Nechce jíst, co uvařím :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1005
3.3.13 12:42

Nechce jíst, co uvařím:(

Ahojte maminky. Mám skoro 3 letého chlapečka a velký problém, co se týká jídla. Nechce mi jíst to, co se mu dá:( nevím, jak na něj děsně si vybírá a jak se mu to nelíbí už na pohled, tak je to fuj a jíst to prostě nechce. Třeba udělám omáčku s těstovinama a on omáčku nechce jen těstovinky. Co s ním aby se naučil jíst, co je a nevymýšlel si? Kamarádka nechá děti hladovět, když nechtěj jíst, co je a jiná zase svým dětem ukládá tresty třeba jako nechceš jíst, tak jdi spát nebo tak.Moc děkuji za rady a názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11689
3.3.13 12:53

Víš, představ si, že tobě dá někdo talíř a na tom bude jídlo, co se ti nelíbí nebo ti nechutná a bude tě nutit to jíst, nebo tě dokonce potrestá, když to nesníš. Dá se s ním už domluvit? Co se ho zeptat na co by měl chut? Nějak se s ním dohodnout, určit pravidla kdy vybírá jídlo on a kdy třeba tatínek. Děti mají rády aspon trošku zodpovědnosti, třeba to na něj zabere.

Ale vím jak se cítíš, malý mi taky nechce nějaká jídla, člověku je to líto, když se s tím zvlášt vaří a pak to nechce. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
3.3.13 12:55

Njn, to znám, to nasere, když dítě nebo chlap neoceňuje mé kuchařské umění :mrgreen: Hlavně když udělám něco extra drahého nebo pracného :pocitac: Trestat dítě za to, že nechce jíst matčiny blafy - to může udělat fakt jenom kráva s prominutím :pocitac: ale nedat jíst nic jiného, to mi přijde v pohodě, tak to taky řeším. Vezme si dřív svačinu, ale oběd, který nejí, tak prostě nechá a žádný náhrady!
Já jako malá jsem taky nejedla úplně všechno - teď si přece taky nevařím to, co nejím :mrgreen:, tak proč bych měla buzerovat vlastní děti za to, že jim nechutná všechno co uvařím? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
3.3.13 12:56

@asiris a co děláš ty, když to nechce jíst?
Mě tohle taky dělají tříleťáci, nechtějí, nemusí a jdou od stolu. Nic jiného nevařím a nenechám je vymýšlet, co by jedli. Ono by to totiž dopadlo tak, že si navymýšlí dalších x jídel a stejně je nesní a já budu jak šašek vařit a vařit.
Jinak u nás to jistí školka, tam jí moc hezky a všechno, takže doma to až tak moc neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3959
3.3.13 12:58

Jak já ti rozumím, malému budou v dubnu dva roky a nejradši by se živil jen vývarem, nebo omáčkou, nejlíp kuře na paprice.. je to děs, ale nenutím ho do toho, dá si třeba pár soust a pak už kroutí pusou, drží jídlo v puse třeba dvacet minut a nespolkne to.. prostě mu to pak už nedám a dostane až sváču, hlady ti určitě neumře, to se neboj a hlavně ho nenuť, nebo dokonce netrestej, tím se mu to jídlo ještě víc zhnusí.. chce to pevné nervy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.3.13 12:59

Při aktuálním jídle nic jiného nedostane, pokud vidím, že nechce jíst z únavy či nějakého vzdoru a jindy to samé jídlo chce, pohrozím, že třeba nebude nějaká laskominka nebo oblíbená pohádka, abych ho motivovala a nemusí dojídat vše, co má na talíři, nicméně pokud je to jen trochu možné, tak aspoň půlku sníst musí.

Pokud je to jídlo, které ještě neměl a zkrátka mu nechutná, tak už ho pak nevařím, já bych taky nebyla šťastná, kdyby mi někdo pravidelně vařil třeba zemlbábu :mrgreen:

Občas mě samozřejmě naprdne, že se s něčím patlám a děti to pak nechtějí, ale to se holt stává, hlady na to neumřou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
3.3.13 13:01

Naše maá je taky dost vybíravá a jediné co se mi osvědčilo je že skoro vynecháváme svačiny a nenabízím alternativní jídla. Např. Ráno jí připravím rohlík s tvarohovou pomazánkou a kousek zeleniny. Pokud to nechce, má smůlu a další jídlo dostane nejdřív za dvě hodiny. A rozhodně ne nic sladkého. Dostane jogurt, ovocnou přesnídávku, ovoce nebo zeleninu, kousek pečiva nebo rýžový chlebíček, ty má moc ráda. Bud se nasvačí nebo ne, neřeším to. Pak odcházíme na procházku ven, minimálně na hodinu a po příchodu domů dostane oběd. Pokud je rýže nebo knedlík k omáčce, normálně sní i omáčku (sní tak pět až osm soust)ale těstoviny má nejraději taky samotné, jen s troškou másla. To mi nevadí, myslím že jí to neuškodí. Pokud máme například brambory, maso a duš. zeleninu tak jí dám od každého trochu at si vezme co chce. Většinou sní zeleninu, někdy maso a brambory většinou nechá. Odpoledne často nesvačíme protože pak nechce večeřet a v noci se častěji budí. Takže odpoledne maximálně nějaká maličkost.
Je to u ní dost nárazové, někdy jí hezky a pak třeba týden nic nechce. Dobře jí tak. At nejí když nechce ale rozhodně jí nebudu vařit nějaká speciální jídla… jinak pořád miluje Sunar takže nějaké ty vitaminy má vždycky… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9577
3.3.13 13:02

U nás to bylo to stejné… Trest- nedostával, jedl asi 8 jídel, které jsem vařila pořad dokolečka..maso jednou za týden a to musel být řízek.. Dneska mu je pět, jí víc, ale ne všechno.. A změnilo se to ve školce. měli úžasnou paní ředitelku, která mu řekla, že nemusí jíst, ale musí ochutnat tři čtyři lžičky a on zjistil, že spousta jídel mu chutná.. Ale 18ti měsíční bráška jí větší porce než on :) já bych se netrápila, nabízela různá jídla a prostě bych počkala, neřešila a vydržela :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.3.13 13:07

No hlavne nevyvaruj „extra“ jidla. Protoze to se potom zblaznis. Taky jsem tak jeden cas fungovala a nabizela. Jenze to pak dopadlo tak, ze se vzdycky ptala a co mame jeste jineho, takze se ji proste nikdy nic nelibilo a chtela „neco jinyho“. Tak od ty doby jsem ji placla na talir klidne suchy testoviny a jez, kdyz to chces takhle…
Ted uz ma osm a sem tam taky zkousi, hlavne s masem. Takze kdyz se ofrnuje, tak bud to sni, nebo neji vubec nic. Ma jeste moznost si vzit neco, co zvladne pripravit sama, kdyz nechce, tak ma smolika a zakaz ke sladkemu. Cokoliv si pak chce ten den vzit, musi mi rict a ja odsouhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:14

@Lastkecka Jenže on prostě nechce jíst skoro nic, co se mu nelíbí a jediné, co by jedl jsou palačinky a křupinky s mlékem. Domluva s ním moc není a kdybych se ho ještě ptala, co by si dal nebo na co má chut, tak dělám jen ty palačinky, což asi není správnej přístup. Aby si jedl jen to co on chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:17

@Gina108 Jo to máš pravdu, že to nase..:) A chlap je taky dost rozmazlenej v jídle a málo co ocení. Já už nevím, co s ním. Nechci ho trestat za to, že nechce, ale zase nechci dělat 3 letému dítěti blbečka a dělat jen to, co jemu chutná a to jsou fakt ty palačinky, oříškové jogurty a křupinky s mlékem. To nemá moc výživových hodnot :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
3.3.13 13:18

Ono se to hodne zlepsi ve skolce. Tam funguje takova ta „davova psychoza“. Kdyz jedi ostatni bude i on. Bohuzel to funguje i obracene, jakmile se jeden zacne nad necim osklibat, vzdycky se najde nekdo kdo se prida, ze joooo, ze je to hnusny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:19

@Laaja No když to nechce jíst, tak ho samo přemlouvám a prosím at si dá, že je to dobrý, ale on stejně jede to své, že je to fuj a to ani neochutnal:(Jinak mu řeknu, že maminka nic jiného nemá a že teda bude hladový a on se sebere od stolu a odejde.Je to bez reakce:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
3.3.13 13:22

Já když jsem byla malá, tak jsem jedla jen u sousedů. Mamka to uvařila odnesla k nim a jakmile zavolali že je jídlo na stole, mazala jsem a všechno zbaštila. Zato doma jsem se toho ani netkla. Jenže je pravda, že když já jsem byla malá, všichni v domě se znali a dobře spolu vycházeli. Dnes ani pořádně nevím, kdo bydlí u nás na patře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
3.3.13 13:23

@aajulinka Nenutím ho jen ho vždy prosím at si dá bo mám strach, že mu nebude dobře, když se nenají:( Zrovna dnes jsem právě kuře na paprice dělala a měla radost, jak se tp povedlo. Uvařila jsem těstoviny dala na talíř a když jsem tam chtěla dát tu omáčku, tak on mí říká : Ne mámo tohle ne a že chce jen ty těstoviny suchý :nevim: Nechce mi jíst ani chleba s ničím, takže večeře a snídaně jsou u nás taky boj k snídani si dá jen bábovku, když je a nebo kornfleiky s mlíkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí