Extrémní pokles AMH během roku

Anonymní
22.8.24 14:03

extrémní pokles AMH během roku

Ahoj holky,

už jsem diskusi založila, ale nebyla jsem si jistá jednotkami a tak jsem zkusila převod mmol/l na ng/ml a už vím, že mé hodnoty opravdu během 14 měsíců spadly o 1.31 ng/ml
z loňských 2,58 na dnešních 1.27 ng/ml
Extrémní propad, který je mimo normální ubývání tohoto hormonu.
Takže prosím, co mám dělat.
Gynekolog je jasná volba, ale než se tam dostanu, tak možná nějaké zkušenosti prosím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2288
22.8.24 14:42
@Anonymní píše: Více

Hladina AMH přímo souvisí s množstvím folikulů ve vaječnících, s jejích ubýváním klesá hladina AMH, přičemž podle dostupných zdrojů je množství folikulů dané a nové se netvoří. Tedy jediné, co se s tím dá dělat je odborné vyšetření, proč vám ubývají rychleji, než by měly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27702
22.8.24 14:51

Jedna diskuze nestačí? Jsi tím totálně posedlá, nevím proč čekáte na snažení další dva měsíce úplně zbytečně jsi stará tak začněte co nejdřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neznámá 19
22.8.24 14:58

@ka2ka

Docela krutý ne?

Stejně tady nic nevykoumá, s takovými problémem pomůže jen specializované pracoviště.. :nevim: a evidentně už to řeší nebo kde vzala ty jednotky…

• Citovat
  • Upravit
27702
22.8.24 15:00
@Neznámá 19 píše: Více

hele v minulé diskuzi jí radili a dobře at se začnou snažit že bez caru to může klidně vyjít no ona neustále dokola tralala že ten pokles a pokles a pokles ježiš do těla nikdo nevidí může to vyjít na první dobrou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.24 15:11

Protože nemůžeme se začít snažit dříve než v listopadu. Opravdu to nejde. Kdyby to šlo, byla bych ráda nejde to.

• Citovat
  • Upravit
Neznámá 19
22.8.24 15:16

A můžu vědět důvod proč až v listopadu? To mi přijde úplný nesmysl! A myslím že vás gyndař vám asi také styk nezakázal :think:

• Citovat
  • Upravit
Neznámá 19
22.8.24 15:19

Jo já mam známejch kolem sebe, jedna se snaží o mimi už více než 2 roky, všechny možné pokusy a nic a i přez to že to vypadá že má jen jeden funkční vaječník, zkoušejí i přez umělé a podobně… Ale zkoušejí i oni protože nikde není napsáno že se to nemůže stát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.24 15:49

Protože tady partner není.

• Citovat
  • Upravit
Neznámá 19
22.8.24 15:58

No tak to je blbé, v tom případě. Je to boj na čas..jelikož přijdete o čtvrt roku snažení.. :nevim: pak můžou být měsíce bez ovulace apod.. vlastně nevím co pak tady chcete řešit :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.24 16:12

Září a říjen, to jsou dva měsíce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.24 16:12
@ka2ka píše: Více

A že Tě to tak rozčiluje? To pro změnu nechápu já a zakladatelku chápu. Píšeš docela vzrusenym stylem :* Informace nemáš, přesto soudíš. Chováš se jako EQ buran.

Zakladatelko, v 28 jsem měla hodnotu kolem 0,97. Otěhotněla jsem v 5 cyklech 3×, 1× biochemické, 1× anembryomola, 1× se narodil starší syn.

V 34 hodnota AMH kolem 0,47. Nekleslo tak rychle jako Tobě. Ale to jsem otěhotněla po třech měsících snazení a donosila 2. dítě.

Tématu AMH jsem se docela věnovala, také mě to strašilo, nějak jsem však došla k závěru, že pokud hodnoty nejsou v rozmezí nazývaném „velmi nízké“, ale nízké, není to žádná tragédie, nemusí to být problém pro přirozené početí, tenkrát se mi k tomu i vyjádřili i odborníci. Ovšem ne ti z CAR - tam jsem šla těhotná (netušila jsem) a oni klidně řekli, že neotehotnim nikdy. Chtěli zdimat peníze.

Dočetla jsem se, že rychleji může klesat u endometriózy. Mám nižší hladiny než většina žen mého věku. A endometriózu skutečně mám.

Teď už to asi těžko rozlouskneš, ten pokles je podivný, až bych sazela na rozdílné metody obou laboratorí. Zkusila bych za půl roku znova do jedné z těch dvou. I tak je ta hodnota na 37 let hezká.

A až se partner vrátí, přeji, ať se vám během prijemnych chvilek brzy zadari :srdce: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.24 16:15

Jako když se nebudeme snažit tyto dva měsíce, tak pak to můžeme rovnou zabalit?
To víš, ze bych raději tyto dva měsíce i ty předchozí zkoušela
ale nejde to

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.24 16:54

Moc děkuji za empatický příspěvek.
Velmi si toho vážím
a uvidíme
s CAR pravděpodobně spolupracovat budeme co nejdříve
ale třeba se zadaří i přirozeně :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Neznámá 19
22.8.24 17:00
@Anonymní píše: Více

No tak pokud nepřijede hned prvního v Listopadu tak můžete propásnouti listopad.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa