Fallotova tetralogie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7205
21.4.13 12:12

@Sandra752 děkuji za reakci..já se strašně bojím toho, co nás a hlavně prcka čeká, jsem z toho ještě dost v šoku, vím, že se operační postupy mění, v pátek máme konzultaci s kardioložkou..má přítel nějaké větší problémy nebo jako dítě měl? Samozřejmé je nějaké fyzické omezení a je to člověk od člověka a já si přeji, aby moje dítě bylo hlavně šťastné, spokojené a nějak moc netrpělo, jako každá máma..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
21.4.13 12:47

@nela2 Určitě dnes bude stav s touto vadou po operaci o mnoho lepší než při starém řešení před lety. V Motole máme opravdový machry, neboj, vše bude dobré. I když strach to je a bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
21.4.13 13:32

@nela2 určitě to bude dobré, neboj, tato vada je dobře řešitelná, ale to vám už určitě řekli a ještě do podrobna vysvětlí kardioložka. Já znám jednu spolužačku z VŠ, která se narodila s touto vadou v 70. letech minulého století, nebyla operována hned po porodu, ale asi až v jednom roce.Je úplně v pohodě, má 2 zdravé kluky, a pokud vím, není vůbec nijak limitována…Přeju hodně síly :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
21.4.13 16:18

Děkuji vám holky..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
21.4.13 17:43

Ahoj nelo!

Důležité je, že Fallotova tetralogie je vada, která se dá se řešit. ;) Není zrovna nejlehčí, ale dnešní medicína jí umí docela dobře korigovat.
Musím trochu uvést na pravou míru, jak to je s operací i tím, jestli miminko po porodu dostaneš nebo ne.

1. Neumím si představit, že by se Fallotova tetralogie dala operovat přes „pidi vpich“. To určitě ne.
Tolik medicína ještě rozhodně nepokročila (a kdo ví, jestli kdy pokročí).
TOF je komplexní vada a její korekce se provádí při mimotělním oběhu.
Nezlob se, že to říkám takhle (vím, že pidi vpich se poslouchá lépe), ale čím lépe budete na situaci připraveni, tím lépe jí zvládnete.

2. Pokud miminko nebude mít po porodu další problémy, tak ti ho úplně normálně dají. Možná ho budou chvíli monitorovat, pokud se bude adaptovat dobře, dostaneš ho na pokoj jako jiná miminka. ;)

Můj syn má Fallotovu tetralogii.
Byl operovaný v 9 měsících. Nemá téměř žádná omezení, je to veselý a živý kluk. (A nemá žádnou ošklivou jizvu, na hrudníku má slabou čárečku, které si na první pohled málokdo všimne. ;) I když já si myslím, že jizva je nepodstatná. )

Doporučuju tyhle stránky:
www.srdickari.cz

Přeji ti co nejpohodovější zbytek těhotenství a porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
21.4.13 17:54

@Sonule děkuji moc, určitě se nezlobím, jsem ráda za jakkoukoliv informaci a nemaluji si to růžově a snažím se sehnat co nejvíce informací, abych třeba věděla, na co se mám v pátek zeptat..
Jestli se ještě můžu zeptat, věděli jste o tom dopředu? Ptám se kvůli tomu, že jsem se dočetla, že je pak nejlepší rodit v Motole, kde jsou na to připraveni a vědí, co a jak..a chlapečkovi je teď kolik?
A hodně asi záleží na tom, jak moc úzká je ta plicnice, co jsem tak pochopila od doktorů, podle toho se pak všechno odvíjí..
Možná se ptám zmateně, zjistili jsme to v pátek a ještě jsem si to tak úplně nesrovnala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
21.4.13 18:54

Ptej se na cokoliv. ;)
My o tom před porodem nevěděli. V tom to bylo jednodušší a jistě jsme si ušetřili spoustu testů a vyšetření.
Takže já rodila úplně normálně v menší porodnici, přišli na to během noci po porodu (syn se narodil odpoledne).
Teď je mu 6 let, šel úplně normálně ve 3 letech do školky a patří tam mezi nejzdravější děti. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
22.4.13 10:23

@Sonule jé, máš opravdu krásného chlapečka..
Ráda čtu, že je v pořádku a je zdravý, strašně se o malé bojím, abych mu tím nepřipravila nějaké velké problémy do budoucna..Měli jste nějaký zvláštní režim do doby, než šel Eriček na operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí