Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ještě mě napadlo, když bude u vás, zavolat městskou, že máš cizího psa v zahradě a že vás ohrožuje a měli by psa odchytit, majitel si ho pak bude muset vyzvednout a určitě něco zaplatí. Možná kdyby ta policie musela přijet víckrát, někde s tím něco udělá ![]()
@Anonymní píše:
no muj bratranec ho na naší zahradě zastihl málem ho napíchl na vidle ale ten zmetek mu utekl…
Vis co a nejhorsi je, ze to jsou takove svine, co se nedaj ani nijak vyhnat
vyzenes je jednim rohem prijdou druhym ![]()
K nasemu sousedovi jen nakoukne pes prez plot a uz haze petardy, ale udelat to my tak snadvola policajty, ![]()
@blorchi píše:
Vis co a nejhorsi je, ze to jsou takove svine, co se nedaj ani nijak vyhnatvyzenes je jednim rohem prijdou druhym
K nasemu sousedovi jen nakoukne pes prez plot a uz haze petardy, ale udelat to my tak snadvola policajty,
jo to už u nás proběhlo jednou… máme tady spí utulek tak mě napadlo řeknu chlapum oni ho vemou auvážou vnoci k utulku a snad bude trochu času…
Pokud není fena chovná což asi není (myslím, že takovou by jste hlídali trošku lépe) tak bych ji nepřipouštěla a nechala vykastrovat.. A k tomu vykastrovat i souseda - páníčka, ne psa.. Jinak vím co máte doma - u nás ve vesnici taky pouští psa k háravým čubám, aby jim doma neřval a nekňučel.. Bohužel zákon na to není tak ho plánuji buď odvezt někam do města ( a zavolám měšťákům, že mě tam pes ohrožuje) nebo se ho budem muset zbavit jinak
Noo u nás je problém, že si z toho majiteé toho smetáka dělají ještě srandu jak budou krásná štěňátka - minule jsem ji na toto měla chuť odvětit, že fenu vezu na vyšetření a jestli se březost potvrdí tak jde okamžitě na umělé přerušení a štěňata se musí utratit. Cena kolem deseti tisíc - tihle lidi nedají psa ani očkovat takže nevědí co se dělá nebo nedělá a myslím, že by je celkem vyděsilo, že na nich budeme vymáhat 10 000
Asi je jen postrašit penězmi.. Jinak bych si rozhodně štěňata nenechala - zbytečně vám unaví fenu.. Nechala bych třeba jen jedno nebo dvě a ostatní nechala u veterináře utratit a účet zkuste dát majitelům psa… Zní to tvrdě ALE vy budete mít náklady s odchovem štěňat a co pak s nimi.. Jinak fenu hlídat, hlídat,.. Háravky mívám v kotci a psa (mám feny i psa) mám puštěného volně na zahradě, aby nepustil vesnické parchanty ke kotci..
@Anonymní píše:
jo to už u nás proběhlo jednou… máme tady spí utulek tak mě napadlo řeknu chlapum oni ho vemou auvážou vnoci k utulku a snad bude trochu času…
Jinak chápu ten vztek a zlost.. Mě fenu ani nenakryl (na to je fakt hlídám) ale to, že mám kvůli němu zničený plot mě žere.. Minule jsem měla chuť odchytit ho a pověsit jim ho na plot
Jenže na to myslím v tom vzteku, když vidím metrovou díru v plotě ale když ho chytnu tak na to nemám…
@Almira-Alm píše:
Pokud není fena chovná což asi není (myslím, že takovou by jste hlídali trošku lépe) tak bych ji nepřipouštěla a nechala vykastrovat.. A k tomu vykastrovat i souseda - páníčka, ne psa.. Jinak vím co máte doma - u nás ve vesnici taky pouští psa k háravým čubám, aby jim doma neřval a nekňučel.. Bohužel zákon na to není tak ho plánuji buď odvezt někam do města ( a zavolám měšťákům, že mě tam pes ohrožuje) nebo se ho budem muset zbavit jinakNoo u nás je problém, že si z toho majiteé toho smetáka dělají ještě srandu jak budou krásná štěňátka - minule jsem ji na toto měla chuť odvětit, že fenu vezu na vyšetření a jestli se březost potvrdí tak jde okamžitě na umělé přerušení a štěňata se musí utratit. Cena kolem deseti tisíc - tihle lidi nedají psa ani očkovat takže nevědí co se dělá nebo nedělá a myslím, že by je celkem vyděsilo, že na nich budeme vymáhat 10 000
Asi je jen postrašit penězmi.. Jinak bych si rozhodně štěňata nenechala - zbytečně vám unaví fenu.. Nechala bych třeba jen jedno nebo dvě a ostatní nechala u veterináře utratit a účet zkuste dát majitelům psa… Zní to tvrdě ALE vy budete mít náklady s odchovem štěňat a co pak s nimi.. Jinak fenu hlídat, hlídat,.. Háravky mívám v kotci a psa (mám feny i psa) mám puštěného volně na zahradě, aby nepustil vesnické parchanty ke kotci..
