Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Krásný den:)
Za chvíli letime do Egypta, a ráda bych se vyvarovala problémům spojených s faraonovou pomstou 😀 Je nějaký lék, co pomáhá? Ráda bych se vyvarovala všemu čemu to jde 😀
Díky za tipy.
Nepij nebalenou vodu, ani si ji nedávej ve sprše do pusy, nemej v tom ovoce apod. Můžeš si koupit preventivně nějaká probiotika.
Jíst věci převařené, vodu a jiné nápoje z nové láhve, nedávat si nic s ledem, zapomenout na zmrzlinu, ovoce co si sama oloupeš a před tím důkladně omyješ. Pokud se budete koupat v bazénu, tak rozhodně nepolykat vodu, to samé při mytí, při čišetní na vyplachování používat balenou vodu.
Mýt si ruce…
Případně můžeš preventivně užívat probiotika, už teď, nějaká kde je alespoň 10 kmenů a ideálně k tomu ještě zvýšit příjem vlákniny.
Když na to stejně dojde, tak chceš lék z místní lékárny Antinal nebo Drotazide.
Pro jistotu si sebou vezmi nějaké sáčky na rehydratační roztoky. (ty pak dělejte z balené vody…)
Přesně kvuli tomuto je Egypt pro me tabu ![]()
V dr Max maji cestovatelska probiotika. Jejich vodu nepouzivat ani na zuby. Zadna zmrzlina ani ovoce, co nejde oloupat. Zadne drinky s ledem. A taky je dobry kazdy den panacek slivovice ![]()
Koupit si a užívat s předstihem probiotika, nepít vodu z kohoutku a ani si s ní nečistit zuby apod, vybrat kvalitní hotel a netláskat se…
A ještě bych si preventivně hned po příjezdu pořídila antinal, stojí pár dolarů a v případě potřeby se vyplatí mít ho hned po ruce ![]()
Nejezdit do země, kde jsou lidé prasata. I to i když si má na sobě běloskvoucí oblek kuchaře.
Naši vozili vždycky slivovici, každé ráno preventivně malý panák ![]()
Preventivne jsem vyzkousela a udelala vsechno, co se bezne radi. Jeste pred snidani jsem kolikrat byla vylita jak vaza a stejne mi to nepomohlo
kolem jejich vody, ledu, ovoce, zeleniny, zmrzlin, kafe, postmixu… jsem chodila obloukem. V Hurghade jsem pokazde skoncila na klinice, v Sharmu v prisernejch krecich 2 dny na pokoji a v Marse jsem se naprosto bez kreci a vetsich obtizi pokazde pos…a taky
takze preventivne ja leda tak do Marsy a to je jediny, co tak doporucim. Vse ostatni se u me minulo ucinkem. Jinak u nas se da koupit Ercefuryl. Nevim, jestli je na predpis, ja ho po svych zkusenostech radsi sehnala uz pred dovcou. Preju krasnou dovcu, zavidim ![]()
@Noelia_Z píše:
Krásný den:)
Za chvíli letime do Egypta, a ráda bych se vyvarovala problémům spojených s faraonovou pomstou 😀 Je nějaký lék, co pomáhá? Ráda bych se vyvarovala všemu čemu to jde 😀Díky za tipy.
Nevykrádej královské hrobky ![]()
@PastikaJatrova píše:
Preventivne jsem vyzkousela a udelala vsechno, co se bezne radi. Jeste pred snidani jsem kolikrat byla vylita jak vaza a stejne mi to nepomohlokolem jejich vody, ledu, ovoce, zeleniny, zmrzlin, kafe, postmixu… jsem chodila obloukem. V Hurghade jsem pokazde skoncila na klinice, v Sharmu v prisernejch krecich 2 dny na pokoji a v Marse jsem se naprosto bez kreci a vetsich obtizi pokazde pos…a taky
takze preventivne ja leda tak do Marsy a to je jediny, co tak doporucim. Vse ostatni se u me minulo ucinkem.Jinak u nas se da koupit Ercefuryl. Nevim, jestli je na predpis, ja ho po svych zkusenostech radsi sehnala uz pred dovcou. Preju krasnou dovcu, zavidim
JJ, náš Ercefuryl je to samé jako jejich Antinal, bohužel je jen na předpis, takže ideálně požádat praktika, aby ho napsal preventivně.
Já to tak taky budu řešit, letíme za týden… Ale byla jsem tam už asi 8×, nic moc striktně nedodržuji (jen nepiju vodu z kohoutku a nedávám si led do nápojů, ostatní neřeším) a zatím nikdy nic, ani nikdo z rodiny.
@vulpes píše:
JJ, náš Ercefuryl je to samé jako jejich Antinal, bohužel je jen na předpis, takže ideálně požádat praktika, aby ho napsal preventivně.Já to tak taky budu řešit, letíme za týden… Ale byla jsem tam už asi 8×, nic moc striktně nedodržuji (jen nepiju vodu z kohoutku a nedávám si led do nápojů, ostatní neřeším) a zatím nikdy nic, ani nikdo z rodiny.
To mate kliku. Ja tady u nas obrazne receno sezeru zelenej parek a nic mi neni. V egypte vylezu z letadla a za chvili uz bezim na wc
nicmene me to od egypta neodradi. Je tam fakt nejkrasnejsi more, co se tyka levnejsich dovolenych. S tim Ercefurylem jsem si tim predpisem nebyla jista, ale vim, ze jsem to resila s praktikem a naprosto bez problemu. A jeste mi tenkrat pichnul tetanovku o rok driv, nez mel, kdyz jsem mu basnila o Egyptu ![]()