Fajn brigáda
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
no nechápu proč by měl nad tím někdo plakat
@Kobliha51 píše: Člověk by fakt nad ním zaplakal…
nevidím na tom nic špatného, jako maminka se věnuje dětem během dne, ne? nebo mi něco uniklo? a pracovat chce jen po večerech, pár hodin, kdy se jim může věnovat otec, tak na tom nevidím nic…, pokud to není 7 dní v týdnu a tráví spolu také nějaké večery, tak proč ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
:-)
@Kobliha51 no přesně, někdy bych chtěla vidět chlapa na mateřské - oni by chtěli mít to „volno“, a pak bych je chtěla vidět, kdyby museli sami kojit a nemohli by se pořádně vyspat, kolik by toho přes den stihli… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jj
@Ráchelia píše:
Mně to doma i baví, nutně jít nepotřebuju, děti si užívám a je nám spolu fajnale jde o mé místo po mateřské- o jeho udržení, neměla bych se kam vrátit… Peníze do rodinného rozpočtu se také hodí.
Já se právě spíš nemůžu rozhodnout zda jít od 1.5 letého nebo si jej užít a pak případně hledat jiné místo…
tak v tomto případě je asi lepší si toho 1,5 letého užít, a pak si hledat novou práci…
- žádná práce ti čas s tvým chlapečkem nevynahradí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keltka Děkuju, už to řeším 14 dnů a pořád nevím. Většina radí - zkusit práci.
Srdce chci být s ním, rozum velí do práce. Jsi úplně první s touto radou.
(a já se bojím toho, abych nepromarnila šanci s prací a pak se po mateřské netloukla do hlavy, že jsem to měla vzít).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keltka píše:
@Kobliha51 vycházela jsem z toho, že tu autorka psala, že její manžel z toho nadšený není, tak mu to asi nevyhovuje…, samozřejmě-jsou to jeho děti, ale je to větší zátěž být na děti sám-vím o tom své, když můj muž musel dělat šichty navíc a já jsem byla sama doma s dítětem i po večerech (nejen celý den). Po delší době je člověk pěkně unavený…zvláště pokud je to dlouhodobé a nepomůžou rodiče (myslím jako prarodiče dětí) - ano 4000,– jsou dost, jen on zmínil, že to je málo, z toho usuzuji, že má asi vysoký příjem, jinak by to tak nebral.
je to o 2 kč na hodinu víc než minimální mzda. Takže plat je to ubohej, ale to zase vynahrazuje dobrá pracovní doba… teda záleží na tom kolik času a peněz do ní projede.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keltka píše:
@Kobliha51 no přesně, někdy bych chtěla vidět chlapa na mateřské - oni by chtěli mít to „volno“, a pak bych je chtěla vidět, kdyby museli sami kojit a nemohli by se pořádně vyspat, kolik by toho přes den stihli…
tak se podívej na emimino je nás hned několik. A co je jednodušší polospící přitisknout dítě k prsu a to za chvíli usne, nebo vstát a jít vařit, nebo ohřívat mléko?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Keltka píše:
ano 4000,– jsou dost, jen on zmínil, že to je málo, z toho usuzuji, že má asi vysoký příjem, jinak by to tak nebral.
Možná jako suma jo, ale při 10-12 večerech za 60,– to zase tolik není ![]()
Ty možná vidíš jen tu částku jako celou, ale o tom to není. Je to minimum, i když údajně za nic nedělání. To se potom muži nedivím, že ty jdeš koukat na film a on se má starat o děti. Kdyby v tom byla potřeba financí, věřím, že třeba bude ochotnější.
A že má hlídat babička, která taky pracuje - opět se nedivím, že nechce. Muži se po práci nechce, babičce se chtít má?
Zkusila bych tedy ještě hledat kompromis - třebe méně večerů v práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já ti fandím zakladatelko, on by si to tvůj chlap nejraději představoval, tak že budeš sedět na pr*eli a starat se o děti (+ o něj) a on bude mít klid.
- Citovat
- Upravit
@blabla123 diky moc. Dneska byl zase v pohode. Prej snad to vydrzi nase manzelstvi rikal, ale smal se u toho
Jinak jsem mu dneska dala volny listek. Takze sel do kina na sirotcinec
zitra ma cely den volno holky beru k nasim. A v patek mam kino ja ale pracovne.
takze se uvidi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chudák pan učitel po pár hodinách denně v práci…dej mu dítě a hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JanaStey děti dvě
jsou to ale draci. tak kupříkladu. šel do kina na 18 hodinu. tak jsem začala dělat štrůdl. Starší mi píchala do rozválenýho těsta mladší mezitím vzala ze skříně kolínka a rozsypala ja, starší si vzala mističky a rozsypaný kolínka přesunula z kuchyně do děcáku, ložnice a koupelny, takže jsem šlapali po kolínkách. šla jsem je uklidit. Mezitím mi vzali kus těsta (větší kus těsta) a hráli si s ním. samozřejmě těsto rozpatlaný úplně všude. Uklízím těsto a posílám je umýt… v koupelně opět jak když vybuchne bomba
nakonec se povedlo. chlap přišel děti v postýlce. pro něj nachystanej čaj a štrůdl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě tedy Dantem ano, ale nikomu to nenutím
@zvidavajanca píše:
DANTEM nedoporučuji. Směny jsou krátké (třeba jen 4 hodiny), čas na cestě proplácen mizerně. Konec neznámý (takže nějaký spoleh na noční busy fakt ne a do ranních odjedů dlouho), vhodné jen když jedeš autem (což se nevyplatí) nebo to máš kousek od místa srazu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@guelder
Jasně, je to tvoje věc. Ono taky záleží kolik km najedeš na místo srazu.
Směny často neměly ani ty 4 hodiny, některé byly i jen na dvě - to už se dojíždět opravdu nevyplatí! A pokud (i k té 4h směně, které byly snad nejdelší) přidá člověk cestu Brno - Pardubice rychlostí autobusu (2 hodiny podle map 144 km) a za to dostane 50halířů na km tedy 144,– za více než 4 hodiny na cestě (v nejlepším 36,–/h!! bída!!). Takže i za 8 hodin v práci si vyděláš průměrně 63,–/h tak je to teda práce za všehcny prachy a ještě v noci.
Všechny cesty na sever vycházely takto mizerně a jezdilo se tam často.
Další věc je přidělování směn - ty jim dáš časy a můžou si s tebou dělat co chtějí - ty můžeš směnu zrušit do určitého termínu (2 dny až týden předem), oni (bez jakéhokoli nároku na cokoliv) knidně v ten den
Často se mi stalo, že jsem za měsíc zadala 10 možností a dostala 3 směny.
K tomu směny jsou pod 4 firmama (na 4 DPP), takže minimálně ve třech daníš (můžeš teda v dalším roce žádat vratku daně).
DANTEM byl dřív skvělá firma a dobrá práce - směny měly 6 hodin minimálně, 8 hodin zcela běžně, občas se to natáhlo i na 10 či 12. Zaměstnanci byli dlouhodobí, když byl nábor, tak jednou za čas. Teď i podle rychlsoti růstu ID pracovníků zjistíš, že je jich tolik a fluktuace veliká. I toto o firmě, potažmo práci vypovídá.
Z tohoto důvodu a důvodu chování k zaměstnancům nedoporučuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zvidavajanca Částečně souhlasím…minimálně s tím, že dřív to bylo lepší
.A ano, ID rostou raketovým tempem..
Jinak já stejně musím každý rok podat daňové přiznání, takže daně se mi vrátí. Čas na cestě je trochu otrava, ale zpátky spím, což při cestě z běžné noční za volantem nehrozí
. Potvrzeno mám tak 90 % směn, co jsem chtěla, některé měsíce všechny.
Závěr- já můžu pracovat jen v noci, nepravidelně a nejlépe ne úplně do rána. Na každou brigádu bych stejně musela autem, tady u nás práce není. Jezdí nás víc, náklady na cestu se dělí. Pro mě tedy aktuálně nejlepší možná brigáda. Neříkám ideální
a neříkám pro každého.
Ty ještě v Dantemu pracuješ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nejsem nadšená z nakupování jídla a vaření, uklízení atd. a taky to dělám. Protože je to nutné. Pánové často dělají jen to, co je baví a nebo jsou za to peníze. To bych si s nimi klidně vyměnila. Člověk v životě musí velmi často dělat i to, z čeho není nadšený.
PS: otec dětí je učitel
Příspěvek upraven 05.10.16 v 15:03