidní (neměla ještě štěnata to je možná ten důvod a cítí že jsem těhotná nebo já nevím) ![]()
Fenka k tomu, aby se dala kastrovat nepotřebuje mít štěňata, noapoak by v případě, že by štěňata měla mohla by být její agrese ještě větší. Kastrací se opravdu velice uklidnit může a na houby rozhodně není už ze zdravotního hlediska.
Nevím jak je fenka velká, čeho je kříženec a jakou má výchovu. Jak často se jí věnujete. Kolik času na ni máte. Jakou má povahu, dělá to ze strachu, krčí se, nebo je agresívní z hlediska postupu ve smečce, je to dominant??? Těžko takhle na dálku radit.
Pokud máš dojem, že si chrání tebe, protože jsi těhotná, tak jsi alfa ty a ty musíš zavést pořádek, ne psa jen zavírat, to problém jen prohloubí.
Jak jsem psala doporučuji pozitivní výchovu k řešení problému.
@dorinka01 každý říká něco jiného jeden že je agresivní kvůli tomu nebo tamtomu já fakt nevím,
popis: kříženec husky a asi knírač nebo něco takového vůbec nevím (měl to být čistokrevný hasky jako štěně tak vypadala ale ted v dospelosti to má do huskyho daleko tak fakt nevím ale to by tak nevadilo máme jí rádi…tak času moc není a nikdy nebylo předtím než byl malý tak jsme byli v práci takže nás viděla až večer když jsem jí nesli žrádlo a pohráli si s ní na poli neutíkala ale teď je jak pominutá utíká nejsem si vědoma ničeho co by se mohlo změnit jenom to že jsem otěhotněla ale ráno byla tchýně s malým na zahradě já doma vařila a Jesi na ní vrčela no jak pominutá tak tchyně šla radši pryč protože má s ní strach ale jak jsem já nebo muž na zahradě tak je docela v pohodě protože nás poslechne nemá nějáký tvrdý trenink nikdy jsme jí nebili je nám to proti ![]()
Zkusím se nějak pobavit s mužem co budeme dál s jesinkou dělat zajdem na veterinu a uvidíme, objednáme na tu kastraci
děkuji za rady snad se spraví a budem spokojení všichni ![]()
@Kapřík90 píše:
Zkusím se nějak pobavit s mužem co budeme dál s jesinkou dělat zajdem na veterinu a uvidíme, objednáme na tu kastraci![]()
děkuji za rady snad se spraví a budem spokojení všichni
Já ti sice neporadím, ale naše fenka je teď 14 dní po kastraci a je furt stejná jako předtím… Neustále svádíme „boje“, prostě to, že byla na kastraci nám připomíná jen její jizva..
Kastrací nic nevyřešíš. Zkus spíš najít nějakého odborníka na psí chování, cvičitele a pod. (někoho kvalitního). Holt to bude stát nějaké peníze, ale pes je zodpovědnost, nedá se nic dělat.