Jak zabavit předškoláka

18
22.5.14 22:43

Jak zabavit předškoláka.....

Milé maminky, jdu si pro radu nebo spíš by mě zajímalo jak to funguje jinde. Mám doma předškoláka (v červenci bude mít 6) a 3,5 letou dcerku. Hlavním problémem je, že už prostě nevím jak a čím zabavit toho staršího. Na svůj věk si prostě neumí nic najít sám, nic ho nebaví a když už se pro něco nadchne, tak jen na chvíli resp.do té doby než odejdu. Když se mu nevěnuju, tak se buď válí po sedačce nebo se hádají a provokují se ségrou. V lepším případě kope do balónu a lítá s hokejkou…Když mu navrhnu nějaké kreslení nebo plnění úkolů pro předškoláky, tak nechce. Společenské hry hrát žádné nechce, páč neumí prohrávat a vždycky je řev, že prohrál…A s autama a s vláčky už ho hrát nebaví. Lego taky staví na chvíli. Prostě vše na chvíli a už vážně nevím co…Momentálně jsem těhotná, tak bych uvítala chvíli klidu. Mladší je na tom o něco líp, umí si vyhrát pěkně sama, ale teď jsou oba zase nachlazení, tak do školky nechodí a už prudí taky. Cítím se unavená a vyřízená s neustálého vymýšlení zábavy a dívat se na znuděné obličeje mě taky dokáže otrávit. Pak si říkám jestli nekupujem špatné hračky nebo co už mu najít :twisted: Jak to funguje u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
22.5.14 23:00

Napadlo me, jesli by jsi mu na pc nestahla nake veci pro predskolaky(cviceni, hry) a na par minutek kazdy den ho tam pustila :think:
Nebo zkus nejaky krouzek, ve skolce urcite neco takoveho je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
22.5.14 23:18

T2žko radit, náš pětiletý si ještě hodně hraje - auta, vláčky, letadla… Má fantazii, takže si vymýšlí, že je třeba drak, mává křídlama a lítá tu. Nebo jim udělám třeba domeček, oni si tam zalezou a jsou chvíli hodní - povídají si, hrajou si tam s dinosaurama… Někdy pustím pohádku na DVD, na PC hraje buď ježdění s autobusem, traktorem nebo na FB na mém účtu adventuru School of Dragons.

Taky se ho (resp. obě děti) snažím zapojovat do běžných činností - vyndávají prádlo z pračky, pomáhají věšet, vaříme oběd, pečeme buchtu (jo, teču z nich občas, ale nebaví je to většinou dlouho). Taky někdy zkoušíme nějaké pokusy (méně často, než bych chtěla) - kdosi mi poradil knížku Fyzika na dvoře, jsou tam zajímavé věci, co se dají zkusit doma, hodně si i povídáme o různých věcech… A tak, no :nevim:

Jako, co si budem vykládat, nelepší je teď pro ně zahrada - vypustím je tam, mají tam houpačku, pískoviště, nově bazének a vegáč pod slunečníkem, křídama kreslí na zeď, jezdí kolečkem, náklaďákem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
22.5.14 23:23

Máme doma to samé, mladší si taky vyhraje lépe než starší. Je den kdy vydrží i déle třeba u plastelíny, ale jindy 5min a konec. To samé venku pískoviště, někdy by tam byli půl dne a někdy je to nebaví :nevim: Zkusila bych taky ty výukové programy na pc, taky to nevidím ráda, ale naše to taky hodně zabaví i na mobilu třeba u doktora. Mají tam písmenka, angličtinu, kreslení, pexeso ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
23.5.14 00:14

Ahoj, pár tipů: modelína, puzzle, bludiště na papíru, zasadit semínka třeba slunečnice, pomáhat v domácnosti i s vařením, něco konstrukčního (postavit dráhu a pak na ní závodit třeba s autama), udělat pod stolem (pod patrovou postelí pokud máte) bunkr, zahrát divadlo, vybarvit omalovánku (nejlépe vytisknout motiv na přání - u nás to byli hasiči)…

Mám prcka týden doma a kromě sázení, divadla a bunkru jsme podnikali vše. Jen těch pracovních listů jsem vytiskla víc a mladej makal. Ale bludiště ho baví. Dokreslování obrázků míň, ale pojala jsem to, jakože máme doma centra a právě máme ateliér. A nechala jsem se poučovat, jak se které centrum s tou či onou činností jmenuje. A modelínu jsem nahradila hrnčínskou hlínou. Příští týden mu to zajdu nechat vypálit. Na glazování ho vezmu s sebou. Má to slíbené. Jo ještě mi četl knížku. Ale jen pár vět, protože ho to přestalo bavit.

Na zítřek (vlastně už dnešek) bude skládat puzzle, které už nechtěl dělat a měla jsem to pro něj v plánu. Potom bude následovat pomoc s obědem. Potom má slíbený písek (moon sand či jak se to jmenuje). A potom se spolu dohodneme, co budeme ještě dělat. Teda spíš on, já se musím učit.

Snad jsem ti pomohla. :think:

Ještě mě napadlo, pokud se ráda necháváš česat( já to ráda nemám), tak si můžete zahrát na kadeřníka. Je jedno, že je to kluk, hřeben držet umí snad každý. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
23.5.14 00:24

@katulenda A znáš „velkou knihu pro malé mistry“? U mých neteří i synovců fungovala bezproblémově. Nápadů spoustu a rodičovská asistence nebyla potřeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí