Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Hladina AMH přímo souvisí s množstvím folikulů ve vaječnících, s jejích ubýváním klesá hladina AMH, přičemž podle dostupných zdrojů je množství folikulů dané a nové se netvoří. Tedy jediné, co se s tím dá dělat je odborné vyšetření, proč vám ubývají rychleji, než by měly.
Jedna diskuze nestačí? Jsi tím totálně posedlá, nevím proč čekáte na snažení další dva měsíce úplně zbytečně jsi stará tak začněte co nejdřív
Docela krutý ne?
Stejně tady nic nevykoumá, s takovými problémem pomůže jen specializované pracoviště..
a evidentně už to řeší nebo kde vzala ty jednotky…
@Neznámá 19 píše: Více
hele v minulé diskuzi jí radili a dobře at se začnou snažit že bez caru to může klidně vyjít no ona neustále dokola tralala že ten pokles a pokles a pokles ježiš do těla nikdo nevidí může to vyjít na první dobrou ![]()
Protože nemůžeme se začít snažit dříve než v listopadu. Opravdu to nejde. Kdyby to šlo, byla bych ráda nejde to.
A můžu vědět důvod proč až v listopadu? To mi přijde úplný nesmysl! A myslím že vás gyndař vám asi také styk nezakázal ![]()
Jo já mam známejch kolem sebe, jedna se snaží o mimi už více než 2 roky, všechny možné pokusy a nic a i přez to že to vypadá že má jen jeden funkční vaječník, zkoušejí i přez umělé a podobně… Ale zkoušejí i oni protože nikde není napsáno že se to nemůže stát.
No tak to je blbé, v tom případě. Je to boj na čas..jelikož přijdete o čtvrt roku snažení..
pak můžou být měsíce bez ovulace apod.. vlastně nevím co pak tady chcete řešit ![]()
@ka2ka píše: Více
A že Tě to tak rozčiluje? To pro změnu nechápu já a zakladatelku chápu. Píšeš docela vzrusenym stylem
Informace nemáš, přesto soudíš. Chováš se jako EQ buran.
Zakladatelko, v 28 jsem měla hodnotu kolem 0,97. Otěhotněla jsem v 5 cyklech 3×, 1× biochemické, 1× anembryomola, 1× se narodil starší syn.
V 34 hodnota AMH kolem 0,47. Nekleslo tak rychle jako Tobě. Ale to jsem otěhotněla po třech měsících snazení a donosila 2. dítě.
Tématu AMH jsem se docela věnovala, také mě to strašilo, nějak jsem však došla k závěru, že pokud hodnoty nejsou v rozmezí nazývaném „velmi nízké“, ale nízké, není to žádná tragédie, nemusí to být problém pro přirozené početí, tenkrát se mi k tomu i vyjádřili i odborníci. Ovšem ne ti z CAR - tam jsem šla těhotná (netušila jsem) a oni klidně řekli, že neotehotnim nikdy. Chtěli zdimat peníze.
Dočetla jsem se, že rychleji může klesat u endometriózy. Mám nižší hladiny než většina žen mého věku. A endometriózu skutečně mám.
Teď už to asi těžko rozlouskneš, ten pokles je podivný, až bych sazela na rozdílné metody obou laboratorí. Zkusila bych za půl roku znova do jedné z těch dvou. I tak je ta hodnota na 37 let hezká.
A až se partner vrátí, přeji, ať se vám během prijemnych chvilek brzy zadari
![]()
Jako když se nebudeme snažit tyto dva měsíce, tak pak to můžeme rovnou zabalit?
To víš, ze bych raději tyto dva měsíce i ty předchozí zkoušela
ale nejde to
Moc děkuji za empatický příspěvek.
Velmi si toho vážím
a uvidíme
s CAR pravděpodobně spolupracovat budeme co nejdříve
ale třeba se zadaří i přirozeně ![]()
@Anonymní píše: Více
No tak pokud nepřijede hned prvního v Listopadu tak můžete propásnouti listopad.. ![]()
Ahoj holky,
už jsem diskusi založila, ale nebyla jsem si jistá jednotkami a tak jsem zkusila převod mmol/l na ng/ml a už vím, že mé hodnoty opravdu během 14 měsíců spadly o 1.31 ng/ml
z loňských 2,58 na dnešních 1.27 ng/ml
Extrémní propad, který je mimo normální ubývání tohoto hormonu.
Takže prosím, co mám dělat.
Gynekolog je jasná volba, ale než se tam dostanu, tak možná nějaké zkušenosti prosím