Extrémně slyším - vnímám

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
18.11.16 23:18

Jo a kdyz jsem sama doma, tak mam nejradsi ticho, maximalne potichoucku radio. Ale ne moc pisnicek, spis radiozurnal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.11.16 23:21

Já slyším i to jak malý ve vedlejší místnosti dýchá. Mám to po porodu. Brzy jsem zjistila, že monitor dechu není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.11.16 23:24
@Lynette píše:
Já slyším i to jak malý ve vedlejší místnosti dýchá. Mám to po porodu. Brzy jsem zjistila, že monitor dechu není potřeba.

Monitor dechu je maminka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
19.11.16 00:03

Mám to taky tak. Hlasitější zvuky mě i „bolí“, jsou mi hrozně nepříjemné. Potřebuju mít rádio nebo TV mnohem méně nahlas, než muž, který to pak zase pořádně neslyší. Vadí mi ťukání do klávesnice, zní mi to agresivně. Vadí mi hučení větráku počítače, je to obtěžující zvuk, který přehlučí tolik potřebné ticho. Když se baví lidi na ulici, slyším i přes zavřená okna co říkají. Vadí mi, když někdo funí, vadí mi zvuky jídla. Je to hrozné, žeru tím ostatní, ale nejvíc ze všeho to samozřejmě žere a omezuje mě. Snažím se nic neříkat a prostě odcházím stranou, ale ne vždy to jde.
Se špunty jsem spala asi 3/4 roku v kuse, ale nakonec jsem měla uši tak rozedřené, že už je používám jen, když někdo chrápe, nebo jsem v nějakém nervovém vypětí a bez absolutního ticha bych neusla (používám měkké pěnové earsoft). Co mám syna jsem je asi nepoužila.
Obecně mám větší citlivost, říká mi to i zubařka :mrgreen: ne že bych u ní dělala nějaké scény, ale reaguju na poklepový test i při anestezii, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
19.11.16 00:40

Taky vsechno vic vnimam, slysim…ale nevadi mi to… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
19.11.16 00:43

@Any83 s tou televizi to mame stejne…me staci hlasitost 5 a mojemu nejmin 15 :mrgreen: ale zesiluje si to kdyz je sam jinak mame kompromis pro oba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.11.16 05:12

@Attila8 mam to tak po narozeni dcery, takze uz dele nez osm let. Predtim mi nevadilo nic a zadne zvuky, ted slysim vse, presne jak ty pises. Spunty do usi mi nepomahaji, proste holt jsem se s tim smirila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
19.11.16 12:31

Já to mám stejně, slyším všechno - i že se dcera v noci převalí v postýlce přes dvoje zavřené dveře :roll: začalo mi to po porodu staršího syna, myslela jsem si, že to asi souvisí nějak s mateřstvím, že se zbystří sluch… špunty jsem zkoušela, ale bolí mě z nich uši, ach jo :-( dříve ještě na vš jsem spala klidně, i když jsme měli na pokoji mejdan a rozsvícené světlo, člověk si nějak zvykl :mrgreen: škoda, že to nejde vrátit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
19.11.16 23:36

@Inaris jo je to peklo :zed: :roll: vadí mi i klikání myši, máme proto ty bezhlučné. Až nám odejdou noťasy, budu muset pořídit ty s tlumenou kláveskou. Je to děs :mrgreen: a žij s takovým člověkem :mrgreen: vždycky když se doma přeme o nějakém zvuku, vzpomenu si na Lucy z Coppolova Draculy, jak po kousnutí říká, že slyší dupat myši. Tak nevím, jestli mi brzy nevyraší tesáky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí