Vaříte někdo domácí kaše?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
991
27.2.13 22:58

Vaříte někdo domácí kaše?

Ahojky, u prvního dítka jsme kupovali instantní kaše a šmakovaly jemu i mně :mrgreen:.Teď mě ale napadlo, že bych zkusila vařit :think:.Vyplatí se to ale a z jakých surovin? Asi bych musela pořídit nějaké umělé mléko a čím pak zahustit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14973
27.2.13 23:05

No, já chci teprve začít, ale husté je to tím, z čeho to vaříš, co mě napadá je pohanka, rýže, vločky, jáhly… vše povařit, namixovat, přidat UM a dochutit, já budu dávat ovoce, později i med. Teď jsem dceři dělala při dietě kaši bez UM, jen povařené rýže s trochou odvaru a banán a taky to nechutnalo špatně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
27.2.13 23:07

Daji se koupit jahlove, ryzove, pohankove vlocky v bio kvalite za par supu… :) Ja mam z Kaufu… :) Uvarim do husta, pred podavanim ohreju, poredim dle potreby a pridam BEBU…

• Citovat
  • Upravit
31744
27.2.13 23:10

Zrovna dnes jsem udělala malému poprvé rýžovou kaši. Normálně jen rozmixuješ rýži a dala jsem mu do ní trochu mého mlíčka-kojím ;)
Ale to bylo jen, aby vyzkoušel tuhle chuť, kaše chci dávat později :pankac:
Pozor na ty kupované-jsou přislazované a to si nemyslím, že je o. k.Buď je v nich přímo cukr, nebo jiná varianta cukru :think:
Jsou i kaše bez cukru, člověk musí pohledat
Pozor na ten banán-staví ;) Ale trochu na ochucení proč ne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
27.2.13 23:11

Syna jsem kojila a dceru teď taky kojím, tak jsem ani nekoukala po cenách umělého mléka, ale když ty vločky stojí málo, tak by se to mohlo vyplatit :think:.Jáké mléko byste doporučily?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
27.2.13 23:13
@mari1912 píše:
Zrovna dnes jsem udělala malému poprvé rýžovou kaši. Normálně jen rozmixuješ rýži a dala jsem mu do ní trochu mého mlíčka-kojím ;)
Ale to bylo jen, aby vyzkoušel tuhle chuť, kaše chci dávat později :pankac:
Pozor na ty kupované-jsou přislazované a to si nemyslím, že je o. k.Buď je v nich přímo cukr, nebo jiná varianta cukru :think:
Jsou i kaše bez cukru, člověk musí pohledat
Pozor na ten banán-staví ;) Ale trochu na ochucení proč ne :pankac:

jo, to jsem mohla dodat, my měli banán kvůli střevní chřipce, proto dietka :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
27.2.13 23:14

Take jsem delavala, jak mlecnou ryzi, krupicku tak i vlocky a polentu, v lednici jsem mela po ruce odstrikane mlecko a bylo to sup. dup- vychladit rozmixovat, pridat nejake ovoce a basta byla na svete! nekdy s chuti bastil i manza nez sem mu rekla ze je to z meho mleka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653

@veverčák Vařím jen rýžovou z UM. Ostatní kupuju instantní. Je to zbytečně pracné. Rýžovou vařím i kvůli tchýni, už je to starší paní a nemůže skoro kousat. Takže kaší pořeším jídlo pro malého i pro ni.
Uvařím rýži v kojenecké vodě do měkka, malému pak odeberu a rozvařím v UM (dělám ve vodní lázni, pže máme Hipp a to je husté), tchýni rozvařím v obyč mléce a oběma do toho přidám nějaké podušené ovoce.
Když to tak počítám - cena surovin a energie a hlavně ten čas u toho strávený - vyplatí se spíš koupit instantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna

@veverčák Ja BEBU, je sladka a vubec nejchutnejsi mezi mlikama…

• Citovat
  • Upravit
14973
27.2.13 23:15
@veverčák píše:
Syna jsem kojila a dceru teď taky kojím, tak jsem ani nekoukala po cenách umělého mléka, ale když ty vločky stojí málo, tak by se to mohlo vyplatit :think:.Jáké mléko byste doporučily?

a jak je dcerka velká? už jste na příkrmech?

já jsem třeba spokojená se sunarem nutradefence, ale pokud už je dcerka větší a stravuje se příkrmy, tak bych to asi moc neřešila a klidně můžeš koupit obyč sunar, nebo levný babylove, stejně do té kaše tolik nedáš. A své mlíčko si neodstříkáš? to bys měla nejjednodušší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
27.2.13 23:16

Perfektni jsou na to podusena jablicka se skorici…ale to zalezi kdo co ma rad a pak i n Veku prdelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991

Když já nemám odsávačku, protože jsem ji nepotřebovala a rukou bych toho asi moc neodstříkala :think:.Tak kouknu po nějakém tom mléku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744

@veverčák
No tvoje odstříkané, pokud kojíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
27.2.13 23:19
@veverčák píše:
Když já nemám odsávačku, protože jsem ji nepotřebovala a rukou bych toho asi moc neodstříkala :think:.Tak kouknu po nějakém tom mléku.

Jo nemáš odsávačku-to je škoda. Ale tak v DM prodávají levnou UM a kvalitní :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
27.2.13 23:19
@veverčák píše:
Když já nemám odsávačku, protože jsem ji nepotřebovala a rukou bych toho asi moc neodstříkala :think:.Tak kouknu po nějakém tom mléku.

To je fakt, ja taky neodstrikala rukou moc mlecka, musela jsem odsavackou, je to ale zvlastni kojila jsem 18mesicu ale.jak jsem psala odstrikat ruco to byl deeeeess :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí