Ručičky u 10 týdenního miminka

417
1.10.22 11:46

Ručičky u 10tydenniho miminka

Ahojky holky.. ;) Mám dotaz. Predem píšu, že vím, že každé dítě je jiné.. :mrgreen: Jen mě zajímají zkušenosti… ;)
Mám syna.10,5 týdne…:-) Myslím ze vše je jak má být. USMÍVÁ se na mě když se nad něj naklonim někdy i vydá nějakou hlásku.
Kdyz ho dám pod hrazdicku tak kouká na hračky bud jen leží a kouká fascinován a nebo začne mávat rucickama i nozickama vytresti oči. :mrgreen:
Nicméně přijde mi teda, že pravou ručičku má o něco málo aktivnější…Ze tu jako víc zvedá jakoby se chtěl pro tu hračku natáhnout. Levou taky mává ale někdy mu jen tak leží podél těla v pesticce a jede jen pravá…Jindy mi zase přijde te jedou obě stejně…Nevím.
Koníčky pase když ho dám na bříško Dobře. Vydrží cca minutu ručičky má v pěst pak mu začne hlavička klesat.
Nicméně když mu dám chrastítko do ruky tak chvilku ho drží ale podle mě ani neví že něco drží na tož aby to sledoval nebo strkal do pusy nebo tak…
Ručičky že by si prohlížel to taky ne.do pusinky si je strká jen někdy a to mi přijde když má hlad nebo mu vypadne dudlík tka si tam někdy strčí pěst. Obcas ručičky otevře když třeba jí má je většinou povoleny.nebo i když mává otebre dlane.
Ale jinak jako ze by sledoval si ručičky nebo tak nic… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nezájem… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
JAk to měli Vaše lásky kolem toho 10 týdne? Je fakt ze jest epred 14 dnema cca nechtěl skoro zvedat hlavičku a dnes ji drží už hezky… :) :) :)
Děkuji a přeji krásnou sobotu. ;) ;) ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10461
1.10.22 12:14

@Tereza2609 Trochu jsem se v tom ztratila: ptáš se teda jen na to, jestli je normální, že si dítě v tomhle věku neprohlíží ručičky? Je. Já jsem žádné ze svých dětí nikdy neviděla si ručičky prohlížet. Pasení koníkův tomhle věku bylo taky ještě jen po chvilkách, hodně se čas na bříšku prodloužil až kolem 4-5 měsíce, přitom byli všichni později celkově průměr, nebo mírný nadprůměr, co se týká PMV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
1.10.22 12:39

@Hoa Mai No na ty ručičky a i na to jestli nemáte někdo zkušenost ze dítě více používá jednu ruku…neříkám že tu druhou nepoužívá…Někdy jede oběma..Ale stává se ze levá leží podél těla v pěst a jede jen pravá…Jinak je dokáže otevřít obě…
Hračky do ručiček mu dávám.. Ale zatím ho to nějak nezajímá. Podle mě ani neví že něco v tech rucickach má.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
1.10.22 13:08

Moje dcera to delala. Malo pouzivala jednu ruku a protilehlou nohu. Mela i ty zarezy na stehynkach jinak. Mela bloklou pater. Ale mela i bloklou hlavicku pri paseni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
1.10.22 13:29

@e008 Zářezy na stehynkach? myslíte jako spíčky? To má malej taky ale to měl i první syn.

Nepřijde mi ze by mel bloklou pater a hlavičku otáčí ji normálně…Ted treba mával oběma normálně…je to jak kdy..Někdy jede oběma a paknse proste stane že levá jen leží…Ale už se i stalo že ležela práva…a levá jela
A jak ste ti vyřešili? Spravilo se to samo? nebo cvičení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4398
1.10.22 13:59

@Tereza2609 ano zarezy jsou, ale mely by byt na obou nohach cca ve stejnych mistech. My je mely rozdilne, protoze ta jedna noha byla malo pouzivana. Bohuzel jsme cvicili vojtovku, ktera na bloklou pater byla nevhodna, ale to jsem se dozvedela az mnohem pozdeji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.10.22 18:34

@Tereza2609 Ahojky, taky mám doma spuntici 10 týdnů 😊 podle mě, používání jedné ruky víc než druhé může souviset s lateralitou - vyhranenosti jedné ruky. Možná bude prostě pravák 😊 malá to taky dělá, že někdy nechá jednu ruku ležet a s druhou šermuje o sto šest. Při pasení koníčku jsou sevřené pesticky v tomhle věku normální a co se týče chytání hraček, na to má minimálne mesic čas :wink: to děti začnou delat až tak ve 4 měsíci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
1.10.22 18:39

@e008 Jo tak to on používá obě nohy… :lol: A Zářezy má na obou nožičkách stejný…Takze to je v pořádku.
A vyřešilo se to? Už ste v pořádku???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
1.10.22 18:40

@DankaS87 No ja i když mu dám do ruky chrastítko nebo cokoliv tak.bud to hned pustí a nezájem. A nebo to teda drží ale vůbec ho to nezajímá a mylsim ze ani neví že něco drží. Vis??? :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
1.10.22 18:51

@Tereza2609 rozumím a právě je to normální :wink: takhle maličký prtousove se teprve rozkoukavaji a nejdriv se rozhlíží kolem sebe. Až cca v tom 4 měsíci pochopí, že ruka je na chytáni a to, co chytí, si může prohlížet nebo to cucat, a tak to začne pomalu dělat cíleně. Teď mu jsou jeho ruce úplně ukradený, jen s nimi projevuje emoce nebo je občas cuca :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
2.10.22 16:33

Dobre super… :)
Jinak trochu změním téma… ;) Nevíte co to může by tze je malej najednou víc spavej? Davals i mezi jídly treba 20 min spánku a od vcera spi skoro furt.Naji se chvilku kouka a spi do dalšího krmení defakto a takhle dokola…
Kdyz je vzhůru tak se směje kouka pí okolí to vše v pořádku. ale proste víc spinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
2.10.22 18:15

@Tereza2609 mě tohle malá dělala v pátek…taky je to normálne kukačka, ale pozoruju, že má občas spací dny. Jakoby musela dohnat to co nenaspi jindy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76681
3.10.22 12:52
@Tereza2609 píše:
Dobre super… :)
Jinak trochu změním téma… ;) Nevíte co to může by tze je malej najednou víc spavej? Davals i mezi jídly treba 20 min spánku a od vcera spi skoro furt.Naji se chvilku kouka a spi do dalšího krmení defakto a takhle dokola…
Kdyz je vzhůru tak se směje kouka pí okolí to vše v pořádku. ale proste víc spinka

zadrž s tím neustálým sledováním dítěte, nebo se z toho zcvokneš - dítě není strojek, aby fungovalo pořád stejně a je zbytečné ho neustále nervózně monitorovat, docílíš tím opaku, dítě z tebe vycítí tu nervozitu a bude nervózní taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
417
3.10.22 19:53

@stinga Ja vím…U prvního jsem tohle nemela…ale jak jsem měla teď rizikové tehotenstvi a byli tam nějaké problémy a musel být i vyvolaný porod v 37+4 týdnu tak proste člověk má porad tak vnitřně strach… ;) Ale mas pravdu vím to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76681
3.10.22 21:28

@Tereza2609 tak to je moc dobře, že si to uvědomuješ :hug: pro dítě není úplně optimální ho neustále sledovat, snaž se přijít na nějaký způsob, jak se dostat víc do pohody a i dítě bude spokojenější,
když už máš druhé, tak určitě víš, že děti zrcadlí rozpoložení maminky :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí