Problém s vyplňováním přihlášky na VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Problém s vypňováním přihlášky na VŠ
Prosím vás, poradíte někdo co dělat? Při vyplňování u přihlášky na VŠ mi to hlásí KKOV, jako neplatné.
KKOV je kód oboru, který jsem studovala. Je to na každém vysvědčení. Maturovala jsem v roce 1999, myslíte, že je to tím?
Mám na mysli, že teď jsou kódy jiné a proto mi to nefunguje? Samozřejmě mě to dál nechce pustit.
Nevím co dělat. Na upol jsem psala dotaz, ale nikdo neodepisuje. Máte někdo radu? Předem děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nemohli za tu dobu ty číselníky nějak měnit. Já našla toto , nebylo by to k něčemu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zavolej na danou fakultu na studijni oddeleni…:-) To je (aspon na moji VS) nejrychlejsi cesta, jak se neco dovedet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zavolej si na stredni skolu, kterou si studovala, tam ti poradi.
Mela jsem podobny problem, navic skola se po skonceni meho studia sloucila s jinou skolou a prejmenovala se. Jediny, kdo mi ochotne poradil, byla sekretarka na SS. Byla na tyto dotazy zvykla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja na upol zadávala dva kódy, jeden to vzalo a druhý ne, ale pustilo mne to dál. Taky jsem maturovala 1999.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za rady, tak už mě to pustilo. Protože když se člověk hlásí na VŠ ze zamětnání a ne ze školy, tak to nemusí vyplňovat. Volala jsem tam. Nechápu, proč to tam neuvedou rovnou. To byl porod ta přihláška.
Zaplatila jsem kartou. Dvě přihlášky. Jedna dvouoborové - Čj a literatura se zaměřením na vzdělávání + Speciální pedagogika pro 2.stupeň.
A další - Přírodopis se zaměřením na vzdělávání + Speciální pedagogika pro 2.stupeň ZŠ.
Dala jsem si dvě, kdybych se na jeden z toho dvouoboru nedostala, tak ať mám alespoň něco. Raděj bych ke specce Čj, ale tam je velký zájem, tak jsem dala raděj ještě kombinaci s tím přírodopisem.
Mám dvě otázky. Studovala jste některá/rý, některých z techto oborů? Jak jsou náročné? Je složitější přírodopis težší nebo jednodušší než Čj?
Když už mám zaplaceno, za jak dlouho mi přijde pozvánka k přijímačkám? Údajně to má přijít písmně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, studuje. Např. Angličtina je formou 2 testů, které se píší na PC.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sergej Takže je to normální předmět a během semestru se dělají dva testy nic víc? A dostaneme nějaká skrypta, aby jsme věděli, co na testy musíme umět?
Protože jako dálkaři nemůžou vědět, co na testy umět.
Ale na přijímačky je požadovaný jen test studijních předpokladů a tam na upol jazyk není. Jen na Masarykovce je v testu i jazyk.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koupíš si dvě učebnice, které ti na katedře řeknou a z těch se to samostudiem naučíš. Výuka neprobíhá, pak jdeš na ty testy. Pokud by jsi potřebovala, tak pořádají víkendy, kde se ty učebnice probírají, je to taková přìprava na testy. Já jsem si prošla ty učebnice a testy jsem udělala bez problémů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sergej Děkuji za info. Tak otázka je, na jaké úrovni Aj musí být. Jestli od začátku umět všechny časy atd.
Já maturovala z němčiny.
Na angličtinu jsem chodila k soukromé učitelce při mateřské. Nevím, jestli má úroveň bude stačit. Asi se na to vrhnu už teď i když nevím, jestli mě přijmou. To bych už moc času na učení neměla. Výsledky jsou tuším až na konci června.
Jak jsi uměla Aj ty, když jsi tam začínala? A jak jsi tam dlouho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Už nestuduji, končila jsem 2014, pokud umíš lépe němčinu, tak lze udělat zkoušku z němčiny, to ale nevím podmínky, každý jazyk to má jinak. Já se anglicky učila asi 12 let a na gymnáziu to bylo co se týká angličtiny fakt drsné, hodně náročně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klaarynka Ahoj, nemůžu si odpustit rýpnutí. Ty chceš studovat češtinu, a přitom klidně napíšeš skripta s tvrdým Y, „aby jsme“ místo „abychom“ a interpunkci taky nemáš úplně zvládnutou? Tak to teda hodně štěstí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anne87 Ok, mně rýpnutí nevadí. Beru to. Píšu to z mobilu a dcera po mně pořád něco chce, tak to píšu přerušovaně. Za skripta se červenám, ale nechápu, proč by nemohlo být " aby jsme", ale musí být " abychom ".
Podle mě může být obojí. Ale pokud jsi odbornice, já ti to neberu.
Dík za kritiku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sergej Hmm, tak pokud je tam angličtina hodně drsná a náročná, tak tam ani nemusím chodit. Rozhodně nemám angličtinu na úrovni absolventa gymplu. Maturovala jsem v roce 1999, takže to se srovnávat nedá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit