Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@sissi79 no, 4 má v září, ale je ještě trdýlko, dělá si dost co chce a ve školce je takovej spíš pozadu, teprve teď si prý začíná pomalu hrát s dětma, takže ještě počkám, ale už se poptávám v Plzni a blízkém okolí, abychom věděli kam, až mu těch 5-6 bude. Přerov je fajn, ale dost daleko
Díky moc!
@maminazplzne no a abys byla za frajerku osvětlíme ti pár pojmů ![]()
Základna- k ní se vybíhá od startu, stojí na ni mašina
Káď s vodou
Béčka- první hadice co se napojují na mašinu
Céčka - další hadice, pouze u mužů
Rozdělovač- rozděluje vodu mezi další hadice na terč, pravý a levý
Hadice jsou spojený půlspojkama
![]()
@sissi79 teda dííííííky super, informace se dycky hodí, jeden je rád v obraze ![]()
@sissi79 Super výklad
jen bych chtěla podotknout, že Céčkový hadice mají i ženy… ![]()
@maminazplzne
Ahojky, klidně se ptej, jsem dobrovolná sportovní hasička… ![]()
@Janička 1211 píše:
@sissi79 Super výkladjen bych chtěla podotknout, že Céčkový hadice mají i ženy…
Odkdy
u nás teda chlapi.. a není to zas tak dávno co jsem tam byla naposled ![]()
Ahoj Hadice B mají ženy 2 a muži 3 ty jsou připojeny k rozdělovači a odtud jdou ze dvou vývodů 2 hadice C. Hadice jsou 20m dlouhé děti je mají 10m.
Kroužky mladých hasičů jsou skoro na každé vesnici upozorňuji že kdo je vede to dělá zdarma a ve svém volném čase a kroužek stojí cca 40 kč za členské příspěvky a v tom je i pojiště ní na soutěžích když se dětem něco stane. Menší děti hodně okoukají 4-leté bych na kroužek klidně vzala na čumendu takového diváka co se postupně začne zapojovat, ale hodně dětí ve 4 je schopno spojit hadici mám zkušenost vedu děti přes 10 let.
@sissi79 od jak živa… Chlapy běhají se třema Béčkama a každý proud dvě Céčka, ženy mají dvě Béčka a každý proud dvě Céčka…Jak by asi šla voda z rozdělovače do proudnic, kdyby ženský neměly Céčka??
@barabasek Ahojky,taky mám na starosti děti, ale běháme jen pohárovky, Plamen ne…Jinak máš pravdu, čtyřleté dítě zapojí v klidu, teda pokud to nedělá poprvé.
@Janička 1211 píše:
@sissi79 a z rozdělovače do proudnic jste měly co??
No nad tím dumám
ale asi čas zapracoval víc než jsem si myslela
![]()
@maminazplzne píše:
Ahojte maminy,máme hrozně rádi hasiče v jakémkoliv provedení od Sama až po záběry a videa z hasičských soutěží na youtube, prostě hasiči jedou. Dnes se v Horní Lukavici koná jakási soutěž v hasičském sportu, no, hasiči by mne za výraz „jakási“ asi lajskli hadicí… ale nic o tom nevím. Moc ráda bych se tam s malým podívala, ale nikdy jsem na ničem podobném nebyla, tak nevím, jestli tam vůbec veřejnost smí. víte o tom něco?
Poradily byste nějakou další aktivitu -… pro hasičského fanatika?
Díky moc
ano, veřejně přístupné to je, zrovna shodou okolností v naší vsi jedna taková dnes taky je… ale jsou to dobrovolní amatérští hasiči, nadšenci… profi tam určitě nehledej.. je to sport jako každý jiný
![]()
@Nsoci píše:
@maminazplzne Ohledně aktivit - v každém větším městě bývá Den s integrovaným záchranným systémem, to by se mu rozhodně líbilo, tak zkuste pozjišťovat. Může si tam prolézt hasičská i policejní auta, bývají tam ukázky ze zásahů. U nás v Prostějově to bylo asi před 14 dny.
bývá to fajn, akorát ve všední den dopoledne, když je prcek ve školce.. loni jsme prošvihli, u nás je to teď příští týden, tak přemýšlím, že taky vyrazíme ![]()