Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, píšu sem, protože už jsem naprosto zoufalá. Mam 6 týdenního chlapečka a nevím si s ním vůbec rady, pořád pláče…nebo spíš panicky řve. První dva týdny jsem plně kojila a bylo to nejzlatější miminko, spal 3 hodiny a pak se vzbudil na krmení a takto pořád dokola.
Po dvou týdnech mi začal neustále řvát až teda na noc, to spal celkem rozumně, tak jsme zjistili, že se mi netvoří dostatek mléka na jeho zasycení a začal hubnout…tak jsme začali dokrmovat HiPP 1 combiotik. Začal mít zácpy a neustále trpěl na bříško, kapky jsme vyzkoušeli snad všechny možné, masáže bříška, nahřívání, cvičení s nožkami, ale nic nezabralo. Takže jsme změnili mléko na kendamil 1 goat, protože kozí je prý lépe stravitelnější, ale žádná změna…už jsem i přestala kojit a odstříkávam, abych mu dala buď celou dávku UM nebo celou MM a nemíchala mu to v žaludku.
No vše beze změny, pořád řve a řve. V klidu není ani na rukách, ani na mém bříšku, ani v postýlce a ani s námi v posteli…když usne, tak max na 10 min a bez zavinovačky to nejde. Dnes jsme s ním byli v nemocnici, protože se mu zvětšilo varle a má vodní kýlu… pravděpodobně si ji uhnal z toho neustálého řvaní…takže já už jsem fakt bezradná a upřímně opravdu vyřízena, mám o něj hrozný strach, nemáte pro mě nějakou radu?
![]()
@Aďule.D dáváš mu nějaké kapičky na prdíky? Kluci na to hodně trpí.. případně nahřívat bříško, masírovat..
Mléko už nemáš vůbec? Možná stačilo pozvat laktační a mohla ti pomoci. Mohlo být špatně přikládání, méně časté apod..přeci jen MM je nejlépe stravitelné.
@lucynka25 dávám espumisan, babycalm a biogaia. Všechno děláme, masíruju a cvičím nožkami při každém přebalování a nahříváme jak to jde. Měla jsem tu dvakrát laktační poradkyně, jenže jsem kojila přes kloboučky a bez kloboučku se malý nechtěl přisát a zašlo to pak až tak daleko, že mi u toho prsa bez kloboučku taky jen řval. Přikládala jsem co dvě hodiny, pak jsem dokrmila a půl hodiny odstříkávala…jenže jsem z toho byla upřímně psychicky na nervy, protože občas jsem měla jen půl hodinu na spánek a tu jsem odstříkávala po tom hodinovém kolotoči s krmením kdy si malý vytáhl třeba jen 40ml…
MM mám, ale prostě ne dostatek - vychází mi to odstříkané tak na 2-4 denní jídla, snažím se odstříkávat když mám aspoň chvíli času.
@Aďule.D hm to mě mrzí, já měla velké problémy u první dcery na začátku, LP mi dost pomohla, ale musela jsem kojit co hodinu..nakonec jsem kojila 2,5r..
S těma klukama je to těžký, mají ty bolavá bříška. Možná jinou láhev, nepolyka moc vzduchu?
Hodně jsem tu četla, že má spousta maminek s klouckama problémy a pomohlo jen povyrůst.. ![]()
Mě syn řval od narození až snad do 4.měsíce. Začalo to vždycky odpoledne a řval až do noci. Bylo to na palici, takže tě chápu. Ale u nás pomohl jenom čas. Dávala jsem kapky na prdy i Biogaiu, masírovala bříško, nahřívala a bez úspěchu. Prostě pomohl až čas.
Ja ti nevim, 40 ml je hodne.
Zkusila bych nejakou fakt zkusenou laktacni a zkusila vytahnout to kojeni.
Prijde mi to jako nejjednodussi reseni, i kdyz zezacatku narocne.
A vysad Vigantol.
@lucynka25 používali jsme calmu od medely, ale právě jsme si taky už říkali jestli to není tím, tak jsme koupili MaM Anti-Colic a při pití už nejde slyšet, že by vzduch polykal. A upřímně, už mám z toho kojení takové mindráky, že si myslím, že už přes to mi to nešlo…kolikrát jsem to obrečela, teď jsem se smířila s tím, že budu odstříkávat a psychicky je mi mnohem lépe.
@Aďule.D hm rozumím, já z toho byla taky špatná, ale řekla jsem si, že to nevzdám a kojila i přes šílenou bolest, měla jsem zánět a ragady. Já jsem tvrdohlavý tvor ![]()
Každopádně přeji ať se to brzy ustálí ![]()
Nedaváš moc těch kapicek všelijakých? Stejně mu to evidentně nepomáhá, jestli toho nemá moc…
co šátek/nositko? Tam by nebyl klidnější? Zkoušela jsi s nim skákat na balonu? To se miminkům libi… jinak souhlasím s komentářem výš, ty kluci na tohle trpí tak nějak víc, no… a ono, nemusí to být ani bříško, proste některá miminka mají narocny „čtvrtý trimestr“, potřebuji se proste ještě „dopéct“… a na to prave pomáhá ideálně co největší kontakt s mámou, kůže na kůži, kojení… no, co si měla za LP u vás? Z jaké organizace? Zkus mrknout na Prirozene kojení nebo na Mamilu… ale s takovou bude potřeba fakt mega odhodláni kojit.
@PepiKo taky už mě to napadlo, tak teď zase úplně vynechávám, protože jsem prostě už bezradná. Nosítko mi má přijít zítra, tak doufám že pomůže…na balónu skáčeme skoro pořád, občas je tam v klidu, ale občas taky řve. Nejhorší je, že když si ho dám na sebe tak taky křičí
s kojením jsem odhodlaná byla, jenže mě to totálně vydeptalo a bojím se, že jsem si to tím neskutečně zprotivila. A nejhorší bylo, že malý když nic neteklo, tak mi samozřejmě křičel i u toho prsa a pak pořád řval a řval. A ten pocit že ho pokaždé přiložím a pak bude zase řev mě samozřejmě znovu znejistil.
@Dara90 upřímně když slyším, že to někdo měl stejně, tak mě to uklidňuje takže děkuju
nejhorší je, že to bylo naprosto zlaté miminko a vidím na něm pořád jak by chtěl spinkat, ale prostě to nejde, protože ho něco bolí a mě to trhá srdce
@Lucie_Sx a kde najdu prosím ty nejlepší laktační poradkyně? Upřímně nevím jestli mám na to to ještě zkoušet, ale možná jak budu trochu vyspaná, tak to přehodnotím. Vignatol jsme dnes už nedali, děkuji za rady ![]()
Je mi te lito
..musis bejt uplne vystavena.
Ten Vigantol urcite vymenit za neco jinyho.
Jinak to taky muze byt alergie na kravskou bilkovinu..u nekoho se to projevuje timto zpusobem.
Jeste tip- misto skakani na balonu houpatko Babybjorn ( das na zem, houpes nohou). Ja u toho kolikrat spala, brisko v tom neboli (maji pokrceny nozky)… Za me je to MustHave a oak ho vyuzijes na příkrmy
jo a navic muze uhouoavat chlap (babi) a ty si dachnes…
Ahojky. Já mám osmitýdenní miminko a jsme na tom stejně. Pořád jen ječí ale já vím jistě že jsou to prdíky.
Tak kapu kapky, masíruju, rourkuju, a holt ji máme pořád na rukou. Ono to přejde. Až bude zase jekot, vem rourku a uvidíš že přijde úleva
![]()
Hodně pomáhá houpátko ![]()