Fastfood a děti
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Fastfood a děti
Dobrý den milé matky, můžete mi prosím vysvětlit, jak můžou některé z vás krmit svoje děti jídlem od KFC, McDonald's a podobně? Každý ví, že je to nezdravé, každý ví, že děti by měly jíst kvalitní jídlo.
Přesto vídám desítky matek s dětmi, které své děti krmí hranolkami a hamburgry. Dokonce i děti v kočárku.
Co jim brání v tom, aby svému vlastnímu dítěti zajistily normální a zdravé jídlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A naní to na každé matce čím krmí své dítě? ![]()
Zas jedna diskuze, kde se budou moct maminy pohádat.
- Citovat
- Upravit
Ano, další diskuse na nože, ale i tak přispěji a sama mám na to stejný názor, nechápu to, fastfoody jsou hnus i pro dospělé!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jednou za čas s dětma jdu a nehorázně se přežereme. A říkám si co..neočkujem, tak zlatej Mc Donald.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ty treba pijes, kouris, jis cokoladu? Holt cely zivot nejde jen zit jak z ucebnice a i matky deti i kdyz pro ne chteji to nejlepsi tak to nedodrzuji n 100%. Nikdo neni dokonaly. I ja to odsuzuju, ale sama si tam obcas skocim
holt za meho detstvi to neexistovalo a kdyz to. prislo do cech, chodilo se tam svatecne..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My kfc ani Mc nekupujeme, ale v podstate si myslim, ze je to kazdeho vec a urcite je vic horsich veci. Me zase vadi matky, co porad soudi ostatni. Chapu, jsou extremy, kdy se rodice o deti nestaraji a jeste hur, ale nemam rada ta matky, co maji na ostatni porad plnou pusu nazoru a soudu…to bych tak malemu diteti nedala, to my nekupujeme, protoze je to nezdrave, bla bla bla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pikola píše:
A ty treba pijes, kouris, jis cokoladu? Holt cely zivot nejde jen zit jak z ucebnice a i matky deti i kdyz pro ne chteji to nejlepsi tak to nedodrzuji n 100%. Nikdo neni dokonaly. I ja to odsuzuju, ale sama si tam ocas skocim
- Citovat
- Upravit
S klukem do mekáče jdu - já si dám něco nezdravého a on si tam dá jogurt a k tomu mi ují dvě tři hranolky. Nebo mu dám v kfc kousek twistra - tý suchý placky.
Jinak ať si každý krmí svoje dítě čím chce.
- Citovat
- Upravit
A já se klidně přiznám, že jsem do mekáče po porodu chodila skoro každý den. Starší dítko jsem šoupla do školky, a s kamarádkou jsme vyrazily na dlouhou procházku s kočárky (nejlepší metoda na hubnutí). K snídani míchaná vajíčka s plackou
. Časem malá dostala sem tam něco ochutnat a fakt jí to bříško neprovrtalo. Je fakt, že hamburgr ochutnala snad jen jednou, a 5 kousků hranolek ještě žádné dítě nezabilo. Nikdy neměli dětské skleničky, ani bio ovoce nebo zeleninu… Ale já jsem za exota. Moje děti od malička jedly všechno, alergeny nealergeny, neměly potíže, tak jsem to neřešila. Měly jídla jako dospělí, jen nekořeněné, a libová masa. Dnes je klukovi skoro deset, holčičce bude šest, oba dva jsou naprosto zdraví, netrpí žádnými alergiemi, nemají absolutně žádné problémy…
Už vidím, jak si to tady pořádně vyžeru ![]()
Ale myslím, že je každého věc, jak kdo své děti stravuje a pokud jim normální jídlo nedělá problémy (zácpy, průjmy, exémy…), tak nevidím důvod, proč jim to nedávat (samozřejmě tím nemyslím krmení fast foodem pravidelně, ale sem tam občas dostat něčeho ochutnat…)
Příspěvek upraven 07.03.13 v 15:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JAko nevím, co čekáš, že ti matky napíší.
Moje dítě jí ovoce, zeleninu, jogurty. Pestrou a vyváženou stravu.
To, že si jednou měsíčně zajdeme na „jídlo“ do KFC nebo do pizzerie mi opravdu žíly netrhá. Malá si zobne pár hranolek, sežere mi půlku zeleninového salátu a je happy.
Pochybuju, že tam některá své dítě krmí denně.
- Citovat
- Upravit
Jinak jak vis cim tam ty deti cpou? Snad tam nechodis?
da se tam najist i zdrave kdyz clovek chce, i deti si mohou vybrat lepsi variantu, tady maji treba mrkvove hranolky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobně si myslím, že když si batole jednou za rok ochutná hranolky a lokne coly, tak se to na jeho zdraví nijak nepodepíše, naopak jeho střevní bakterie budou mít něco zajímavého na procvičení ![]()
Přijde mi to lepší, než dítě až do školy držet na bio eko stravě a ono pak jakmile bude z dosahu rodičů a v dosahu stánku s rychlým obžerstvením, tak bude pilně dohánět, co mu bylo celá ta léta upíráno…
a teda když jdu okolo McDonalda a vidím tam ty maminky s dětmi, tak mě ještě nenapadlo je jednu po druhé obejít a zkoumat, jestli dítě krmí hambáčem, nebo přinesenou skleničkou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zichisek když jsem byla těhotná a jela do Prahy, tak jsme si taky musela dát cheeseburgra a colu, dokonce jednou mi museli zastavit na benzince, měla jsem strašnou žízen a hádejte co jsem pila? Colu
Tak neživíme se tím každý den a protože nebydlíme v Praze, tak když tam náhodou jsme, což není vůbec často, tak si prostě v mekáči rádi něco dáme, i s dětma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zichisek
Ja jsem zase v druhym tehotenstvi mela porad chut na ty palivy kridylka z kfc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si dovolím říct, že náš malej má velice pestrou a vyváženou stravu. Jí pravidelně, má dostatek ovoce a zeleniny. Ale když jednou za půl roku někam jedem tak mu ty hranolky v mekáču koupím, má je rád a myslím si že ho tím nijak neohrozím pokud je nejí každej týden nebo den. A zrovna by si některá matka mohla na nás ukázat a myslet si že tam živím svoje dítě ![]()
Ale chápu zakladatelku, taky mě nejde do hlavy, že to tak někdo praktikuje často. Známej dělal v kfc a co za story nám kolikrát říkal, no fuj teda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit