Naše fenka a pes sousedů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.9.12 20:16
@jannina1 píše:
To měla být reakce na tohle. [/citac no. vtom afektu…já bych tohle nedovolila ale prostě já za tu fenu ndala 2000kč ale o dost více
  • Citovat
  • Upravit
9989
19.9.12 20:24

@jannina1 Janinno ono je to těžké, že pes za to nemůže.. Já po několika neprospaných nocích protože sousedův parchant kvůli mé háravce řval celou noc pod oknem mojí na ložnice na mém na něj taky párkrát na cestě to auto strhla.. :oops: Bylo to prd platné tihle vořeši mají odhad a vždy uskočil 8) Fakt chápu tu bezmoc zakladateky a chut psa zlikvidovat.. Může za to majitel ALE ten s tím nic nedělá - maximálně se vysmívá.. A co dál? Feny mám zabezpečené v kotcích a do úrovně čokla je ještě hooodně husté pletivo protože oni to vážně zvládnou i přes plot ale i tak mám stále podhrabané díry, díry v pletivu a celé noci nám řve pod okny… Feny mám tři - jsou mladé a nehárají společně.. Takže 4-5 měsíců v roce mám doma tohle rodeo! Nic moc :roll: Už se nám to zase blíží každým dnem… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.12 20:26

Chápu, nechte tak 2 šťenda, to udáte lehce a zkuste dávat fence kvalitní výživu pro kojící feny. Potom nejméně rok pauzu, aby se zvetila.Bude dobře. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.12 20:32
@Almira-Alm píše:
@jannina1 Janinno ono je to těžké, že pes za to nemůže.. Já po několika neprospaných nocích protože sousedův parchant kvůli mé háravce řval celou noc pod oknem mojí na ložnice na mém na něj taky párkrát na cestě to auto strhla.. :oops: Bylo to prd platné tihle vořeši mají odhad a vždy uskočil 8) Fakt chápu tu bezmoc zakladateky a chut psa zlikvidovat.. Může za to majitel ALE ten s tím nic nedělá - maximálně se vysmívá.. A co dál? Feny mám zabezpečené v kotcích a do úrovně čokla je ještě hooodně husté pletivo protože oni to vážně zvládnou i přes plot ale i tak mám stále podhrabané díry, díry v pletivu a celé noci nám řve pod okny… Feny mám tři - jsou mladé a nehárají společně.. Takže 4-5 měsíců v roce mám doma tohle rodeo! Nic moc :roll: Už se nám to zase blíží každým dnem… :zed:

Jasně, ale vždy je to na majitelích, to se na mě nezlob. Měli jsme také společně háravou fenku a psa a můžu ti napsat, že pes je v takovým tranzu, že vůbec nevnímá. Nějáký zákazy a příkazy neplatí. My ho měli zavřenýho a pes se několk nocí proklepal a nesežral vůbec nic._A ještě jsem neviděla psa, který by háravou fenu nechal bez povšimnutí a bez reakce.Je to přirozený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
19.9.12 20:38

@jannina1 Částečně přirozený ale je to i výchovou (jenže to tihle vořeši neznají).. Mám tři feny a psa a pes je sice „lehce mimo“ ale je ovladatelný, chodí s námi na procházky jen v těch nejhorších třech-čtyřech dnech ho s holkama ven neberu. Za zahradě je navolno, feny v kotci.. Jasně prvních pár hárání nežral ale prostě si zvykl, že co je doma není pro něj.. Naznačí mi, že holky hárat začínají a několik dní je mimo ale je prostě stále ovladatelný a odvolám ho od háravky.. Teď je mu tři a půl roku takže je mladý a „při chuti“ :-) Je chovný 3× kryl ale i přesto to s ním doma není při hárání problém.. Fakt je to i tom jakou má pes ve vás autoritu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
19.9.12 20:48

Jasně, že je to částečně taky výchovou, ale pokud pes na vesnici vyrůstá jako dříví v lese, nikdo se mu nevěnuje, je takový živočišnější a holt obskočí kde co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
19.9.12 20:51

@jannina1 No jo.. Ale je to průšvih - když je to majitelům jedno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
20.9.12 07:38

Taky jsem to zažila, máme čistokrevnou fenku labradora a takový vořech (fakt ošklivej :zed: )k nám přeskočil plot a fenka čekala šťěňata, nechali jsme ji vykastrovat, páč tam skákal pořád, nedalo se to uhlídat. Skákal tam i když jsme byli na zahradě a vůbec se nebál. Byli jsme si stěžovat na policii, ty udělali majiteli bububu a dali směšnou pokutu (majitel je místní smažka :poblion: )nechápu to, vždycky je to chyba majitele, tak si má toho psa zavřít na zahradu a zabránit utíkání, anebo dooopravdy je antikoncepce pro psy (ne pro feny),ale je drahá, a když je majiteli jedno, že mu čokl zdrhá, tak do něj určitě+ nebude vrážet prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
20.9.12 11:16

Pokud chce po tobě majitel psa peníze na vykastrování svého psa, tak dost silně pochybuji, že by ti proplácel náklady na utracení štěňat. Dost těžko to na něm vymůžeš, pokud nebude mít dobrou vůli. Leda mu je vyklopit přes plot, ať si s nimi poradí, jak umí…
Já osobně bych tedy neměla žaludek ani na to, je nechat utratit, ani na to, je hodit zmetkovi přes plot a trnout, co se pak s nimi stalo. Asi bych je na vlastní náklady vypiplala a rozdala…a pro příště se zabezpečila tak, aby se to již stát nemohlo (což mě tedy docela udivuje, že jsi neudělala poté, co ti tu fenu nakryl poprvé.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
20.9.12 13:13

@me2dova ale ono proč zabezpečit fenu, když jí má na svém pozemku za plotem.Je evidentně chyba majitele psa, že mu zdrhá. Zašla bych třeba na městský úřad zeptat se co a jak. Přece nějakou zodpovědnost nést musí. Je to postavené na hlavu, bát se o psa na vlastní zahradě. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 14:01
@me2dova píše:
Pokud chce po tobě majitel psa peníze na vykastrování svého psa, tak dost silně pochybuji, že by ti proplácel náklady na utracení štěňat. Dost těžko to na něm vymůžeš, pokud nebude mít dobrou vůli. Leda mu je vyklopit přes plot, ať si s nimi poradí, jak umí…
Já osobně bych tedy neměla žaludek ani na to, je nechat utratit, ani na to, je hodit zmetkovi přes plot a trnout, co se pak s nimi stalo. Asi bych je na vlastní náklady vypiplala a rozdala…a pro příště se zabezpečila tak, aby se to již stát nemohlo (což mě tedy docela udivuje, že jsi neudělala poté, co ti tu fenu nakryl poprvé.)

no,, četla jsis celu diskusi co jsem psala nížě.. on se dokáže ten zmetek podhrabt

• Citovat
  • Upravit
3140
20.9.12 14:04

@chelsea001
tak jasně, tak by to bylo logické…ale bohužel, přestože je majitelka feny v právu a majitel psa chyboval, tak problém má ona, nikoliv on. On se jí může klidně šklebit do obličeje, což zřejmě také dělá. Nebo může říct, že to jeho pes nebyl, že bůhví, čí ta štěňata jsou a důkazní břemeno pak bude, tipuji, na majitelce feny. To ještě aby si ho na té zahradě vyfotila…no prostě ano, je to na hlavu postavené, ale nejjednodušší způsob, jak se problému s vilným čoklem a jeho nezodpovědným páníčkem zbavit, je fenu zabezpečit tak, že se k ní ten pes nedostane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
20.9.12 14:18

Tak to je fakt na palici :roll: :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 15:25

Jo zapoměla jsem dodat.. dneska jsem jela na vet.. zkontrolovat fenku dostala injekci… výživu.. pejsky jsem nenechala uspat vet. říkal že mi je pomuže rozdat… zašla jsem na obec podala stížost a starosta semnou zašel za majitelem toho čokla.. dostal předvolání.. lo vidět na starostovi že je pořádně nas…ný. Asi toh je už hodně. a v pondělí se dozvím jak se to bude řešit

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný