Extrémně slyším - vnímám

49159
18.11.16 21:52
@Attila8 píše:
Ahoj lidičky, chci se zeptat máte někdo podobný problém že slyšíte víc než ostatní? S tímto bojuji ccelý život a už jsem zoufalá. Všechno moc slyším, sedím v obýváku slyším venku auto, ležím v posteli manžel funí, pes v obýváku zatřepe hlavou, o ddvě ulice kokrhá kohout atd… Prostě strašně to vnímám, dostala jsem se do stadia kdy mě jakýkoliv zvuk šíleně vytáčí! V noci nemůžu spát, protože mě vzbudí i to když se nám sepne topení, prostě hrůza! Potom jsem nervní a startuju na drc, co s tím? :( :zed:
špunty do uší? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21593
18.11.16 21:57

Ja to mam taky tak… mam nejradsi ticho a u mne to jde dokonce tak daleko, ze mi vadi hudba, kdyz hraje delsi dobu.

U mne to ale nejspise souvisi s lehkou formou autizmu, kterou mam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
18.11.16 22:00

@Attila8 taky doporučuju špunty do uší, mám své oblíbené a super!…používám je nejen na spaní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9336
18.11.16 22:00

@Attila8 To je těžký radit. Asi smířit se s tím? Já zas nevnímám, hlava v oblacích, když si něco v hlavě přemýlám, tak se nechám pohltit tak, že nejen, že nevnímám svět okolo, ale ani neslyším, když mluví někdo přímo na mě. Tohle znáš? https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
18.11.16 22:07

Radu asi nemám, ale ano, mám to stejně. Manžel tvrdí, že by mě vzbudil i špendlík o podlahu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
18.11.16 22:08

Chtěla jsem se zeptat, jestli nejsi autista.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
18.11.16 22:13

@Attila8 Mám to samé, doma se vzbudím při všem, dovolenou vybírám na samotě. Soused si pustí po půlnoci techno a jsem vzhůru z ulice jen já a to klidně celou noc (navíc pak volám policii :roll: ). Topení - klasika, slyším taky. Proto mám v ložnici zimu… Usnu až usne celá rodina… A ještě k tomu učím, slyším vše, mívám z toho dost často migrény. Manžel toho slyší tak polovinu a musí se soustředit. Každého jen napomínám a rozhodně nejezdím na akce s dětmi. Doufám, že jsem ti tím udělala radost, že je na tom někdo stejně ne-li hůře :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
18.11.16 22:51

Ahoj, no tak me treba hluk pres den nevadi, pokud tedy nechci nahodou spat z nejakeho duvodu.
Ja potrebuji uplny klid na spani, takze ted spim se spunty v usich, ale bohuzel i pres ne slysim ale dokazu s nemi aspon spat…
Ja jsem nikdy nemela se spankem problem, dokud nezazila opravdu velky stres a to mi asi zpusobilo problem se spankem…
Mela jsem obdibi kdy jsem byla opravdu zoufala a zla na vsechny okolo…ale zacla jsem pouzivat spunty a zacali se to zlepsovat…dokonce se nekdy povede ze usnu bez nich :-) ale v puli noci me neco vzbudi a musim si je dat abych spala dal…
Pro me nehorsi zvuk je manzelivo chrapani a takove to protivne funeni…
Proste pro me je dulezite ke spanku ticho a tma a jsem spokojena :-)
Nevihoda co je ze me nekdy ze spuntu boli usi :-(
Jsem rada ze nejsem jedina co slysi vsechno i to co nechce ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
18.11.16 23:12

Já už spím tři roky se špuntama v uších, slyšela jsem uplně vše a nemohla usnout a pak jsem třeba zjistila, že je šest hodin ráno a já ještě neusnula na tvrdo, protože vše slyším a budí mě to. Mě vzbudilo vše i když malá se otočila v posteli ve vedlejší místnosti, jak zašuchala peřinou. Ale to jsem slyšela jdn já, všichni ostatní spaly, jak dřeva. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.11.16 23:16

Mam to stejny. Zrovna slysim z vedlejsi mistnosti sumeni notebooku a nahanim manzela, at uz to vypne. Jinak neusnu :roll:.
U nasich na vesnici vstavam za kuropeni, maji drubez, a to je mor :mrgreen:
V noci, kdyz chodi ozralove z hospody, tak bych vrazdila.
Takze to znam, lec neporadim. Ja bych si spunty do usi nedala, bala bych se, ze se pak neprobudim, kdyby se neco delo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.11.16 23:18

Jo a kdyz jsem sama doma, tak mam nejradsi ticho, maximalne potichoucku radio. Ale ne moc pisnicek, spis radiozurnal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.11.16 23:21

Já slyším i to jak malý ve vedlejší místnosti dýchá. Mám to po porodu. Brzy jsem zjistila, že monitor dechu není potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.11.16 23:24
@Lynette píše:
Já slyším i to jak malý ve vedlejší místnosti dýchá. Mám to po porodu. Brzy jsem zjistila, že monitor dechu není potřeba.

Monitor dechu je maminka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
19.11.16 00:03

Mám to taky tak. Hlasitější zvuky mě i „bolí“, jsou mi hrozně nepříjemné. Potřebuju mít rádio nebo TV mnohem méně nahlas, než muž, který to pak zase pořádně neslyší. Vadí mi ťukání do klávesnice, zní mi to agresivně. Vadí mi hučení větráku počítače, je to obtěžující zvuk, který přehlučí tolik potřebné ticho. Když se baví lidi na ulici, slyším i přes zavřená okna co říkají. Vadí mi, když někdo funí, vadí mi zvuky jídla. Je to hrozné, žeru tím ostatní, ale nejvíc ze všeho to samozřejmě žere a omezuje mě. Snažím se nic neříkat a prostě odcházím stranou, ale ne vždy to jde.
Se špunty jsem spala asi 3/4 roku v kuse, ale nakonec jsem měla uši tak rozedřené, že už je používám jen, když někdo chrápe, nebo jsem v nějakém nervovém vypětí a bez absolutního ticha bych neusla (používám měkké pěnové earsoft). Co mám syna jsem je asi nepoužila.
Obecně mám větší citlivost, říká mi to i zubařka :mrgreen: ne že bych u ní dělala nějaké scény, ale reaguju na poklepový test i při anestezii, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
19.11.16 00:40

Taky vsechno vic vnimam, slysim…ale nevadi mi to… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie