Fallotova tetralogie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2346
13.1.12 03:02
:srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
13.1.12 03:03
:srdce: :srdce: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.12 07:30
Melisska píše:
Ano byla tam v červnu.Je moje nejkrásnější sluníčko, děkuji :D jste asi sestřička z ARO???Moc vám všem z ARO děkuji že jste se mi o ni tak krásně postarali :potlesk: Kalvodová

Ano, ale už tam nepracuji, byl to strašný „záhul“ na psychiku a protože plánuji také mít děti, tak po tom, co jsem tam viděla už bych je také nemusela chtít. To co tam člověk vidí, hrůza. Nejhorší je utrpení těch rodičů. Ale na mini Mellisku s velkýma kukadlama asi jen tak nezapomenu… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.12 07:32

Když sem občas o Mellisce něco písnete budu ráda, kolikrát já přemýšlela co s ní je a není. Pamatuji si každé dítě, co mi tam prošlo rukama a člověka to tak nějak zajímá…díky ;)

• Citovat
  • Upravit
5
13.1.12 11:03

To vás chápu, s těmi dětmi je to hodně psychická zátěž na člověka. je hrozné že děti jsou na tom vždy nejhůř, ale jsou to obdivuhodní malí lidičky kteří strašně bojují.Přeji vám do plánování miminka všecičko nej a atˇ vše proběhne v klidu a bez komplikací, o malé budu dávat vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.1.12 11:07

Jé Melisska je krásná :kytka: Ty kukadla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.12 11:23
Melisska píše:
To vás chápu, s těmi dětmi je to hodně psychická zátěž na člověka. je hrozné že děti jsou na tom vždy nejhůř, ale jsou to obdivuhodní malí lidičky kteří strašně bojují.Přeji vám do plánování miminka všecičko nej a atˇ vše proběhne v klidu a bez komplikací, o malé budu dávat vědět :)

jejda ta vyrostla, byl to takovej hovňousek a tedka je větší. Kolik váží?

• Citovat
  • Upravit
43029
14.1.12 15:57

Na fotce vazne vypeda pekne, vazne ma jen neco pres dve kila a je na tom tak zle? Netroufla jsem si do diskuse napsat, aby to nevypadalo, ze pasu po senzacich, ale nemohla bys napsat, jakoze to ma chromozomalni aberaci? je mi moc lito, co sis musela prozit a co jeste prozivas, ale jsi skvela maminka a delas pro melissku vsechno, co muzes. Verim, z kazdy zivot, ktery projde po tomle svete, ma svuj smysl a zanecha svou stopu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3860
14.1.12 16:18

Držím palce vám oběma..melliska má krásná očička a ty jsi obrovsky silná… :hug: :srdce: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.1.12 17:09

Anonym-Melisska ted váží2450g, a měří 52cm,ono se to jenom zdá na fotce že je veliká.Bohužel v růstu se mi zarazila už v červenci a moc mi ani nepřibírala ani mlíčko infantrini nezabírá prostě nic a už jenom hubne,kůži na celým tělíčku má už zsvrklou jak je hubenoučká ale je to moc těžký se na ni dívat jak se mi ztrácí před očima a ještě k tomu ty bolesti v to jediný jsem doufala že mít nebude aspon ty bolesti ne také má játra už zvětšený a orgány o 3 cm a dělají se jí z jater boláky na ručičkách.ale musíme to ještě zvládnout a pak budu vědět že jí se už nikdy nic nestane a nic ji bolet nebude to je to nejdůležitější a jen díky ní to zvládám a zvládnu je moje vše

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.1.12 17:18

má 2450g a měří 52cm.Má chromosomální aberaci na chromozomu1 a je stím společně s chlapečkem z Japonska jediná, pak má fallotovu tetralogigi,tachykardii, srdeční apnoe,šelest na srdíčku, bradykardii, papa přes PEG, špatnou štítnou žlázu,zánět v očičkách,křeče a ještě má nemocné plíce,a jednu nostrilu má úzkou skoro neprůchozí.Nechápu to jak moc je silná a vím že nikdo z těch co jí znají nezapomenou nikdy dokázala toho za ten rok víc než kdokoliv jinej,pro mě je jedinečná a jsu poctěna že jsem někoho tak úžasného a silného poznala a vím že se mi to už nepodaří někoho takového poznat,a jako z pohledu matky jsem na ni nesmírně hrdá je moje vysněné dítě jak po fyzické stránce tak poté psychické, ale bohužel je to tak jak je a člověk musí bojovat a musí vše zvládnout a já se o to snažím a budu se snažit dál už jen kvůli ní protože si to opravdu zaslouží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
17.1.12 17:27

Jestli ma bolesti, mela by sis o neco na ne rict i za cenu, ze trebas bude vice spat - bolesti si drobecek urcite nezaslouzi. Moznosti jsou.
jsi moc statecna maminka, vlastne nevim, co ti mam prat - aby to moc dlouho netrvalo. Hlavne abyste se moc netrapily, ani jedna.
Ja vzudycky rikam, ze je dulezity, aby clovek byl dobry a stastny - potom je vsechno ostatni jedno. Dobrym clovekem ona urcite je, a stastna je nejspis taky, kdyz je u milovane maminky. tak jen zabojujte s temi bolestmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.1.12 10:11

bohužel na ty bolesti nám nic nemůžou dát kvůli tomu srdíčku a to tělíčko by to nesneslo.je strašně statečná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PeťulaDav.
27.2.12 11:11

můj příspěvek, snad pozitivní

Zdravím všechny maminky,
nejsem ani matka a ani nečekám dítě, ale tuhle vadu mám. V době, kdy jsem se narodila se tato vada nedala zjistit v těhotenství a tak to bylo pro moji mámu hrozná rána. Chtěl bych tímto příspěvkem jen všem říct, že se s touhle vadou dá normálně žít. Je mi 23 let a studuju vysokou školu. Měla jsem během života jen pár omezení, ale moji rodiče se ke mě naštěstí vždy chovali jako ke zdravé holčičce a to mi hodně pomohlo. Myslím si, že v dnešní době moderní medicíny s tím už není žádný problém. Pravidelně chodím na kontroly a různá vyšetření, ještě mě čeká jedna operace.. ale věřím, že to všechno zvládnu. Jednou bych taky ráda měla miminko a tak jsem moc ráda, že jsem potkala jednu paní se stejnou vadou, která má dva zdravé syny, to mi dalo naději, že i holky s takhle nemocným srdcem můžou mít normální rodinu…

Přeju všem maminkám hodně štěstí a pevné nervy… svoji mámě vděčím za hodně, že to se mnou nevzdala a byla pořád se mnou. Hlavně taky za to, jak skvělou výchovu mi dali rodiče. Hrozně mamku obdivuju za to, co vydržela, myslím, že pro mámu to musí být hrozný, daleko horší než pro mě samotnou.
Držím vám všem palečky!!! A zdravím miminka.. :srdce:
 Peťula

• Citovat
  • Upravit
Janca H.
8.3.12 19:41

Fallotova tetralogie a těhotenství

Zdravím Vás, hlavně PeťuluDav. Ráda bych se zeptala, kdy a na základě čeho Tě čeká další operace? S přítelem bychom rádi miminko, ale můj kardiolog mě od toho hodně zrazuje, vzhledem k tomu, že jsem, stejně jako ty, po F. tetralogii (první a zatím jediná operace proběhla, když mi bylo 5 let). Už 2 roky se bavíme o možné druhé operaci, ale letos mi zase řekl, že ještě není vhodná doba, že mám počkat, až se můj stav zhorší natolik, aby se srdce podruhé muselo operovat… Tak by mě zajímalo, kdo Tě ošetřuje a na základě čeho a kdy Ti operaci doporučili? Nerada bych totiž čekala X let a propásla tak šanci mít miminko. Vzhledem k tomu, že mi letos bude 28…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100