Farmacie v Brně, zkušenosti

18.2.16 13:26

Farmacie

Ahoj chodí někdo na farmacii v Brně? Zajímalo by mě jestli se tento obor dá zvládnout vystudovat nebo zde hodně vyhazují. Vím, že je tam chemie a počítání podle vzorců, dá se to nějak naučit nebo to zvládne jenom člověk kterému jde hodně chemie. Kolik stran se musíte učit v prvním ročníku? Je podle Vás lehčí zubní lékařství nebo farmacie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lutonka
18.2.16 13:32

Hihi, to je dotaz.Ano,je to tezky obor a hodne lidi vyhazuji (a nejen v prvaku a nejen z chemie),ale vystudovat se samozrejme da :lol: Nedokazu posoudit, o kolik snazsi nebo tezsi je zubarina, ale oboje je pro lidi, kteri maji skutecne vydrz, zajem o obor, jsou peclivi a pracoviti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.16 13:53

@buenanorte není tam jen chemie a počítání, ale hromada dalších předmětů, stačí se podívat na seznam předmětů na stránky. Je to hodně odborné, ale to se od studia na VŠ čeká. A jinak pokud hodnotíme zubní lékařství a farmacii, tak větší šance jsou na farmacii. Nabiflovat se dá cokoliv, takže by to měla zvládnout i cvičená opice, ale ono je lepší, když tomu člověk rozumí. Já byla na FaF na PhD, to jsem kvůli stěhování se za zaměstnáním v oboru, kde jsem PhD nepotřebovala ve 4. ročníku vzdala, nicméně jsem tam učila v laborkách a to, co tam bylo za studenty bylo občas zoufalé. Učili se to jako básničku, neuměli trojčlenku, kterou potřebují snad ke všem základním výpočtům v chemii, nevím kolik jich úspěšně školu absolvovalo, ale několik studentů bych nerada potkala v lékárně. Záleží, co tě opravdu baví, co chceš v budoucnu dělat a hlavně čemu rozumíš a nebudeš muset trávit 5 let biflováním něčeho, co pak za rok zapomeneš a nebudeš v oboru schopna pracovat samostatně.

• Citovat
  • Upravit
198
18.2.16 14:06

Kolik stran? :mrgreen: spíše kolik knih…
O zubním lékařství nic nevím, ale farmacie je hodně těžký obor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze