Naše fenka a pes sousedů

Anonymní
19.9.12 18:47

pes

Dobrý den, mám takový problém. Žiju na vesnici.Na zahradě mám fenku border colii. Mám zabezpečenou zahradu a psa v kotci. A problém je, že pes od sousedu se dostane snad všude. Tam kam se podívám tak všude kde je fenka tak má štěnata stím zmetkem. Pořád jím tíká. Dostal nespočet dopisu od obce ale nic nepomohlo. Zrovna včera měli něco na zahradě a čoklové si volně běhaj po vesnicic.No ale nazpátek k problému. Chtěla jsem fenku nechat nakrýt od stejného plemene. A po zjištění že fenka čeká zase štěnata 7. :zed: tak si o tom musím zase nechat zdát. Jednou už stím čoklem štěnata měla. No tak mě napadlo. Když už budou štěnata dostatečně velká na to aby mohly od fenky. Mužu je zanést majiteli toho psa aby si je vzal aniž by se bránil tím že né. Ptala jsem se snad všude ale nikdo mi na to nedokázal odpovědět. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
19.9.12 18:49

Hm, tak na tohleto asi neexistuje „zákon“.. Možná se mýlím.. Asi je to na domluvě a ta je - pokud dobře chápu - ze strany souseda nemožná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
19.9.12 18:54

A napadlo tě, co soused s těmi štěňaty udělá kdybys mu je nějak „vnutila“? Příště bych fenku, alespoň v době hárání lépe hlídala - do kotce se ten cizí pes snad nedostane. Jinak s tím asi nic nenaděláš, když se s ním nedá domluvit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
19.9.12 18:54

No chudáci štěňata teda, když si soused nehlídá ani toho jednoho psa, dopadnou stejně :think: :|
A on vlezl 7× k vaší feně do kotce?

Příspěvek upraven 19.09.12 v 18:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1848
19.9.12 18:55

@Zebra Těch štěňat asi bude 7 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 18:58
@Zebra píše:
No chudáci štěňata teda, když si soused nehlídá ani jednoho psa :think:
A on vlezl 7× k vaší feně do kotce?

ne zatím jen dvakrát. Poprvé měla štěnat 6 a tet 7. on dokáže lézt po plotě… jako oni ty štěnata jsou hezké ale darovat to je mění

• Citovat
  • Upravit
9351
19.9.12 19:00
@Petiik píše:
@Zebra Těch štěňat asi bude 7 ;)

už to čtu :oops: Špatně jsem to přečetla. Ale stejně nechápu, jak vleze do zavřenýho kotce :nevim:

Já bych to teda asi hnala „výš“ kdyby mi cizí pes opakovaně lezl do zahrady a nakrýval mi fenu. To přece není možný 8o Taky jsme na vesnici, je tu plno psů volně, je to děs. Kolikrát vidím babku, jak psa pustí, aby se šel vyvenčit a za několik hodin jí sedí u dveří a pustí ho zpět :roll: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
19.9.12 19:02
@Petiik píše:
A napadlo tě, co soused s těmi štěňaty udělá kdybys mu je nějak „vnutila“? Příště bych fenku, alespoň v době hárání lépe hlídala - do kotce se ten cizí pes snad nedostane. Jinak s tím asi nic nenaděláš, když se s ním nedá domluvit :zed:

Přesně tak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 19:02
@Zebra píše:
už to čtu :oops: Špatně jsem to přečetla. Ale stejně nechápu, jak vleze do zavřenýho kotce :nevim:Já bych to teda asi hnala „výš“ kdyby mi cizí pes opakovaně lezl do zahrady a nakrýval mi fenu. To přece není možný 8o Taky jsme na vesnici, je tu plno psů volně, je to děs. Kolikrát vidím babku, jak psa pustí, aby se šel vyvenčit a za několik hodin jí sedí u dveří a pustí ho zpět :roll: :cert:

oprvdu plot je dost velkej a fenka je zavřená jenže hned vedle kotce je písek na stavění ikdyž to zaděláme stejně se tam ten zmetek dostane opravdu na každé zahradě kde je fenka jsou štěnata

• Citovat
  • Upravit
9351
19.9.12 19:03
@Anonymní píše:
ne zatím jen dvakrát. Poprvé měla štěnat 6 a tet 7. on dokáže lézt po plotě… jako oni ty štěnata jsou hezké ale darovat to je mění

naše dvě feny taky lezou po plotě, začaly až teď po 6ti letech, co je máme 8o :roll: Ale naštěstí lezou jen do druhé části naší zahrady

Fakt bych asi podala stížnost někde na úřadě (ve městě kam spadáte, ne v obci), ale co udělají nebo neudělají, to nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
19.9.12 19:05

A co třeba dávat psí antikoncepci, prý to existuje :nevim:

Možná kdyby úřad dal sousedovi pokutu, tak si ho ohlídá. Já myslím, že je zákon na to, že musíš zabránit svýmu zvířeti, aby vnikalo na cizí pozemek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 19:11
@Zebra píše:
A co třeba dávat psí antikoncepci, prý to existuje :nevim:Možná kdyby úřad dal sousedovi pokutu, tak si ho ohlídá. Já myslím, že je zákon na to, že musíš zabránit svýmu zvířeti, aby vnikalo na cizí pozemek

nad tí už jsem přemejšlela… ale chtěla jsem čistokrevn štěnatka… no a jak jsem jela na veterinu, tak mi jen po ultrazvuku řekl že čeká štěnata a že pokud chci štěnata tak fenka musí bejt čistá. co se týká pokuty tak si myslím že už jí dostal. Dneska jsem za ním šla a řekla mu že to tak nenechám on na to že co stím mám dělat a já na něj at toho zmetka nechá vykastrovat a on že at mu na to ám peníze… no a já na něj že on bude platit za toho čokla alimenty

• Citovat
  • Upravit
becky87
19.9.12 19:17

Taky tady mame takoveho skokana :evil: A schvalne kdyz nam fena hara, tak ho jeste pousteji.Aby sevyskakal :evil:

No u nas domluva, ani obec nepomaha, takze ja zvazuju posledni moznosti, bud nechat fenu vykastrovat, nebo vesnickeho honice odvezt nekam hodne daleko 8)

• Citovat
  • Upravit
9351
19.9.12 19:17
@Anonymní píše:
nad tí už jsem přemejšlela… ale chtěla jsem čistokrevn štěnatka… no a jak jsem jela na veterinu, tak mi jen po ultrazvuku řekl že čeká štěnata a že pokud chci štěnata tak fenka musí bejt čistá. co se týká pokuty tak si myslím že už jí dostal. Dneska jsem za ním šla a řekla mu že to tak nenechám on na to že co stím mám dělat a já na něj at toho zmetka nechá vykastrovat a on že at mu na to ám peníze… no a já na něj že on bude platit za toho čokla alimenty

a co se zeptat na lize na ocharanu zvířat, ti by ty zákony kolem zvířat měli znát a třeba poradí, jak na souseda :nevim:
Kastrace psa není tak drahá, fena je mnohem dražší :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 19:20
@blorchi píše:
Taky tady mame takoveho skokana :evil: A schvalne kdyz nam fena hara, tak ho jeste pousteji.Aby sevyskakal :evil:No u nas domluva, ani obec nepomaha, takze ja zvazuju posledni moznosti, bud nechat fenu vykastrovat, nebo vesnickeho honice odvezt nekam hodne daleko 8)

no muj bratranec ho na naší zahradě zastihl málem ho napíchl na vidle ale ten zmetek mu utekl…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný