Fajn brigáda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kobliha51
5.10.16 15:01
@Keltka píše:
@Kobliha51 vycházela jsem z toho, že tu autorka psala, že její manžel z toho nadšený není, tak mu to asi nevyhovuje…, samozřejmě-jsou to jeho děti, ale je to větší zátěž být na děti sám-vím o tom své, když můj muž musel dělat šichty navíc a já jsem byla sama doma s dítětem i po večerech (nejen celý den). Po delší době je člověk pěkně unavený…zvláště pokud je to dlouhodobé a nepomůžou rodiče (myslím jako prarodiče dětí) - ano 4000,– jsou dost, jen on zmínil, že to je málo, z toho usuzuji, že má asi vysoký příjem, jinak by to tak nebral.

Já nejsem nadšená z nakupování jídla a vaření, uklízení atd. a taky to dělám. Protože je to nutné. Pánové často dělají jen to, co je baví a nebo jsou za to peníze. To bych si s nimi klidně vyměnila. Člověk v životě musí velmi často dělat i to, z čeho není nadšený.

PS: otec dětí je učitel

Příspěvek upraven 05.10.16 v 15:03

• Citovat
  • Upravit
561
5.10.16 15:02

no nechápu proč by měl nad tím někdo plakat

@Kobliha51 píše: Člověk by fakt nad ním zaplakal…

nevidím na tom nic špatného, jako maminka se věnuje dětem během dne, ne? nebo mi něco uniklo? a pracovat chce jen po večerech, pár hodin, kdy se jim může věnovat otec, tak na tom nevidím nic…, pokud to není 7 dní v týdnu a tráví spolu také nějaké večery, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
5.10.16 15:03

:-)

@Kobliha51 no přesně, někdy bych chtěla vidět chlapa na mateřské - oni by chtěli mít to „volno“, a pak bych je chtěla vidět, kdyby museli sami kojit a nemohli by se pořádně vyspat, kolik by toho přes den stihli… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
5.10.16 15:05

jj

@Ráchelia píše:
Mně to doma i baví, nutně jít nepotřebuju, děti si užívám a je nám spolu fajn :) ale jde o mé místo po mateřské- o jeho udržení, neměla bych se kam vrátit… Peníze do rodinného rozpočtu se také hodí.
Já se právě spíš nemůžu rozhodnout zda jít od 1.5 letého nebo si jej užít a pak případně hledat jiné místo…

tak v tomto případě je asi lepší si toho 1,5 letého užít, a pak si hledat novou práci… :srdce: - žádná práce ti čas s tvým chlapečkem nevynahradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
5.10.16 16:03

@Keltka Děkuju, už to řeším 14 dnů a pořád nevím. Většina radí - zkusit práci.
Srdce chci být s ním, rozum velí do práce. Jsi úplně první s touto radou.
(a já se bojím toho, abych nepromarnila šanci s prací a pak se po mateřské netloukla do hlavy, že jsem to měla vzít).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
5.10.16 16:09
@Keltka píše:
@Kobliha51 vycházela jsem z toho, že tu autorka psala, že její manžel z toho nadšený není, tak mu to asi nevyhovuje…, samozřejmě-jsou to jeho děti, ale je to větší zátěž být na děti sám-vím o tom své, když můj muž musel dělat šichty navíc a já jsem byla sama doma s dítětem i po večerech (nejen celý den). Po delší době je člověk pěkně unavený…zvláště pokud je to dlouhodobé a nepomůžou rodiče (myslím jako prarodiče dětí) - ano 4000,– jsou dost, jen on zmínil, že to je málo, z toho usuzuji, že má asi vysoký příjem, jinak by to tak nebral.

je to o 2 kč na hodinu víc než minimální mzda. Takže plat je to ubohej, ale to zase vynahrazuje dobrá pracovní doba… teda záleží na tom kolik času a peněz do ní projede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
5.10.16 16:15
@Keltka píše:
@Kobliha51 no přesně, někdy bych chtěla vidět chlapa na mateřské - oni by chtěli mít to „volno“, a pak bych je chtěla vidět, kdyby museli sami kojit a nemohli by se pořádně vyspat, kolik by toho přes den stihli… :nevim:

tak se podívej na emimino je nás hned několik. A co je jednodušší polospící přitisknout dítě k prsu a to za chvíli usne, nebo vstát a jít vařit, nebo ohřívat mléko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
5.10.16 17:05
@Keltka píše:
ano 4000,– jsou dost, jen on zmínil, že to je málo, z toho usuzuji, že má asi vysoký příjem, jinak by to tak nebral.

Možná jako suma jo, ale při 10-12 večerech za 60,– to zase tolik není ;)
Ty možná vidíš jen tu částku jako celou, ale o tom to není. Je to minimum, i když údajně za nic nedělání. To se potom muži nedivím, že ty jdeš koukat na film a on se má starat o děti. Kdyby v tom byla potřeba financí, věřím, že třeba bude ochotnější.

A že má hlídat babička, která taky pracuje - opět se nedivím, že nechce. Muži se po práci nechce, babičce se chtít má?

