Čaj pije jen stříkačkou

381
3.3.13 17:09

Čaj pije jen stříkačkou

Ahoj holky,
potřebuju radu od zkušenějších. Mám syna (5měsíců) Už 3 týdny je na UM. Zkoušela jsem mu dávat čajík. Fenyklový a heřmánkový. První lahvičkou. Tu si vytahoval z pusy, plival ho ven a bránil se. Pokud ho podávám stříkačkou, úplně si ho vychutnává a vypije i 50ml. Oba mu podle mně chutnají. Problém je, že jak dám čaj do lahvičky, odmítá ho. Zkoušela jsem 3 lahvičky. Stejný problém máme i s obyčejnou vodou. Děsím se skutečnosti, že budu s sebou všude tahat stříkačku, aby se vůbec napil. :nevim: Mlíčko pije Aventkou a bez problému.
Máte některá zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
chatwenna
3.3.13 17:14

A proc mu davas caj? Maly ho nepotrebuje a ocividne to vi lepe nez ty a proto ho nechce…

• Citovat
  • Upravit
2947
3.3.13 17:16

A rlty uz prikrmujes??? Zatim by mu potrebu tekutin melo pokryt mleko, neni kam spechat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
3.3.13 17:17

My jsme měli stejný problém ale dávala jsem lžičkou, to mu jelo a přitom je na lahvi skoro od narození, mlíčko jo a čajík ne je to divné. Pak jsem mu koupila učící hrneček co je od 6 měsící a za chvilku se naučil pít sám asi ho baví že si to může sám držet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.3.13 17:17
@chatwenna píše:
A proc mu davas caj? Maly ho nepotrebuje a ocividne to vi lepe nez ty a proto ho nechce…

Vím, že ho ještě nepotřebuje.. Chtěla jsem to jen vyzkoušet, jestli ho bude. Ráda bych mu ho totiž začla pravidelně dávat, až začnu s příkrmama :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.3.13 17:18
@palapa píše:
A rlty uz prikrmujes??? Zatim by mu potrebu tekutin melo pokryt mleko, neni kam spechat

Ještě ne, ale plánujeme brzy začít. Chtěla jsem to jen zkusit:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
3.3.13 17:19
@alusa11 píše:
My jsme měli stejný problém ale dávala jsem lžičkou, to mu jelo a přitom je na lahvi skoro od narození, mlíčko jo a čajík ne je to divné. Pak jsem mu koupila učící hrneček co je od 6 měsící a za chvilku se naučil pít sám asi ho baví že si to může sám držet

Nad tím už jsem taky přemýšlela, že mu koupím od půl roku učící hrnek. Jinak už fakt nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
838
3.3.13 17:23

werousek to ho pak bude bavit, já jak jsem začala dávat příkrmy(měl asi 5,5 měsíce)tak jsem mu po jídle dávala pár lžiček čaje aby to spláchl a v těch 6m jsme najeli na hrnek a pije z něj čajík krásně, jak vidí hrneček už natahuje ručky (měl teď 7m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
3.3.13 17:26

Jeste ma cas!! Neni leto a mleka ma dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
3.3.13 18:35

Ani moje půlroční dcera nechtěla nejdřív pít vodu. Zkoušela jsem lžičku, lahvičku, stříkačku, učící hrnek. Taky jsem zkusila různé čaje, vodu a dokonce i ovocnou šťávu. Nakonec jsme skončili na hrnečku od Tommee Tepee, který má naústek, ale teče sám. Miminko nemusí sát. No a ten dceru baví a pije jako o závod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
3.3.13 18:35

@werousek Tak na to jdes presne opacne, prvni se zavede prikrm a pak se teprve dava caj… A prave tim, ze ma dite husty prikrm samo zjisti, ze ma zizen a postupne se po troskach na caj uci.. Vetsina deti prvni dny nevypije vic nez 20 ml. Takze ted davat caj strikackou je naprosto zbytecne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko