Naše fenka a pes sousedů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9351
19.9.12 19:21

Ještě mě napadlo, když bude u vás, zavolat městskou, že máš cizího psa v zahradě a že vás ohrožuje a měli by psa odchytit, majitel si ho pak bude muset vyzvednout a určitě něco zaplatí. Možná kdyby ta policie musela přijet víckrát, někde s tím něco udělá :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
19.9.12 19:22
@Anonymní píše:
no muj bratranec ho na naší zahradě zastihl málem ho napíchl na vidle ale ten zmetek mu utekl…

Vis co a nejhorsi je, ze to jsou takove svine, co se nedaj ani nijak vyhnat :cert: vyzenes je jednim rohem prijdou druhym :cert:

K nasemu sousedovi jen nakoukne pes prez plot a uz haze petardy, ale udelat to my tak snadvola policajty, :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.9.12 19:28
@blorchi píše:
Vis co a nejhorsi je, ze to jsou takove svine, co se nedaj ani nijak vyhnat :cert: vyzenes je jednim rohem prijdou druhym :cert:K nasemu sousedovi jen nakoukne pes prez plot a uz haze petardy, ale udelat to my tak snadvola policajty, :roll:

jo to už u nás proběhlo jednou… máme tady spí utulek tak mě napadlo řeknu chlapum oni ho vemou auvážou vnoci k utulku a snad bude trochu času…

• Citovat
  • Upravit
9989
19.9.12 19:34

Pokud není fena chovná což asi není (myslím, že takovou by jste hlídali trošku lépe) tak bych ji nepřipouštěla a nechala vykastrovat.. A k tomu vykastrovat i souseda - páníčka, ne psa.. Jinak vím co máte doma - u nás ve vesnici taky pouští psa k háravým čubám, aby jim doma neřval a nekňučel.. Bohužel zákon na to není tak ho plánuji buď odvezt někam do města ( a zavolám měšťákům, že mě tam pes ohrožuje) nebo se ho budem muset zbavit jinak :oops: Noo u nás je problém, že si z toho majiteé toho smetáka dělají ještě srandu jak budou krásná štěňátka - minule jsem ji na toto měla chuť odvětit, že fenu vezu na vyšetření a jestli se březost potvrdí tak jde okamžitě na umělé přerušení a štěňata se musí utratit. Cena kolem deseti tisíc - tihle lidi nedají psa ani očkovat takže nevědí co se dělá nebo nedělá a myslím, že by je celkem vyděsilo, že na nich budeme vymáhat 10 000 :-) Asi je jen postrašit penězmi.. Jinak bych si rozhodně štěňata nenechala - zbytečně vám unaví fenu.. Nechala bych třeba jen jedno nebo dvě a ostatní nechala u veterináře utratit a účet zkuste dát majitelům psa… Zní to tvrdě ALE vy budete mít náklady s odchovem štěňat a co pak s nimi.. Jinak fenu hlídat, hlídat,.. Háravky mívám v kotci a psa (mám feny i psa) mám puštěného volně na zahradě, aby nepustil vesnické parchanty ke kotci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
19.9.12 19:36
@Anonymní píše:
jo to už u nás proběhlo jednou… máme tady spí utulek tak mě napadlo řeknu chlapum oni ho vemou auvážou vnoci k utulku a snad bude trochu času…

Jinak chápu ten vztek a zlost.. Mě fenu ani nenakryl (na to je fakt hlídám) ale to, že mám kvůli němu zničený plot mě žere.. Minule jsem měla chuť odchytit ho a pověsit jim ho na plot :think: Jenže na to myslím v tom vzteku, když vidím metrovou díru v plotě ale když ho chytnu tak na to nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 19:39
@Almira-Alm píše:
Pokud není fena chovná což asi není (myslím, že takovou by jste hlídali trošku lépe) tak bych ji nepřipouštěla a nechala vykastrovat.. A k tomu vykastrovat i souseda - páníčka, ne psa.. Jinak vím co máte doma - u nás ve vesnici taky pouští psa k háravým čubám, aby jim doma neřval a nekňučel.. Bohužel zákon na to není tak ho plánuji buď odvezt někam do města ( a zavolám měšťákům, že mě tam pes ohrožuje) nebo se ho budem muset zbavit jinak :oops: Noo u nás je problém, že si z toho majiteé toho smetáka dělají ještě srandu jak budou krásná štěňátka - minule jsem ji na toto měla chuť odvětit, že fenu vezu na vyšetření a jestli se březost potvrdí tak jde okamžitě na umělé přerušení a štěňata se musí utratit. Cena kolem deseti tisíc - tihle lidi nedají psa ani očkovat takže nevědí co se dělá nebo nedělá a myslím, že by je celkem vyděsilo, že na nich budeme vymáhat 10 000 :-) Asi je jen postrašit penězmi.. Jinak bych si rozhodně štěňata nenechala - zbytečně vám unaví fenu.. Nechala bych třeba jen jedno nebo dvě a ostatní nechala u veterináře utratit a účet zkuste dát majitelům psa… Zní to tvrdě ALE vy budete mít náklady s odchovem štěňat a co pak s nimi.. Jinak fenu hlídat, hlídat,.. Háravky mívám v kotci a psa (mám feny i psa) mám puštěného volně na zahradě, aby nepustil vesnické parchanty ke kotci..

děkuji moc za radu… zítra hned zavolám na vet… a domluvím se snim. fenka je mladá má 2 roky… A já právě měla domluveného pejska k nakryí fenky…

• Citovat
  • Upravit
9989
19.9.12 19:46
@Anonymní píše:
děkuji moc za radu… zítra hned zavolám na vet… a domluvím se snim. fenka je mladá má 2 roky… A já právě měla domluveného pejska k nakryí fenky…

Já bych jí netýrala… Jestli už měla ve dvou letech jednou štěňátka a čeká další tak to hraničí s týráním zvířat… Zákon se jmenuje „týrání zvířat chovem“..

Jak dlouho je březí? Skutečně zvažte to, že ji necháte vykastrovat - dá se to udělat do poloviny březosti, že se odstraní pohlavní orgány i s plody a vy budete mít klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 19:50
@Almira-Alm píše:
Já bych jí netýrala… Jestli už měla ve dvou letech jednou štěňátka a čeká další tak to hraničí s týráním zvířat… Zákon se jmenuje „týrání zvířat chovem“..Jak dlouho je březí? Skutečně zvažte to, že ji necháte vykastrovat - dá se to udělat do poloviny březosti, že se odstraní pohlavní orgány i s plody a vy budete mít klid…

no ona už ty štěnata vrhla včera… :zed:

• Citovat
  • Upravit
9989
19.9.12 19:58
@Anonymní píše:
no ona už ty štěnata vrhla včera… :zed:

Aha.. Myslela jsem, že víte z ultrazvuku kolik jich je.. Zvážila bych možnost utracení a nechat jen jedno/dvě.. Na fenu to musí být nápor.. V tomto věku podruhé štěňata… Pak takovým fenám hrozí nemoci.. No uvidíte ale zvažte tu kastraci a NEBO ji dát minimálně dva roky pauzu a krýt ji až tak ve čtyřech letech… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.12 20:00

Štěňátka za to nemůžou, snažila bych umístit drobky co nejlépe. Musí být roztomilá. Pes za to taky nemůže, volání přírody je silné :) Jediní, kdo za to může jsou majitelé zvířat. Majitel psa by si ho měl zabezpečit a pokud s ním není řeč, tak by jste ji měli zabezpečit vy. Buď fenku vykastrovat nebo prostě zabezpečit tak, aby se k ní nedostal. Známá má fenku v době hárání v domě a venčit jí chodí jen na vodítku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 20:03
@Almira-Alm píše:
Aha.. Myslela jsem, že víte z ultrazvuku kolik jich je.. Zvážila bych možnost utracení a nechat jen jedno/dvě.. Na fenu to musí být nápor.. V tomto věku podruhé štěňata… Pak takovým fenám hrozí nemoci.. No uvidíte ale zvažte tu kastraci a NEBO ji dát minimálně dva roky pauzu a krýt ji až tak ve čtyřech letech… ;)

no prvě… musela jsem to všechno odvolat… a zadamo to stejně není… nechám jí to jedno..a potom zajdu za sousedem dám mu fakturu.. a bude platit…hold fenka pude do bytu..

• Citovat
  • Upravit
9989
19.9.12 20:04

@jannina1 Štěňátka za to nemůžou ale fenka nemusí péči o ty drobky přežít.. A teď nechci strašit ale měla první vrh v ROCE a hned má další! Víte jaký je to nápor na tělo? Feny tohoto plemene se poprvé kryjí (i podle předpisů) nedříve ve 2,5 letech - spíše ve třech! A jí jsou dva a má už druhý vrh :roll: :( :? A určitě ani výživa nebude úplně TOP… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.12 20:11

Chápu, že je to nápor na fenku, ale abych tak řekla, ve vesnici docela normální. Neříkám, že je to správný. Známá mi říkala, že jim nakryl pes fenku i přes plot! A ke kamarádce, která má psa zabijáka:)ale i fenku, lezou psi přes plot snad hromadně, i když jinak se psa strašně bojí a nejdou ani okolo domu. Takže tolik k tomu, jak to hárání je pro psy silný magnet. Podle mě opravdu jen majitelé musí zvířata zabezpečit. V tomto případě majitelé fenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.12 20:11

Hnus, pes za to nemůže :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.12 20:12
@Anonymní píše:
no muj bratranec ho na naší zahradě zastihl málem ho napíchl na vidle ale ten zmetek mu utekl…

To měla být reakce na tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný