Co vaříte 12měsíčním dětem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
didcikk
5.3.13 16:58

Menší dotaz

Mám pár menších dotazů.

Co vaříte, dáváte za svačinky atd. 12 měsíčním dětem? Dochází mi inspiraci může být i starší klidně 16 měsíčním.

Jak často vaše 12.měsíční dítě chodí spát? A v kolik? Naše usne ve 20:00 hod a spí cca do 8-9hod a pak jde odpoledne zhruba od 12-1 jak kdy někdy se jí nechce vůbec.

Co děláte s takovým batolátkem? Když je teď hezky jsme venku nebo si hrajem doma ale chtěla bych ještě něco vymyslet na zítra jsem vymyslela jít do bazénu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
436
5.3.13 17:07

Mám 3roky a 18m.. Svačí chleba s něčím, přesnídávky, jogurty, cereálie v mlíce, ovoce, zeleninu.. Jinak spí od 20h do 7h někdy o něco dýl. Přes poledne od 12 do 15h.. Chodíme 1× týdně plavat, teď nahrazujeme takže plaveme 2× týdně. Jinak chodíme krmit kozy, do herny, a teď když bude hezky, tak máme tříkolku a pískovitě.. Když je hnusně cvičíme s míšou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
didcikk
5.3.13 17:13
Děkuji, tak to máme podobné :)
@synyminis píše:
Mám 3roky a 18m.. Svačí chleba s něčím, přesnídávky, jogurty, cereálie v mlíce, ovoce, zeleninu.. Jinak spí od 20h do 7h někdy o něco dýl. Přes poledne od 12 do 15h.. Chodíme 1× týdně plavat, teď nahrazujeme takže plaveme 2× týdně. Jinak chodíme krmit kozy, do herny, a teď když bude hezky, tak máme tříkolku a pískovitě.. Když je hnusně cvičíme s míšou..
  • Citovat
  • Upravit
6971
5.3.13 17:51

No s tim jídlem moc neporadím… vím jen, že když jsem hlídala roční holčičku, dělala jsem polívky.. (nesolila jsem je a nekořenila).. udělala jsem třeba zeleninový vývar i se zeleninou a trochu rozmixovala, snědla to:D tak asi dobrý.. občas jsem do toho dala bramboru apod.. jinak od dvou let začala jíst krémovou brokolicovou..
A ke svačinkám měla dost často bebebrumíka i v tomto věku:) (trvalo jí to dlouho, ale milovala ho)
(dokonce jí její mamka dávala sebou v roce a půl na procházky lentilky:D uměla je úžasně žužlat:D a neublížilo jí to…- ale to nedoporučuju)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.3.13 18:29

Ahoj,
vařím mu to stejné jako nám, ale snažím se, aby to bylo zdravé a skoro nesolím. Pokud chci pro nás něco „závadného“, tak udělám hustou polévku nebo mu udělám babysvíčkovou nebo podobný „blaf“, který mu chutná.
Z oblíbených receptů: červená čočka s mrkví a hovězím, kuskus se špenátem a hovězím, br. kaše + maso a dušená zelenina, květákový/brokolicový mozeček, rizoto s kuřecím masem, rizoto s lososem, pečené kuře s br. kaší…
Svačiny: jogurt, čerstvé ovoce, mléčný koktejl, kyška, chleba (s máslem, Lučinou, domácí marmeládou, domácím medem, domácí šunka, strouhaný sýr, vajíčko na tvrdo, tvarohová pomazánka), kaše, přesnídávka, domácí Lipánek, tvaroh, v létě bude i domácí zelenina.
Teď se chystám začít péct domácí buchty a další domácí pečivo místo sušenek, Brumíků a dalších „mňamek“.
Spí od 20:00 do 9:00, odpoledne od 13:00 do 15:00.
Hrajeme si doma, chodíme na procházky, na zahradu, do MC.

• Citovat
  • Upravit
Jemys
5.3.13 19:41

Ahoj, tak jí hlavně ovoce, jogurty jak kdy, zrovna teď má období, kdy je odmítá, tak dělám pudink s piškotama… Vařím už stejné věci, co nám, moc nesolím, když dělám něco fakt né extra pro děti (např. buřtguláš, studenstký řízek…) udělám jí vývar, dušenou mrkev a podobně. Stále chodí spát po obědě. Co se zábavy týče, jsme co nejvíce venku, jednou týdně cvičení a stále se snažím zapojit do místního klubu maminek, ale mají sraz po obědě a my to vždycky prospíme :think:

• Citovat
  • Upravit
2480
5.3.13 20:24

Mam holcicku 15 mesicu, s laktozovou intoleranci.

1. na svacinky bezlaktozove jogurty, ovocne presnidavky, ovoce na kousky, mleko s cerealnim napojem, pecivo namazane se sunkou a rajatkama a okurkou, obcas puding ci domaci pecena buchta.
  1. Chodi spat mezi 20-21:00, vstava mezi 6-7:00, v noci se jeste nekolikrat do tydne budi na mleko-vetsinou kolem 3. Pres den spi bud 2× denne-chodi spat mezi 10-11:00 a spi hodku-hodku a pul a odpoledne mezi 15-16:00 a spi hodku. Pokud ale vstane az v 7, ci pozdeji, spi po obede a to si da 2 hodky.
  1. Chodime na cviceni a yamahu do mistniho materskeho centra, s detnyma kamaradkanado kavarny, chodime krmit kachny, jezdime na vylety, chodime ven s aktivnim choditkem (to je ted nas hit :) ),budeme chodit plavat.

Doma ji hodne nechavam, at si sama objevuje svet, navic nema rada, kdyz se ji do hrani a kramareni nekdo micha :mrgreen: Ake snese staveni kominu (a jejich bourani), navlikani krouzku, vkladacky, miluje cteni knizek. Pokud potrebuji neco udelat, tak vydrzi koukat na krtecka. A miluje vareni-hrnec a varecka, nejlip hrnek v caji s kovovou lzickou-to ji vydrzi i hodinu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
6.3.13 07:48

Jí to, co my.. svačiny moc nechce a když, tak jogurty, přesnídávky.. pečivo nejí..
spí v noci od 19 do 7, přes den od 12 do 2 (jak kdy).. hrajeme si doma, nebo se navštěvujeme s kamarádkama..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí