Koupě psa a očkování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
9.3.15 10:13

Ahoj všem, přes inzerát jsme si vzali pejska jorkšírka, byl zdarma…mě by teď zajímalo jestli se dá zjistit kdy naposledy byl pejsek očkován (pův majitel ztratil průkaz), a jak je to s přihlášením? Majitel tvrdí že psa už odhlásil - že vrátil známku (nicméně pejsek nemá čip). Ale nemá žádné potvrzení, a já se bojím abych po přihlášení na své jméno nemusela něco doplácet. Je vůbec možné zjistit historii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
9.3.15 10:19

@deppka7 bude muset být kompletně přeočkován a odčerven. Nahlásit ho běžte a platir budete ode dne kdy ho mate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.3.15 10:22

Pokud nemá pes čip nebo tetování, tak je podle mě prakticky neidentifikovatelný. Vzala bych ho k veterináři na řádnou prohlídku, povíš mu, že nemáš ke psu prakticky žádné info a on už bude vědět co a jak naočkovat. Pak přihlásit. Historii podle mě nezjistíš, pokud ti k tomu bývalý majitel víc neřekl, tak těžko hledat minulost pejska, který je nejspíš podobný x dalším jorkům bez PP. Že je třeba kradený bych se asi nebála, když ho dal zdarma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.3.15 10:24
@Bobsh píše:
@deppka7 bude muset být kompletně přeočkován a odčerven. Nahlásit ho běžte a platir budete ode dne kdy ho mate.

takže ho mám radši nechat přeočkovat a odčervit? a nemůže se stát že by po mě chtěli zaplatit další roky? jak jim „prokážu“ že mám psa od března? asi se ptám jak trotl, ale nerada bych byla na úřadě nemile překvapená když by mi řekli že pes nebyl nikde hlášen a já musela doplácet za pův majitele - proto se ptám na tu historii… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.3.15 10:30

@deppka7 Tímto se opravdu nikdo zabývat nebude, neboj. Prostě řekni u veterináře, že jsi dostala psa a nemáš k němu žádné info. On ho vyšetří, řekne ti jak je zhruba starý, jestli je po zdravotní stránce ok, naočkuje ho, dostaneš nejspíš tabletky na odčervení. Vystaví ti nový očkovací průkaz. Na úřadě normálně řekni, že chceš přihlásit psa, máš ho od toho a toho dne. Oni taky nic z nějaké minulosti řešit nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.3.15 10:31

@Vlkoška tak super, děkuji moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie