Jídelníček v 9 měsících pro velké mimi
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
jídelníček v 9 měsících pro velké mimi
Ahoj, mám dceru, která má na 9 měsících 10,6 kg a 72 cm (syn byl taky velký), máme v rodině velké děti, když se narodila měla 4 kg. Byla do 4,5 měsíců plně kojená a přibírala většinou 1 kg za měsíc. Jsme na té nejvyšší křivce, doktorka akorát říkala, že je prostě velká a ať jí zatím nedávám na noc kaše, kdyžnjí stačí mléko. Alemona se mi v noci nejméně jednou budí a dávám jí 210 ml UM. Přitom si myslím, že toho zase tolik nesní.
Náš jídelníček je
7 hod. 210 ml UM
10 hod. 180 ml UM
13 hod. 170 g masozelenina
16 hod. 190 g přesnídívka
19 hod 210 ml UM
a pak 1× v noci 210 ml UM
Mám jí dávat už i jogurt? Občas jí dám křupky, rohlík zatím jíst neumí, dáví se.
Jinak je docela živá, začíná se plazit, ještě neleze, když jí posadím tak vydrží sedět.
Většinou se o jídlo ani nehlásí, moc nepláče.
Co si o tom myslíte, že nesní hodně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně to připadá v pořádku, nevidím tam žádný problém, naší malé bude za chvilku 8 měsíců a jí takto:
8 h - 230 ml UM
12 h - masozelenina
16 h - přesnídávka plus 120 ml UM
20 h - 230 ml noční Nutrilon (Nutrilon zahuštěný rýžovými vločkami)
Je v jeslích, takže jídelníček je pod kontrolou doktorky v jeslích. Plazí se dobře, snaží se lézt, je drobná (67 cm, 6,5 kg).
- Citovat
- Upravit
@Klementýnka píše:
Mně to připadá v pořádku, nevidím tam žádný problém, naší malé bude za chvilku 8 měsíců a jí takto:8 h - 230 ml UM
Je v jeslích, takže jídelníček je pod kontrolou doktorky v jeslích. Plazí se dobře, snaží se lézt, je drobná (67 cm, 6,5 kg).
12 h - masozelenina
16 h - přesnídávka plus 120 ml UM
20 h - 230 ml noční Nutrilon (Nutrilon zahuštěný rýžovými vločkami)
to ti opravdu vydrží 4 hodiny bez jídla?
ja musím davat co 2 hodiny.. asi každé dítě je jiné..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já většinou po 3 a i někdy po 4 hod., vidíš po 2 hod. a jak je velké mimi? Mě pořád někdo vytýká, ať jí tolik nedávám, že je velká ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaké dáváš přesnídávky? Ony jsou některé hodně doslazované a to dělá hodně. Jinak si myslím, že jí normálně (my máme „popelnici“). Jogurt bych už klidně dala.
Syn se taky narodil se 4 kg.
Jeho jídelníček z 9 měsíců (teď mu je 15 měsíců a je to pořád hodně podobné).
6:00 180 ml UM (ze 180 ml vody).
9:00 ovoce nebo domácí přesnídávka (100 ml) + MM
12:30 masozelenina (200 - 250 g)
16:00 jogurt, mléčný koktejl (150 - 200 ml)+ MM
19:00 240 ml MM+UM
Dávám to do VIA pohárků, proto měřím v ml.
V 9 měsících měl 8,5 kg a 77 cm.
- Citovat
- Upravit
Je tak naučená, jako malá hodně blinkala, tak jsme skutečně dodržovali intervaly minimálně 3 hodin, aby se nemíchalo strávené a nestrávené mléko. Ty 4 hodiny jsou orientační, spíš je to 3,5. Ale vydrží v pohodě i 4 hodiny, když se dobře nají.
- Citovat
- Upravit
@papopy mě to rozhodně nepřijde moc, moje malá v tomto věku měla i dopolední svačinu. Nenech si do toho remcat od ostatních, každé dítě je jiné a jestli máte větší děti v rodině, tak tím spíš bych každého odkázala do patřičných mezí, ty své dítě znáš jistě líp…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupuju přesnídávky v Německu bez cukru a někdy dávám Hami, ale moc o ně nestojí, samotné ovoce zatím nechce, nesnáší kousky, dáví se. Zkusím jí dávat jogurt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@papopy a co jí to ovoce nastrouhat na skleněném struhadle, to je hlaďounká kaše.
Rozhodně bych jí neomezovala. Má na to nárok, narodila se velká. Vyběhá to.
- Citovat
- Upravit
Strouhat jsem zkoušela nechutná jí to, i ovocné přesnídávky než přijal ají skoro měsíc trvalo, ale hlavně že v zlenenině má maso to jí jede
. Já si taky myslím, že až bude lézt, a začne chodit, že to vyběhá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi to v pořádku
Malému je také 9měs a jeho jídelníček je takový
Ráno
6:00 Kojení
8:00 Kojení usne u něj na hodinku asi
9:00 Kojení na žízen ráno, čaj mi nepije jen po lžičkách ten dávám po snídani
10:00 Jogurt a rohlík
12:00 Oběd masozelenina