Jáhly a kuskus
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jáhly a kuskus
Ahoj, ráda bych svým sedmiměsíčním dětem začala dávat tyto dvě přílohy, ale popravdě jsem je nikdy nevařila, poradíte nějaký receptík? Nebo alespoň jak připravujete vy? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Normálně, podle návodu na obalu
kuskus zaliju vařící vodou (nebo vývarem), přiklopím a nechám nabobtnat. Jáhly spařím vařící vodou, a nechám uvařit ve vodě, pro starší dítko v mléku. Výborný je jáhelník s ovocem. Ale dělám i jáhly se zeleninou. Na sladko se vaří v mlíku, naslano ve vodě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kuskus je vlastně těstovina, takže můžeš od začátku. nevím, jak staré máš dítko, ale já vařím cca od 9 měsíce kuskus třeba s broskví (uvařím kuskus podle návodu, broskev kakrájím na malinké kostičky, smíchám a ještě zaliju kompotovou šťávou) nebo strouhanou mrkví. Je dobrý i s jogurtem a ovocem nebo marmeládou.
Jáhlovou kaši jsem kupovala instantní, tak jinoou zkušenost nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My děláme kuskus doma často
ale ne jako přílohu ale jako hlavní jídlo. normálně zalijeme horkou vodou a necháme chvilku nabobtnat a mezi tím si usmažíme na panvi na co máme chuť: mrkev, kousek jablíčka, cibulku, cuketu občas tam hodíme i kousek masa. okořeníme, v létě dáme čerstvý bylinky a nakonec smícháme s kuskusem a je to hotovo. za pár minut uvařený jídlo, který se dá udělat na sto způsobů
dobrota!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kuskus můžeš použít taky jako rychlou zavářku do polévky, když ho nasypeš do hotového vývaru, jáhly vařím buďto na sladko v mléce, nebo na slano se zeleninou a kuřecím masem jako rizoto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mikela píše:
Ahoj, ráda bych svým sedmiměsíčním dětem začala dávat tyto dvě přílohy, ale popravdě jsem je nikdy nevařila, poradíte nějaký receptík? Nebo alespoň jak připravujete vy?
Kuskus. Na pul krabice dam varit 250 ml vody, dam lzicku soli a lzicku oleje ( pro tve deti zrejme bez soli), jak voda zacne vrit pridam kuskus a odstavim z ohne na 2 min. Po 2 min. nakrajim maslo, polozim navrch a dam opet na mirny plamen a necham 3 min.
Hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jahly nejčastěji pripravuju jako mléčnou ryzí - povarit v oslazenem mléce s máslem a vajíčkem, přidám ovoce a dam zapect do trouby. Kuskus zaliju horkou vodou, na pánví osmazim zeleninu, přidám kuskus a zamicham. Je potrba to trochu okorenit, jinak mi přijde bez chuti, z koření používám koření na gyros, masalu a adziku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, a co pohanka? Jak ji vaříte dětem i sobě? Já z ní udělala rizoto, ale samotná pohanka mi moc nechutná… jaké dávávte koření?
Jinak kuskus uvařit podle návodu a smíchat se vším, co už bylo napsáno, já mám ráda přidat k zelenině osmaženou šunku, ale to není zrovna moc pro mrňata ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No šunku asi ne. ale pro děti tam tu mrkvičku a zeleninu dát můžeš. je to zdravá bašta
…v tomto všechny podporuji. nesnáším, když se malý děcka nacpávají čokoládou a nechtějí nic pořádnýho jíst. a rodiče ještě říkají: no když to chce, tak mu to dáme…to je teda výchova.
nechápu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teruza zkus tu pohanku namíchat s rýží jako rizoto
koření - záleží co dělám (kari, garam masala, římský kmín, majoránka… spíše dávám bylinky ![]()
@mikela jáhly nazapomeň spařit, klidně několikrát za sebou, ať se odstraní hořkost způsobená oxidací ![]()
jáhly
pohanka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to používala normálně uvařené podle návodu, nesolené, jako jakoukoliv jinou přílohu třeba jako rýži. Výhoda je, že je to maličké a nemusí se to dál už mixovat, mačkat:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kuskus je jednoduchý - zalít horkou vodou/vývarem.
Docela často si ho dělám sama, jen s kořením na kuskus (http://koreni. cz/detail. php? pid=555) a posypat parmazámem a je to mňamka veliká ![]()
jáhly propláchnu vodou, nechám na sítku uschnout, pak je na sucho opražím, zaleju vodou a uvařím - nikdy mi tak nezhořkly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit