Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Chtěla bych se Vás zeptat. Před 3 týdny jsme měli s přítelem nechráněný pohl. styk. Asi za týden jsem dostala menstruaci (přesně na čas a neobvykle silnou, měla jsem i veliké cucky) zároveň s 1. dnem menstruace jsem si vzala první prášek HA. Prsa mě bolela jako normálně, ale po 4 dnech se bolest vyšplhala hodně vysoko, měla jsem natekla, bolavá a zvětšená prsa, teď je už nateklá nemám, jen bolavá. Na dvorcích se mi udělaly pupínky, nejsem si jistá jestli jsem je měla už před tím. Test jsem si dělala 2× po 16 dnech a dnes po 3. Týdnu. Pokaždé vyšel negativně, tak nevim jestli jsem těhotná nebo ne? (Každopádně vedlejsí účinky HA jsou právě tyto prsní příznaky i špinění, které jsem měla do nedávna). Včera jsem měla i bolavé břicho - zácpa a nadouklé.
Děkuji moc za odpověď!
Proč bys byla těhotná, když máš negativní test? Začala jsi brát antikoncepci, to s tělem zamává.
Protoze jeste nez jsem je brala tak jsme s pritelem nemeli zadnou ochranu.
To už by jsi o tom nejspíš věděla. Menstruaci jsi dostala, testy jsi měla negativní, těhotná nejsi.
Pokud vychází test negativně a MS dorazila, tak nejsi těhotná. Jen máš takovou reakci na antikoncepci.
Tak si udělej ještě test tak za týden a když vyjde taky negativní, tak asi fakt těhotná nejseš… všechny ty příznaky máš díky nasazené HA a taky díky černému svědomí
@Krityn píše:
Protoze jeste nez jsem je brala tak jsme s pritelem nemeli zadnou ochranu.
no tak menstruace a negativní test (po třech týdnech od styku) je celkem spolehlivé potvrzení toho, že těhotná nejsi
„Příznaky“ bych připisovala HA.
Jak radí holky, udělala bych ještě eden tak za 14 dní, ale buď klidná. Moje tělo se chová jako těhotné při každé ovulaci a 2 dny před každou menstruací. Až po dětech teda, ale to je tím, že neberu prášky
Nboj nic, to je fakt tou HA.
@Krityn vem to obyčejným selským rozumem. Bereš HA, měla jsi menstruaci a několik negativních testů. Pravda měla jsi i nechráněný sex, ale myslím, že šance na těhotenství je v tvým případě mizivá. Pokud si nejsi jistá vyčkej do další menstruace a ta pokud nepřijde, tak si dojdi krev.
To že tě tentokrát bolela prsa víc a menstruace byla silnější nemusí nic znamenat. Jednou za čas se to prostě může stát.