děkuji moc za radu… zítra hned zavolám na vet… a domluvím se snim. fenka je mladá má 2 roky… A já právě měla domluveného pejska k nakryí fenky…
@Anonymní píše:
děkuji moc za radu… zítra hned zavolám na vet… a domluvím se snim. fenka je mladá má 2 roky… A já právě měla domluveného pejska k nakryí fenky…
Já bych jí netýrala… Jestli už měla ve dvou letech jednou štěňátka a čeká další tak to hraničí s týráním zvířat… Zákon se jmenuje „týrání zvířat chovem“..
Jak dlouho je březí? Skutečně zvažte to, že ji necháte vykastrovat - dá se to udělat do poloviny březosti, že se odstraní pohlavní orgány i s plody a vy budete mít klid…
@Almira-Alm píše:
Já bych jí netýrala… Jestli už měla ve dvou letech jednou štěňátka a čeká další tak to hraničí s týráním zvířat… Zákon se jmenuje „týrání zvířat chovem“..Jak dlouho je březí? Skutečně zvažte to, že ji necháte vykastrovat - dá se to udělat do poloviny březosti, že se odstraní pohlavní orgány i s plody a vy budete mít klid…
no ona už ty štěnata vrhla včera… ![]()
@Anonymní píše:
no ona už ty štěnata vrhla včera…
Aha.. Myslela jsem, že víte z ultrazvuku kolik jich je.. Zvážila bych možnost utracení a nechat jen jedno/dvě.. Na fenu to musí být nápor.. V tomto věku podruhé štěňata… Pak takovým fenám hrozí nemoci.. No uvidíte ale zvažte tu kastraci a NEBO ji dát minimálně dva roky pauzu a krýt ji až tak ve čtyřech letech… ![]()
Štěňátka za to nemůžou, snažila bych umístit drobky co nejlépe. Musí být roztomilá. Pes za to taky nemůže, volání přírody je silné
Jediní, kdo za to může jsou majitelé zvířat. Majitel psa by si ho měl zabezpečit a pokud s ním není řeč, tak by jste ji měli zabezpečit vy. Buď fenku vykastrovat nebo prostě zabezpečit tak, aby se k ní nedostal. Známá má fenku v době hárání v domě a venčit jí chodí jen na vodítku.
@Almira-Alm píše:
Aha.. Myslela jsem, že víte z ultrazvuku kolik jich je.. Zvážila bych možnost utracení a nechat jen jedno/dvě.. Na fenu to musí být nápor.. V tomto věku podruhé štěňata… Pak takovým fenám hrozí nemoci.. No uvidíte ale zvažte tu kastraci a NEBO ji dát minimálně dva roky pauzu a krýt ji až tak ve čtyřech letech…
no prvě… musela jsem to všechno odvolat… a zadamo to stejně není… nechám jí to jedno..a potom zajdu za sousedem dám mu fakturu.. a bude platit…hold fenka pude do bytu..
@jannina1 Štěňátka za to nemůžou ale fenka nemusí péči o ty drobky přežít.. A teď nechci strašit ale měla první vrh v ROCE a hned má další! Víte jaký je to nápor na tělo? Feny tohoto plemene se poprvé kryjí (i podle předpisů) nedříve ve 2,5 letech - spíše ve třech! A jí jsou dva a má už druhý vrh
A určitě ani výživa nebude úplně TOP… ![]()
Chápu, že je to nápor na fenku, ale abych tak řekla, ve vesnici docela normální. Neříkám, že je to správný. Známá mi říkala, že jim nakryl pes fenku i přes plot! A ke kamarádce, která má psa zabijáka:)ale i fenku, lezou psi přes plot snad hromadně, i když jinak se psa strašně bojí a nejdou ani okolo domu. Takže tolik k tomu, jak to hárání je pro psy silný magnet. Podle mě opravdu jen majitelé musí zvířata zabezpečit. V tomto případě majitelé fenky.
@Anonymní píše:
no muj bratranec ho na naší zahradě zastihl málem ho napíchl na vidle ale ten zmetek mu utekl…
To měla být reakce na tohle.