Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A co všechno už máš zaplaceno? Nebo budeš vše platit až na místě?
Záleží i na tom, co máš již zaplaceno a co je v pobytu zahrnuto… Většinou když my si koupíme wellness, máme vše již zaplaceno, jen pak platíme pití a případné drobnosti. Minule jsme takhle odjížděli a platili za 3 dny cca 1300 Kč.
Každopádně pokud už teď pociťuješ, že na tom nejsi finančně nejlépe, a zbude Ti na účtu pak jen 8 000 na celý měsíc (?!), a nemáš nic našetřeno, zvážila bych takový (vzhledem k tvým financím) zbytečný a drahý výlet. ![]()
@Alriga mám zaplacené ubytování, polopenzi, vstup do nějakých lázni.. ale do toho jsem zjistila, ze se tam platí nějaký poplatek za pobyt či co.. a já se bojím, ze bych sice jela, ale cely měsíc bych pak byla o hladu..
Každý může welness pojmout jinak a tak těžko radit. Ještě si s touto kamarádkou necestovaka? Zdá budete chodit na kávu, zákusek, drink… Nebo vám stačí procházky po okolí?
Po výplatě zbyde 8 tis. Kolik potřebuješ na žití na měsíc? Jakou částku můžeš použít na pobyt?
@Abbaska píše:
@Alriga mám zaplacené ubytování, polopenzi, vstup do nějakých lázni.. ale do toho jsem zjistila, ze se tam platí nějaký poplatek za pobyt či co.. a já se bojím, ze bych sice jela, ale cely měsíc bych pak byla o hladu..
Poplatek za pobyt bývá kolem 50 kč za den.
@Abbaska píše:
Poplatek za lázeňský pobyt je minimální, to si najdi u konkrétního města, bývá to tak cca 30 Kč na den. Drahé jsou jednotlivé procedury(masáže, zábaly), ale ty si kupovat nemusíš. Já bych to viděla jen na nějaké to občerstvení a případně parkování plus peníze za cestu. Vygoogli si ten poplatek a jeď, ať máš nějakou relaxaci, wellness je fajn! ![]()
@Abbaska Prodat wellnes moc dobře nepůjde. Jedině dost pod cenou. A co kamarádka? Té by nevadilo přijít o peníze? Nad timto si měla přemýšlet už při koupi. Máš omezený rozpočet a koupíš wellnes.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
17.září jedu na wellness pobyt s kamoskou,
Jedu na 3 dny, a vůbec netuším co všechno si zabalit a jak velkou hotovost si mám vzít s sebou. Kolik korun jste si s sebou vzaly vy, když jste někam jely na prodlouženy vikend? Mne zbyde po výplatě 8000 na účtu na cely měsíc a tak přemýšlím, ze bych to odpiskala a ten zájezd prodala a jela bych pristi rok, až těch financí bude lip.. co myslíte? Dekuju ❤️️
Ty se domluvis s kamaradkou, objednate to, zaplatite, a ty to pak zrusis? To neni vuci ni zrovna fer ![]()
A komu bys chtela svuj pobyt prodat? ![]()
@cecetka já vím, ze by to nebylo fér 😓 ❤️️Ale já se proste bojím ze bych pak cely měsíc byla o vode a o chlebu… já myslela, ze s těmi financemi budu na tom lip.. ještě mi rodiče řekli, ze mi na to něco k narozeninam přispějí, ale ve finále mě poslali někam..
A poprosit kámošku, že by tě tam finančně jistila? Já jsem za studií taky jezdila s kámoškou a jistila jsem to, protože ona byla finančně krapet nevyzrálá (fakt třeba kolikrát neměla skoro co jíst, protože si koupila boty za 5 tis.), ale furt lepší než jet bez ní.
Že bys jí to pak vykompenzovala později - na další akci.
Tak tam nemusíš moc utrácet, oběd třeba nebude v restauraci ale něco si koupíš v potravinách, pití kupované od nich taky omezíš a co by jsi tam ještě chtěla platit? Hlavně to řekni kamarádce, že nemáš peníze, aby ona neplánovala si tam vyhodit z kopítka a ty pak na ni nekoukala hladová
pokud to máš zaplacený, tak bych to nerušila. Ty bydlíš sama, že se ti 8na měsíc zdá málo? To máš na jídlo nebo na co všechno?
@Abbaska píše:
@cecetka já vím, ze by to nebylo fér 😓 ❤️️Ale já se proste bojím ze bych pak cely měsíc byla o vode a o chlebu… já myslela, ze s těmi financemi budu na tom lip.. ještě mi rodiče řekli, ze mi na to něco k narozeninam přispějí, ale ve finále mě poslali někam..
Prosím tě, jed. Děti nemáš očividně, měsíc na čočce, těstovinách vydrzis.
@Abbaska píše:
Tak sis měla našetřit, určitě to nevíš týden, že někam pojedeš. Pokud máš polopenzi, ubytko a procedury, tak počítej cestu ( jízdenku nebo benzín), obědy, kafe a zákusek někde v kavárně. Nevím, odkud jedeš, ale na zbytek by ti mohlo stačit 1000.
Ahoj holky,
17.září jedu na wellness pobyt s kamoskou,
Jedu na 3 dny, a vůbec netuším co všechno si zabalit a jak velkou hotovost si mám vzít s sebou. Kolik korun jste si s sebou vzaly vy, když jste někam jely na prodlouženy vikend? Mne zbyde po výplatě 8000 na účtu na cely měsíc a tak přemýšlím, ze bych to odpiskala a ten zájezd prodala a jela bych pristi rok, až těch financí bude lip.. co myslíte? Dekuju ❤️️