Zkusila bych tedy ještě hledat kompromis - třebe méně večerů v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
5.10.16 18:15

Já ti fandím zakladatelko, on by si to tvůj chlap nejraději představoval, tak že budeš sedět na pr*eli a starat se o děti (+ o něj) a on bude mít klid.

• Citovat
  • Upravit
5.10.16 20:35

@blabla123 diky moc. Dneska byl zase v pohode. Prej snad to vydrzi nase manzelstvi rikal, ale smal se u toho

Jinak jsem mu dneska dala volny listek. Takze sel do kina na sirotcinec :mrgreen: zitra ma cely den volno holky beru k nasim. A v patek mam kino ja ale pracovne. :D takze se uvidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
5.10.16 21:51

Chudák pan učitel po pár hodinách denně v práci…dej mu dítě a hotovo :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.16 22:06

@JanaStey děti dvě :mrgreen: jsou to ale draci. tak kupříkladu. šel do kina na 18 hodinu. tak jsem začala dělat štrůdl. Starší mi píchala do rozválenýho těsta mladší mezitím vzala ze skříně kolínka a rozsypala ja, starší si vzala mističky a rozsypaný kolínka přesunula z kuchyně do děcáku, ložnice a koupelny, takže jsem šlapali po kolínkách. šla jsem je uklidit. Mezitím mi vzali kus těsta (větší kus těsta) a hráli si s ním. samozřejmě těsto rozpatlaný úplně všude. Uklízím těsto a posílám je umýt… v koupelně opět jak když vybuchne bomba :mrgreen: nakonec se povedlo. chlap přišel děti v postýlce. pro něj nachystanej čaj a štrůdl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
6.10.16 14:23
Tak já jezdím autem, většinou ne sama. K nám stejně noční busy nejezdí :). Konec neznámý, ale za čas se to už dá velmi dobře odhadnout. A směna 4h má výhodu, že jsem třeba ve 3 doma a ještě se trochu vyspím.
Za mě tedy Dantem ano, ale nikomu to nenutím ;)
@zvidavajanca píše:
DANTEM nedoporučuji. Směny jsou krátké (třeba jen 4 hodiny), čas na cestě proplácen mizerně. Konec neznámý (takže nějaký spoleh na noční busy fakt ne a do ranních odjedů dlouho), vhodné jen když jedeš autem (což se nevyplatí) nebo to máš kousek od místa srazu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
8.10.16 15:57

@guelder
Jasně, je to tvoje věc. Ono taky záleží kolik km najedeš na místo srazu.

Směny často neměly ani ty 4 hodiny, některé byly i jen na dvě - to už se dojíždět opravdu nevyplatí! A pokud (i k té 4h směně, které byly snad nejdelší) přidá člověk cestu Brno - Pardubice rychlostí autobusu (2 hodiny podle map 144 km) a za to dostane 50halířů na km tedy 144,– za více než 4 hodiny na cestě (v nejlepším 36,–/h!! bída!!). Takže i za 8 hodin v práci si vyděláš průměrně 63,–/h tak je to teda práce za všehcny prachy a ještě v noci.
Všechny cesty na sever vycházely takto mizerně a jezdilo se tam často.

Další věc je přidělování směn - ty jim dáš časy a můžou si s tebou dělat co chtějí - ty můžeš směnu zrušit do určitého termínu (2 dny až týden předem), oni (bez jakéhokoli nároku na cokoliv) knidně v ten den :) Často se mi stalo, že jsem za měsíc zadala 10 možností a dostala 3 směny.

K tomu směny jsou pod 4 firmama (na 4 DPP), takže minimálně ve třech daníš (můžeš teda v dalším roce žádat vratku daně).

DANTEM byl dřív skvělá firma a dobrá práce - směny měly 6 hodin minimálně, 8 hodin zcela běžně, občas se to natáhlo i na 10 či 12. Zaměstnanci byli dlouhodobí, když byl nábor, tak jednou za čas. Teď i podle rychlsoti růstu ID pracovníků zjistíš, že je jich tolik a fluktuace veliká. I toto o firmě, potažmo práci vypovídá.

Z tohoto důvodu a důvodu chování k zaměstnancům nedoporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
10.10.16 10:02

@zvidavajanca Částečně souhlasím…minimálně s tím, že dřív to bylo lepší :).A ano, ID rostou raketovým tempem..
Jinak já stejně musím každý rok podat daňové přiznání, takže daně se mi vrátí. Čas na cestě je trochu otrava, ale zpátky spím, což při cestě z běžné noční za volantem nehrozí :). Potvrzeno mám tak 90 % směn, co jsem chtěla, některé měsíce všechny.
Závěr- já můžu pracovat jen v noci, nepravidelně a nejlépe ne úplně do rána. Na každou brigádu bych stejně musela autem, tady u nás práce není. Jezdí nás víc, náklady na cestu se dělí. Pro mě tedy aktuálně nejlepší možná brigáda. Neříkám ideální :lol: a neříkám pro každého.
Ty ještě v Dantemu pracuješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat