Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Právě jsem se dozvěděla, že mi vyšly špatné výsledky z cytologie (už podruhé) a hned po skončení ms se mám dostavit ke svému Dr. na expertní kolposkopii. Chtěla jsem se zeptat, jestli tímto vyšetřením některá prošla? Jak to probíhá, bral Vám Dr. rovnou vzorek na biopsii, kdy jste se dozvěděli, jak na to jste? Děkuju.
Vím, že tobě to už nepomůže, ale sama jsem před pár týdny hledala odpovědi a nenašla, tak by snad mohli pomoci i druhým.
Na vyšetření kolposkopie jsem čekala asi měsíc a půl. To, že musím na expertní kolposkopii jsem se dozvěděla před Vánocemi a tam už mě nikdo nebyl schopen objednat, tak jsem volala po novém roce a objednali mě za měsíc. Doporučili mi koupit si plastová zrcadla.
Na kolposkopii se mě paní doktorka zeptala na anamenézu, poslední MS apod. Pak mě usadila do křesla, zavedla zrcadla, vzala mi 2 odbery na cytologii a pak asi minutu koukala na čípek. Objevila něco malinkého a řekla, že z toho raději biopsii vezme. Biopsie mě vůbec nebolela, necítila jsem to a to jsem se jí přitom docela bála
Po odběru, cca do 2 minut jsem začala cítit lehkou bolest, ale byla jako při slabých měsíčkách. Paní doktorka mě ještě nechala asi 2 minuty ležet na křesle, protože mi na odběrové místo nanesla pastu proti krvácení, která tuhne na vzduchu. Pak už bylo hotovo, já jsem směla dolů a bylo mi řečeno ať si za 5 týdnů osobně dojdu pro výsledky. Ty ještě nemám.
Varovala mě, že možná budu krvácet, ale nestalo se tak. Respektive, malinkato krve ze mě odešlo, ale bylo to asi jako poslední den MS, opravdu nepatrné. Bylo mi doporučeno 24 hodin nemít sex, necvičit, nejít do sauny a šetřit se.
Asi 3 dny poté jsem dostala MS a první krev byla s kousky. Nebyly to sraženiny, spíš možná zbytky pasty, nebo strup? To už bych spekulovala, ale jen jsem to sem chtěla napsat, kdybyste některá měla stejný problém, abyste věděla, že v tom nejste sama ![]()
@josslyn ahoj ja dneska odchazrla s tím, ze na kolposkopii viděl trochu cévní změny. Tak se tak bojím aby byla cytologie ok. A zrovna to je v době kdyz sem mesic bez HA a ještě sem nedostala ms. Plánovali jsme druhe mimco ![]()