Extrémně plačtivé 6 týdenní miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
3.10.22 00:14
@Aďule.D píše:
@Lucie_Sx a kde najdu prosím ty nejlepší laktační poradkyně? Upřímně nevím jestli mám na to to ještě zkoušet, ale možná jak budu trochu vyspaná, tak to přehodnotím. Vignatol jsme dnes už nedali, děkuji za rady :srdce:

Idealne na doporuceni z okoli. Jestli mate pobliz nejakou alternativnejsi skupinku (lesni skolku, klub atd), zkus se zeptat tam. Nebo na mistni fb skupine mesta/vesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
3.10.22 05:18

Jezis soucitim. :hug:
U nas zlom po 6 tydnech, do te doby zlatouš. Od 6 tydnu do 3m peklo!!! Řev, řev a řev. Naprosto neodložitelné dítě. Zcela upřímně jsem zvažovala pro sebe antidepresiva. Úplně si vybavuju 3m kontrolu u dr, kdy na otázku jak se máme jsem ji zcela rezignovaně řekla, že hrozně, že pořád řve. Prdy to nebyly, neb po zacvičení se prcek ukázkově vyprděl. V břiše neustále nahlas škrundalo. Jediny co, tak stolice byla hlenovita, pak se ukázalo, že nepřibírá a následovala dehydratace. Prcek málo pil, tvořilo se málo mléka. Každý pořád, že děti řvou a je to normální, ale mně to normální fakt nepřišlo.
Takže z mé zkušenosti pokud chceš zachovat kojení, tak doporučuju urychleně zkusit nasadit eliminační dietu. U mě to neklaplo. Nasadila jsem ji moc pozdě, dítě už bylo dehydrované, já už neměla ani dost mlíka jak řvalo a nepilo. Vzpouzelo se mi a kroutilo po chvíli kojení. Takže nakonec dokrm tim nejštěpenějšim mlékem na trhu na předpis. Pak jen štěpená um. Do druhého dne nejusměvavější a nejhodnější mimino pod sluncem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
3.10.22 09:14

@AH no já téměř už nic nejím, pořád samé brambory, rýže, těstoviny atd… protože jsem měla pocit, že mu vadí sna úplně vše…upřímně pokud by jakékoliv UM zabralo a malému se ulevilo, tak se klidně na celé kojení z vysoka vybodnu…už jsem sama z toho vysílená…když jsem snědla jakoukoliv zeleninu nebo ovoce tak byl problém…a co jste prosím měli za UM? Moje doktorka je marná, když jsem ji o tom říkala, tak. e řekla, že asi jsme si ho naučili na rukách a jen vyžaduje pozornost a na moje námitky, že na rukách řve nereagovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AH
847
3.10.22 09:28
@Aďule.D píše:
@AH no já téměř už nic nejím, pořád samé brambory, rýže, těstoviny atd… protože jsem měla pocit, že mu vadí sna úplně vše…upřímně pokud by jakékoliv UM zabralo a malému se ulevilo, tak se klidně na celé kojení z vysoka vybodnu…už jsem sama z toho vysílená…když jsem snědla jakoukoliv zeleninu nebo ovoce tak byl problém…a co jste prosím měli za UM? Moje doktorka je marná, když jsem ji o tom říkala, tak. e řekla, že asi jsme si ho naučili na rukách a jen vyžaduje pozornost a na moje námitky, že na rukách řve nereagovala..

Ty kraaaaso.. Naucili na rukach.. :roll: dyk je to 6 tydeni skvrne!!! Jako zmenila bych dr.. Predpokladam nejaka v duchodovym veku.
A pribira na vaze normalne? Doporucuju fakt hlidat. Ja to poznala na plenach. Nejdriv hodne a pak najednou jen 2,3 pocurane. Ani se nenapila, hned rvala. Pak zaclo ubyvani na vaze. Skoncilo to infuzi a hospitalizaci kvuli dehydrataci.
No bud je to neocate nebo alfamino hmo (na tom se jede u nas). Je to z lekarny a volne stoji 1500kc. Idealne kdyz ti ho predepise doktor, pak je bez doplatku. Nebo muzes nejdriv zkusit ty min stepeny treba nutrilon digestive allergy care. Je levnejsi.
Ja pak chvili vazila a jen dokrmovala.. Ale nepodarilo se mi rozjet uz kojeni dostatecne. Navic jsem na to ani nemela cas, protoze uz tam byla ta dehydratace, takze zadny pokusnuctvi, ale tvrdě se najelo na um..

Jinak je to psych. Prvni bylo taky podezreni na abkm. To zas kadilo penu. A taky vecny rev. Ale oproti tomuhle druhymu to byl rev s prestavkama, kdy behem dne i nervalo. Tihle druhy bud spalo (jen v naruci, postylka neexistovala), nebo rvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
985
3.10.22 10:18

Prvni dcera mi rvala do 5. mesice. Jakmile byla vzhuru, jenom v kuse rvala. Vyzkouseli jsme uplne vsechny kapky na trhu plus vsechny dalsi rady na prdiky. Z mych zkusenosti opravdu dela problem Vigantol a taky espumizan zpusoboval uplny zachvaty! Na druhou dceru ted pouzivam Balonix med a pohoda, koupis v Benu lekarne jen pres eshop.
Problem muze klidne delat i bio gaia, co zkusit jiny probiotika? Swiss nebo biopron.

Jinak doporucuju taky houpatko babybjorn, rourku a slysela jsem samou chvalu na hojdavak, tak treba by to mohlo pomoct.

Drzim palce, at se to co nejdriv zlepsi! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
6.10.22 22:57

Naše řvala denně od pěti odpoledne do tří do rána. Taky prdíky, koliky, u ní navíc i reflux a pravděpodobně asi i nějaká celková přetíženost světem :mrgreen:.

Pak postupně začala řvát jen do dvou rána, pak až od sedmi večer, a takhle se to pomalu zlepšovalo a a cca kolem 2,5 měsíce se to pěkně srovnalo. Teda zrovna dneska jsme zase uspávali za pláče dvě hodiny, ale už to není pravidlo a ty dvě tři hodiny se dají vydržet, když to na ní ještě přijde.

Udělejte si směny, u nás jsem předávala dítě v ty tři, později dvě hodiny ráno muži, a věděla jsem, že si odpočinu, už jen to vědomí, že bude konec tehdy a tehdy, hrozně pomáhá. Když se muži vzbudila, nakrmil jí mým odstříkaným mlékem.

Ty první týdny jsou fakt záhul, ale co nevidět zde na vás usměje, a pak bude víc a víc interaktivní a taky bude dozrávat a bude to pro vás všechny lepší. Je úplně normální cítit se ty první týdny na zbláznění. Já tu například tehdy řvala muži jak želva, že se malá jen trápí na světě, a neměli jsme si jí radši pořizovat :D

Ono to na nich není ještě poznat, ale když pláčou a vy jste tam pro ně, tak jim dáváte super základ do toho jejich malého života. To mě vždycky drželo při tom x hodinovém pochodování kolem stolu, že to má smysl, i když to tak třeba ještě nevypadá. On vnímá, že jste tam pro něj, a i to je pro to miminko nějaká úleva, i když ne dokonalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
6.10.22 22:58
@willandraify píše:
Prvni dcera mi rvala do 5. mesice. Jakmile byla vzhuru, jenom v kuse rvala. Vyzkouseli jsme uplne vsechny kapky na trhu plus vsechny dalsi rady na prdiky. Z mych zkusenosti opravdu dela problem Vigantol a taky espumizan zpusoboval uplny zachvaty! Na druhou dceru ted pouzivam Balonix med a pohoda, koupis v Benu lekarne jen pres eshop.
Problem muze klidne delat i bio gaia, co zkusit jiny probiotika? Swiss nebo biopron.

Jinak doporucuju taky houpatko babybjorn, rourku a slysela jsem samou chvalu na hojdavak, tak treba by to mohlo pomoct.

Drzim palce, at se to co nejdriv zlepsi! :kytka:

Nám taky zabral jen balonix ze všeho, krásně pak prděla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12884
6.10.22 23:00
@Vitejnasvete píše:
Dobrý večer, čtu Váš příspěvek i rady maminek, jak se snaží Vás podpořit a pomoci.. Prosím, mrkněte na web www.vitejnasvete.cz. Pokud Vás to osloví, ozvěte se :wink:
ps: nosítka a hopsání na balonu nejsou nejlepším řešením..

Cokoli co funguje je nejlepší řešení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky